јас од пуста желба да се здебелам понекогаш ми се фаќа и по 5 таблети да испијам дневно али од утре ке намалам на по две, а да ен знаес дали има некои последицви ако поијам по повеЌе
Nema negativni posledi ako pies po 5 na den. Majka mi porano piese doktor i imase odredeno doza prvite nedeli po dve na den, pa potoa se zgolemi na 4, pa na 6 dnevno.
тоа секој го знае дека и со витамини не треба да се претерува..остај доктори или други..ти кажав добро е до две на ден доволно ти е
фала многу, иначе имам уште едно прашање јас во моментот пијам и пивски квасец и тие таблети центрум сто се викаат исто се полни со витамини и минерали, дали има везе затоа што пијам два вида витамниски таблети или нема врска
Центрум се витамини со минерали значи имаш како што и самата реклама кажува од А до Ш витамини ..и плус пивски..јас сум за тоа да се одлучиш за едно..како што ти пишав погоре не е добро со витамини да се претерува кога се од хемиски состав
и на мене ми е тоа знам дека пивскиот квасец е 100 проценти природен, на природна база е а за ови центрум незанм ,али фала многу за советот, ке пијам првин само пивск квасец, па кога ке завшам со него ке се префрлам на центрум таблетите, и ако тогаш не се здебелам незанм хехехееххехехехе, фала многу, поздрав
Читајќи ја дискусијава можам само да заклучам дека мојов пост можеби и ќе ги разочара девојките кои очекуваат промена на тежината во нагорна линија. Но сепак да го споделам моето искуство со пивскиот квасец : - Го пијам веќе еден месец (пивски квасец во форма на прав, Vitalia), секое утро две кафени лажички помешани со чаша јогурт. - Апетит одсекогаш сум имала, и тоа здрав апетит некоја промена на таа тема не забележав. - Продолжив да јадам онака здраво ко што знам, дури не се осетам сита... а некогаш и презаситена (најчесто кога веќе признавам )... - Прекратив со физичката активност ради мојов изговор на презафатеност... Резултат: непроменета тежина ... Како?! (Не дека не се радувам, уште тоа ми фали да се поправам!!! ... ама немам објаснување зошто не се поправив?! ) Она што ме збуни е: Како тоа не се поправив кога физичката активност ја откажав, а продолжив да јадам повеќе од што е потребно?! Она што го имав како информација за пивскиот квасец е неговиот позитивен ефект на кожата, косата, ноктите... и како додаток на тоа е диететски производ. Но, насекаде алармираа на моментот на зголемување апетит. Пивскиот квасец почнав да го конзумирам заради мали недостатоци на кожата. И овде морам да признаам дека ефектот е забележителен. Не само кожата него видлива измена приметувам и со косата, стана екстремно мека и свиленкаста. Ноктите и без тоа ми беа цврсти. Она што сакав, го постигнав... Килажа не накачив... Why? Who knows... ама и тој момент за мене е позитивен... Како заклучок: Не откажувајте се од него! Сепак е природен производ, па дури и да и кај вас исто така не предизвика нагорна промена во тежината, ќе има други позитивни ефекти
А кај мене па по месец употреба само на ноктите гледам промена...на лицето не баш... само ми излагаат такви глупави бубуљички ...у пм....којзнае што ми е више...а и глина пиев
Enca.69, би ти редложила да не се одкажуваш сеуште... може зависи и од тоа во кој период во однос на месечниот циклус си започнала да го пиеш ... Give it a try at least for another month or so, а послем пауза посекако ... По некое рогче секогаш ќе излегува, особено ако си личност која се стресува за се и сешто ... Глина немам пиено, ја имам ставано како маска (зелената глина) ама многу одамна и тогаш ми пријаше... Сега второ нешто што пијам е чаша свежо цеден сок, од било кое овошје или микс од овошја, секоја вечер... Може ги терам наопаку нештата, B vitamin насабајле a C vitamin навечер ... но што знам ...
јас го пијам пивскиот квацес веке месец дена и има резултати не екстремни но ми се познава, пред да поЧнам да го пијам имав 47 а сега имам 48, едно кило али како сто викаат вредно јас сум многу слаба и тоа едно кило ми се познава, а право да ви кажам за косата кожата и ноктите немам некоја забележана промена накај подобро, мислам дека се е индивидуално, али важно да го конзумираме, нештети ништо, напротив, богат е со б витаминот и е 100% природен
Treba da se koristi mesec do mesec ipol Jas ke idam denovive da go nabavam pivskiot kvasec A moze li nekoj da mi kaze dali cul i ako znae nesto poveke za slednive proizvodi : merc apcinja oligovit vitaminski apcinja duovit vitamini ??
Немам пиено,ама имам слушнато дека пивскиот квасец помешан со пиво е за побрзо доаѓање на менструацијата,а исто така и дека е за мало дебелеење и збогатување на витамините
А инаку дуовит се препорачуваат за мажи,жени кои се постари,олиговитот се ок,ама повеќе луѓе со кои имам зборено им создаваат сомачни тегоби,не знам зошто.Мерцот се супер.
ja gi kupiv oligovit i sega sakam da gi zemam pivski kvasec..inaku nemam pocnato so pienje..ke pocnam utre so pienje i so gnetenje epten za da se zdebelav =) inace moze da se zimaat oligovit i pivski kvasec zaedno?? ili mora edno pa drugo... tvoja preporaka? pozz
пивскиот квасец се пие по 6 таблети на ден, во било која аптека да прашаш ке ти кажат, значи 3 пати по 2 таблети.