Ја гледам темава,и цела онака сyм whaat,од мене отворена? Е сега,кога е „ново време“ да си кажам. Селин Дион,Адел,Тина Тарнер,Витни обавезно.Од нашава естрада можам да ја спомнам Калиопе,жената има гласиште.
Бијонсе ди онлу оне фор ми Кристина Агилера Витни Хјустон Џеси Џеј Адел Калиопи Тоше Ријана Тамара Тодевска исто има многу моќен глас
Од пејачки со најмоќен глас на прво место ја ставам Витни Хјустон . Потоа Ријана , Адел , Бијонсе , Кристина Агилера . Додека од машките со најмоќен глас ми се Енрике , џастин Тимберлајк , Бруно Марс и Тоше .
Кога го видов насловот на темата, право си помислив на Кристина Агилера. Жената ми е синоним за моќен глас. Исто така, Витни Хјустон, Фреди Меркјури, Флоренс Велч...
Лелеее Никол ако има моќен глас ја сум тогаш оперска пејачка Или па овие Ријана, Џеси Џеј ок може убаво пејат али далеку се од моќни гласови исто ко сеа ја Бритни да ја пишам ко пејачка со најмоќен глас, смешки Може ви се омилени и ги сакате ама уклучете слух малце... Витни Хјустон незаменливата и Тина Тарнер се според мене пејачки од најмоќни вокали. Незнам дали ќе успее некој да ги надмине. Од поновиве Адел можеби... Од маживе Бери Вајт дефинитивно, не е дека може многу да викне и да те стресе ама толку сензуално и секси пее, со толку самодоверба па може и да те наежи и бура од емоции да ти предизвика без да се дере.