Прво морам да ја пишам Beyonce па Adele,Jessie J, Siа од нашиве Тамара Тодевска.. а пеачи сеа разбира Тошенце )
Според мене Адел има најможен глас. А посебно кога првпат и ја слушнав новата песна Hello, цел се наежив. А и James Arthur има јак глас.
Ауф песнава од многу одамна ја барав,конечно ја најдов Немам коментар колку е само прекрасна а и текстот исто така!
Ville Valo, Amy Lee, Tarja Turunen, Mikael Akerfeldt, David Draiman, Alex Turner, John Bon Jovi и уште којзнае колку пејачи и пејачки.
Bruno Mars - према мене еден од најдобрите вокали кои некогаш ги имам слушнато. Накратко, му се восхитувам на човеков ненормално. Тоше Проески - мојата прва љубов. Покрај тоа што си го сакам како шо реков, како моја прва љубов уште во предшколска љубов, невиден талент. Пее инзвонредно. Sam Tsui & Christina Grimmie - не знаев дали овие два да ги ставам посебно, ама сепак ќе ја ставам нивната заедничка песна. Други: Мyles Kennedy, Carrie Hope Fletcher, Amy Lee. Има многу други пејачи кои заслужуваат да бидат на листава, ама засега толку ми текнаа.
Значи од неколку прочитани мислења заклучив доста не реални одговори.Ја разбирам фанови да сте ,па и дека ви се јаки многу и убави,па ги сакате ама прашањето е најмоќен глас! Некаде прочитав Селена Гомез И Лана Дел Реј исто.Јас ја обожавам неам.Многу ми е убава песните и се страшно добри и ја слушам многу често.АМА! Ама,Лана во живо не знае да пее.И крај.Слободно можете да се уверите на YouTube.А студиски предобри песни ај ем џст ин лав вит Лана! Според мене за најмоќен глас не можам да кажам само една.Ќе ги пишам Мараја Кери,Витни Хјустон,Адел,Бијонсе,Ријана.Џеси џеј...
Според мене пејачи/ки со најмоќен глас се оние кои пеат во живо. Само тогаш се гледа нивниот талент. Овие тука што си ги набројала држат вода, освен Ријана. Ријана ама баш ич не пее убаво во живо. Баш вчера ја слушав како ги пее „во живо“ Bitch better have my money и Diamonds. Катастрофа е, дури не ми е јасно како стигнала до таму каде што е денес и со милионска заработка.