Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пејачот Влатко Илиевски пронајден мртов во Скопје

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од ЕденЧлен, 7 јули 2018.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.691
    Допаѓања:
    253.352
    Дечки да не анализираме и да не даваме дијагнози.
    Едно е да си осамен, а друго е да си сам. Може сто луѓе да имаш околу тебе, а да бидеш осамен.
    Што и како се случувало не може да знаеме и сега да се правеме психијатри.
    Јоци добро пиша, Влатче сакаше така да живее. Негов избор до некаде. Може и мака имал.
    Не знаеме ни дали молел за песна, читаме дел од пораки.
    Јас би рекла само, нека ни биде пример да внимаваме на своите блиски, да препознаеме кога се во неволја.
    Психичките болести се исто страшни и мора да ја покренеме совеста. За дрогата, секако имало тригер. Мора да има. Затоа без предрасуди и осуди. И тој се борел да живее. Ама ете, не успеа.

А Тамара, уште вчера на стори стави слика од одмор.
    Ама, некој може ете жали на поинаков начин.

На Annath, eliesaab, zhap4e и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Мислам дека се претера со коментари основани врз неговиот начин на живот, неговите избори, целокупниот негов животен пат...

Зарем не можеме да му оддадеме почит достоинствено како што треба?

За „ѕвездиве“, не ми се ни дискутира. Го кажав во претходниот пост моето мислење за нив.

Доцна е за кукање, абе вака требаше... Абе онака требаше... Ехее, кај нив секое чудо е за три дена. После нема ни гробот да му го посетат.

Влатче беше полн со харизма, несебичност и широка насмевка. Така ќе го паметам до крајот на животот.

Џенет Џоплин, Џим Морисон, Ејми Вајнхаус, Џими Хендрикс, Витни Хјустон... Треба ли сите да ги памтиме како ликови кои направиле погрешни избори? Не!
    Сите ќе ги паметам по музиката што ја оставиле, немарејќи кој каков трагичен крај имал.

Зарем ние немаме пороци? Зарем ние безгрешни сме?

Замислете некој член од фамилијата на Влатче да е на фемина и чита како се редат муабети, дијагнози, анализи, детективски причи... Како би им било? Не сакам ни да знам.

Пишете два збора барем, но не навлегувајте. Мртва уста не говори. На нашите прашања, само тој можеби ќе ни дадеше одговор.

Пред две години имав поинакво мислење после поминато само на една седенка со него, после година и пол од тогаш друго... А, денес сфаќам дека ништо од тоа немало врска. Сега потајно се каам...

Нејсе, оставете го барем да почива во мир. Го заслужува тоа!

На Antebellum, LollySky, CaraMia и 10 други им се допаѓа ова.
  3. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Se si vo pravo, osven zA Tamara ne se soglasuvam.
    Zarem treba da prestane da zivee?
    Ne znaci deka ako e na odmor ne zali podednakvo kako da e zatvorena u 4 dzida.
    Moze se stari sliki, i da ne se..

A sega na temata,
    ^Mnogu osuduvame a ne znaeme nikomu kako mu e. Nitu na vlatce, tamara itn.
    Sigurna sum deka ako pobaral pomos od sakanite nikoj ne go o.jebal. pisuvate pisuvate dzanam sve svetci, a poim si nemate ni vie ni jas.

^ovie so skrinsotovite, dno dna.

На kikkki, mariz, zuto и 6 други им се допаѓа ова.
  4. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.492
    Не бил дете да не знае за зависноста и последиците од дрогата а и неверувам дека несвесно се навлекол но причините само тој ги знае. Мене цел живот ми трубеле подалеку од такви луѓе и сум се држела до тој став. Не можам да го осудувамосудувам,ниту јас а ниту вие зашто не е пожелно мешање во туѓи животи а ние лично никому не би можеле да помогниме ако тој некој сам не е свесен да побара помош. Ни јас не бев ептен голем фан но слушав негови песни и навистина жалнл толку млад да заглави а уште пожално да му згасне животот. Со неговите 33 можеше да се излечи и да се оствари на секој можен план па дури и како татко.

На hermosa, Feminka192, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.691
    Допаѓања:
    253.352
    Затоа реков дека секој различно жали. Ми падна во очи сликата затоа и искоментирав.
    Инаку поубаво е да излезат со информации што е работата оти вака насекаде се дебатира и се пишува сешто.

На Rama и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  6. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.628
    Баш од тоа твоето ' подалеку од тие луѓе ' е до тука стигнато.
    Затоа се оставени сами на себе, препуштени на својата зависнот и мрак, оставени сами да се борат, а сами не можат никако. И после жалите за исходот. Епа ќе жалите кога место поблиску до нив, вие бегате подалеку како да се лепрозни.

На SnowWhite8, Annath, eliesaab и 31 други им се допаѓа ова.
  7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.312
    Допаѓања:
    36.991
    Не ми се веруваше кога дознав. Баш ми е жал. На интернет прочитав доста негативни коментари. Само едно ќе кажам - Засрамете се. Имајте в предвид дека има семејство кое жали по него.

На CameliaMiller, kikkki, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Jas mislam deka nema..

На Rama и SummerGirl им се допаѓа ова.
  9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.312
    Допаѓања:
    36.991
    Очигледно причина за смртта е дрогата, па сигурно семејството нема да сака тоа да се изнесува во јавност.

10. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    657
    И јас сакам да знам информации и причини за смртта.
    Дека стварно го сакав. Како што кажа една фемина имало денови сум заспивала и будела со неговите песни. Единствен концерт на кој сум била во животот е неговиот во 2010.
    Два дена плачам. Синока и го сонував. Никогаш го немам лично запознаено ниту сретнато но го сакав како пејач и лик. Ептен сочувствувам. Сакам да верувам дека не пател и страдал.
    И од фб слики и статуси не можеме да донесеме релевантен заклучок дали бил осамен. Може само така ни делува.
    На фб секој споделува што сака а реалноста да е сосем друга. Колку се прават на фб и инста фаци големи и мислиш во луксуз живеат се дружат а реалноста е друга
    Така и во овој случај. Може не сакал приватниот живот на фб да го дели. Од тоа што се сликал сам не значи дека бил осамен.
    Јас ќе го паметам секогаш и понатаму ќе ја слушам неговата музика. Ама непребол ќе ми биде ...

Последна измена: 9 јули 2018
    На kikkki, Skorpija25, Antebellum и 9 други им се допаѓа ова.
  11. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.492
    да бе јас ќе појдев и ќе му се обратев Влатче браат ја дојдов да ти помогнам. Си има тој блиски луѓе и фамилија. Јас можам да понудам помош на син ќерка сестра мајка татко... На други многу тешко.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.628
    (facepalm) Не ти конкретно на Влатче, си имал тој свои луѓе кои очигледно ги немал.
    А секој од нас има по некој Влатко дали во близок или подалечен круг.
    Кој ќе побегне, а кој ќе остане е поентата.

На hermosa, CameliaMiller, kikkki и 7 други им се допаѓа ова.
  13. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.710
    Конечно на С МРТ решија да му оддадат почит :u:

На kikkki, SnowWhite8, CaraMia и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    13.527
    А ти што не му понуди помош? Искрено претерувате. Како можеш на непознат (кој и да е) да му нудиш помош. Може да те отера во пм што се мешаш. И плус кај видовте дека бил осамен?

На Elen4e_sonce, Tanjamm и marchi-cool им се допаѓа ова.
  15. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.628
    Абе на три ипол се правите или што ви е проблемот?
    Каде јас напишав @marchi-cool да се заангажирала околу Влатко ?! Или пак ти ?!
    Муабетот ми беше,да се помогне на тие што се околу нас, пошто како што кажав сите имаме бар по еден Влатко во нашето опкружување.

На Skorpija25, stevemila, CaraMia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    657
    Јас викаам тешко на уметничките души роден во мк. Секогаш ќе бидеш неразбран и несватен.
    Па и дијагнози ќе ти одредуваат врз основа на социјални мрежи.

На ana992, Skorpija25, mKdevojce и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    13.527
    А ти читаш дека напишав кој и да е? Значи кој и да е, може нема да дозволи да се мешаш ако одлучил по тој пат да оди, па и брат да ти е.

18. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.492
    еве каде иимаш напишано. И да на блиски нормално да се помогне ама некој мој школки или само познаним имал таков проблем.... Е за нив важи тоа седи си подалеку од таквите. Зашто и тие имаат фамилии кои се задолжени за нив. Јас тука не играм никамва улога.

19. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.628
    @marchi-cool И од тоа делот што си ме цитирала, ти разбра дека сум рекла ти си требала да му помогнеш на Влатко ? Иди прошетај да те фати воздух малце, па врати се.

* МОЖЕ НЕМА *

На m.i.g, CaraMia и Rama им се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.259
    Допаѓања:
    136.701
    Стварно не знам оти правеа обдукција кога вие знаете причини за смртта...

Значи не е анеуризма?

На КикиМаус и M&M им се допаѓа ова.