Perrie Edwards,Sia,Ariana,Adele,ZAYN,Beyone,Christina Grimmie,Zara Larsson (можеби не најмоќен, но еден од поспецифичните),Scott Callum. Има многу. Од нашите само Тоше што беше и остана најдобар и Каролина може да се каже. И Pink ја заборавив
Твое мислење. И според мене има јак глас затоа и ја набројав но мислам дека треба уште да го развива, а за другите слушни ги деловите на Perrie соло на концерт .
Кристина Агилера има моќен глас, но за жал не го користи, последниве години само лесни и глупави песнички изведува.
Ристе од Припор. Се шалам Мараја Кери, Кристина Агилера, Адел, Ерос Р., Алесандро Сафина, Давид Бисбал, Макр Ентони, Ед Ширан... Има повеќе. Моќно за менее е да го препознаеш вокалот без да видиш кој е.
Sia? Можеби има моќен глас, но има катастрофална техника. За тоа сведочат мал милион примери на youtube кога е зарипната и нема висини. Значи - пее на грло. Адел? Адел е уникат сама по себе, дефинитивно! Јас ќе ја ставам тука и Beyonce. Можеби гласот не и звучи нешто како ГРОМ , меѓутоа е многу стабилна пејачка, музичар и уметник во вистинска смисла на зборот. Пефекционист, исто така. Прекрасна техника, лесно пеење!
Ќе се сложам дека Адел е дефинитивно нај нај...ја обожувам има многу моќен глас и е некако посебна. Но морам да ја додадам и Бијонсе,таа е едноставно кралица,по неа тука се и Сиа и сега една нова можеби ја знаете можеби не на шоуто ''Америка има таленти'' Yoli Mayor навитина таа ќе биде одлична пеачка.