Програмата на главната бина трае до 1 и 30 по полноќ, а после на камената бина имаш транс журка со ди џеј до кај 6-7 на сабајле
Зарем никој не бил на пиво фест оваа година? Ајде кажете пофалби или поплаки,гледам слики фрчат по ФБ.на сите страни, личи интересно да е хм..
Ајде еве јас како прилепчанка да го кажам моето мислење за овогодинешниот пивофест. Програмата како секоја година, пејачи од Србија и Хрватска, на некој му се супер на некој бљак. Нормално неможат сите вкусови да се задоволат. Во глобала беше ОК како и секоја година така и оваа. Мене програмата ми се допадна, си ги слушам Емина, Јелена, Жељко итн. Посетеноста мислам дека не беше како лани, имаше помалку луѓе оваа година. Во Саботата беше „џган„ а во Неделата онака, без турканици се поминуваше. Цените... енорно високи. Почнувајќи од чаша пиво 50 денари по штандовите, до лименка Скопско 100 денари. Мое мислење за цените е дека на овој настан треба да бидат барем за 20 денари пониски. Паркингот исто како и минатите години 100 денари редум. Во глобала беше супер, но би требало еден апел до организаторите и општината да се достави во врска со цените. Мислам дека ако продолжат вака Пивофест ќе ги изгуби посетителите. Тоа е кај нас добро познато со секоја ваква манифестација. Повеќе се гледа да се спечалат што повеќе пари, да се закрпат посетителите што дошле од Скопје, Струмица, Куманово, Охрид итн. отколку да се остави впечаток на убава манифестација, со пристапни цени и секако добра забава.
Мене ми е жал што не бев четвртокот и петокот. Ги пропуштив Хладно пиво. А,богами и забавата со Toasters и Joke.
Прилепчани, оваа година ми се чини подобро беше од минатата. Огнометот - БРАВО Одлична забава синоќа Цените own: За догодина нека размислат
Според мене оваа година најдобра беше од сите последни три години што сум била, најубаво си поминав бар јас Цените да, како што пишуваат и погоре, стварно се високи .. некои претерано високи. За разлика од минатите години оваа ми се гледа дека најскапа беше. Четвртокот и петокот имаше помалце народ, ама затоа саботата и недела јас искрено едвај излегов од тоа гужвите Се на се, задоволна сум од фестов ( само малце да не се преценуваат со цените ) , највеќе за дружбата ми е, па после се друго
Јас пошто бев петок и сабота, мислам дека петок беше доста полно и позабавно Мене искрено само на Дјот ми беше океј зашто програмата не ми се допаѓаше воопшто оваа година, за разлика од пред две години што беше али тоа е
Исто и јас. Лани не бев, а преклани ми беше поубава програмата дефинитивно. Јас бев сабота и недела, за саботата ми е криво што ја пропуштив Јелена Розга, Тони Цетински беше супер секако, Жаре Бербер испеа убави песни ама сепак е Жаре Бербер, не го сметам за гостин и со тоа што пееше доста време јас ја сметам програмата за утната. Неделата само Жељко вредеше. Емина убави песни испеа ама ужасно звучеше. За Маид и кои други и да биле пред тоа не знам, заглавивме во една кафана кај што скарата ни ја спремаа саат и нешто и пропуштивме доста. Може и да била убава атмосферата во гужвата, со тоа што јас не можам да гарантирам, во неделата седевме понастрана на трева.... но преклани си поминав поубаво, па не сум отишла таму за да седам, ама тоа е не беше до нас, повеќе среќа догодина. Од цените задоволна, 100 денари стек и тоа дебел и вкусен, јас сметав дека стекот ќе е поскап од плескавицата. Пиво стандард 50 денари, само не знам што им е со Старопраменот, 90 им беше. Ако не правеле и дубари, мене ми имаше ист вкус со Златен Даб.
Оваа година пиво фест е од 16 до 19 Јули еве ја и програмата кој ќе пее и кога настапува http://kriglapivo.com/programa-pivofest-2015-prilep/ Јас сакам да прашам дали има организиран превоз од сите градови(мислам преку туристички агенции)? Конкретно ме интересира за Велес Кавадарци и Неготино? Ако знае некоја феминка нека ми каже .