https://10bez10.com/vesti/opshtina/4014-besplaten-voz-za-pivofest-za-mladi-do-27-godini eve poveke informacii za vozniot red za pivofestot, pa povelete
Јас ќе одам сега во четврток, повеќе ради пивото него ради музиката. И до сега немам одено, не знам зошто годинава решив да одам па ќе видиме шо ќе биди
Абе овие неколку дена нема раат да можи да се спие, музиката се слуша као пред куќа да ми имаат пуштено.. Иначе не одам денес и утре, за после ќе видиме..
Па искрено ми се допадна Едино беше лошо шо околу 4-5h немаше барем уште еден воз за назад туку последниот беше во 10.50 вечерта и веќе следен во 9.30 сабајлето. И дефинитивно цел ќеф каснењето на возо место во 6.25 шо рекоја дека ќе дојдел во 8, ама дојде во 9 и тргна во 9,30.
Јас ќе ти кажам како беше вчера, е сега дали денес ќе е „океј“ возот или не нез ... Дента јас прашав како има воз и ми рекоја дека за Прилеп трга во 6,25, купвам карта и ми прат ќе стигни во 8. Место во 8 стигна во 9 и тргна 9,15 за ПП. За назад ми рекоја дека има во 10,50 и после дури другиот ден во 9.30 (сабајлето). Е сега колку е ова веродостојно после моето преспивање на железничка - не знам.
Мн не разбирливо пишуваш...Тргнувањето ти било во 9 и 15 претпладне ок,а враќањето во 22и50 вечерта така?Вака ќе биди сите денови за Пиво фестот или?
18.25h тргнувањето требаше да биди по правило, возот стигна во 21.00h. Последниот воз од Прилеп за Битола требаше да е во 22.50h. Следниот воз после тоа во 9.30h сабајлето следниот ден. И ова нема врска дали има Пивофест или не секогаш било така, прашав и за вонредни возови ради пивофест ми рекоја нема.
Kaко бе во 9и 15? Нормални се? Лани коа одев од 6 си имаше бесплатен воз, а за враќање од таму кај 6/7 сабајле беше мислам.И како тоа си купила карта не сфаќам.Не е бесплатен или? Ајде, можи до недела ќе се стабилизира.
Pa tie taka ako kasnat ne vredi ni maltrrtiranjeto ni nervozata,aftobusi ima za pp redovni i ne e skapo voopsto
Не било безплатно, нагласено беше дека е за пивофест ми рекоја оди се регуларно. Можи така напраја зошто сега е третиот викенд па денес, утре, задутре нели е безплатно до 27 год, а вчера беше за студенти (а јас кутрото сум во бедна меѓукатегорија )
Какви возови сите возови каснат роднини од битола вчера дојдоја со воз наместо во 19h да пристигнат пристигнаја во 21h наводно со бесплатниот воз кој наплаќал педесет денари за резервација. Иди со Автобус или со дививе таксисти исто ти се фаќа