Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пивски квасец

Дискусија во 'Диети' започната од askme, 17 март 2010.

1. askme

askme Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    16
    imate li iskustvo so pienje pivski kvasec za nakacuvanje nekoe kilce? zadovolni? kolku cini? ;) pozzz

2. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    339
    Јас го имам пиено како додаток во исхраната, не не за да се здебелам, туку заради тоа што е богат со Б витамини. Го има по аптекиве и не е скап. Зависи од која фирма ќе го купиш, но не е поскап од 200 денари за пакување од 100 таблетки, а се пијат 3x2. Го има и во прав кој се раствара во вода... но ако ти е проблем вкусот, подобро да си земеш таблетки. А инаку јас не забележав дека се поправив додека го пиев, можеби само малку делува на потикнување на апетитот, но не нешто значајно. Во секој случај, зрдаво е да с епие и е природен извор на Б витамини кои во тој облик најлесно се апсорбираат од организмот.

А еве што најдов за него како информација:

http://www.vitalia.com.mk/default-mk.asp?ItemID=8186103714AE7547B812D1992E419834

3. askme

askme Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    16
    fala Nina24 ;)

4. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.072
    imam konzumirano pivski kvasec..ako si resena da zemes kupi si i pij ama nemoj poveke od eden mesec..inaku tocno bogat e so B vitamini..ai deluva ubavo na kozata ja regenerira isto i noktite..kosata..itn

5. askme

askme Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    16
    mene me interesira od aspekt na dobivanje kilaza......mi falat edno 5kg ;( dve godini 100g ne sum popravena :ugeek: a se obiduvam :?

6. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    ех.. порано ко бев слаба, мајка ми ме тераше да пијам пивски квасец за да ставам некое кило и да ми се зголеми апетитот паралелно... и еве ме сега ко пувче сум.. :lol: Шубо слаба ќе си бев, а вака...
    Значи има резултати ако ги пиеш редовно и ако јадеш, нормално.
    Пивскиот квасец е добар и за зајакнување на ноктите, косата и за помазна кожа ;)

7. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Е мене спротивно ми делуваше кога пиев капсули :worried:hock: Многу чудно е тоа.Ако се напиев една капсула пред јадење,како да ми набабруваше во стомак и не ми се јадеше :? .А дека е корисен е,сигурно,коса ,кожа,нокти,веднаш се сеќава разлика.

8. emce-kremce

emce-kremce Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    100
    и јас знам многумина кои го пиеле за слабеење... сега прв пат слушам дека се пие за да се здебелиш

9. A.srcuska

A.srcuska Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    21
    И јас првпат слушам дека се пие за дебелеење па луѓе не ме плашете ми рекоа да пијам пивски квасец дека е добро за косата кожата ноктите .. ама не и за да бидат прасе . лелееее

10. mala

mala Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    13
    jas pocnav da pijam pred edna nedela a pred toa ne mozev da jadam nemav apetit a sega imam

11. Dreamer

Dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    111
    А има одредено време колку треба да се пие или тоа нема врска? :)

12. tanjaaaa

tanjaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    13
    mislam deka e dovolno da se pie 1 mesec ili mesec ipol da ne se preteruva mnogu zboram za pivskiot kvasec vo prav neznam za tabletite ne sum gi koristela

13. emce-kremce

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    100
    Баш ме интересира некој нека пише дали навистина се дебелее и колку?

На JoelleSweet му/ѝ се допаѓа ова.
  14. tanjaaaa

tanjaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    13
    emce-kremce jas go piam pomalku od oden mesec a vo meguvreme bev i na dieta taka da jas sum oslabnata 3 kg i voopsto nemam apetit od nego go konzumiram inaku za noktite i kosata a pravam i maski od nego

15. emce-kremce

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    100
    Па јас знам дека е тој за слабеење тука прв пат слушнав дека го пијат за да се здебелат, па затоа ме интересираат резултатите.

16. Bokicka

Bokicka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    690
    На моја другарка, која што е многу слаба и го препишаа да го пие за да и створи апетит. И навистина беше успешно. Така да јас знам дека е за дебелеење, односно за апетит. Но, сигурно има врска како го консумираш и со што го комбинираш, па на таа основа се дебелееш или слабееш. Ваљда :roll:

17. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    За дебелеење не знам, ама колку добро влијае на кожата тоа е чудо. За еден месец лицето ќе ти биде како на бебе :)

18. tanjaaaa

tanjaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    13
    Da vo pravo si I me samo liceto noktite kosata...

19. strudla

strudla Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    7
    јас во моментот пијам пивски квасец и сега за сега ми е супер имам многу повеЌе апетит и малку од малку се забележува разликата е сега незнам на моето пакување јас сто го купив пишува по 5 таблети да се пие дневно Што мислам дека е многу али јас пијам две сабајле две навечер, нисто не е штетен значи на природна база е 100% а покрај отварање на апетит исто така многу е добар за концентрација и за помнење покрај тоа Што е добар и за ноктите косата кожата

20. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.072
    ма и 4 таблети ти се многу...доволно е до две најмногу на ден...