Па од прилика. На пример 1-2 средна големина кис.краставички, 2 лажици павлака, 2 лажици мајонез и 1 лажичка сенф. Можеш да си ставиш павлака и мајонез по вкус што сакаш повеќе од тоа поголема количина. Мене овој сос ми е омилен, го јадам со пилешко, ориз, печени компирчиња..
@Emotional123 Само пишав на нет honey mustard sauce recipe и отворив некое што ми излезе и според тоа правев. Ама после тоа секој нареден пат произволно ќе ставев сенф (не премногу) една лажичка мед, и малку помалку мајонез и ќе пробав, ако преовладува пример вкусот на сенф а сепак е благ сосот, ќе ставев малку повеќе мајонез. Секогаш си експериментирам и како ми текне ставам состојките и пробувам уз пат и секогаш убаво ми испаѓа.
Најчесто, го сецкам на шницли, го премачкувам со маслиново масло, бибер, мешан зачин, оригано и рузмарин (да отстои 10-15мин) го ставам во тепсија со крем супа од печурки, вода и печам прво со фолија 30/40 мин па некогаш ставам печурки и павлака или хопла, чадено пилешко филе или пилешки гради и оставам уште 15мин. Добар апетит.
како печете копанчиња да бидат крцкави од сите страни? иначе најчесто користам пилешки стек и го спремам со хопла и печурки или хопла печурки и компир потпечено со кари
Kako stekot da ne ostane SUV? Sakam da napravam stek so kompiri vo tavce I odozgora neutralna pavlaka? Kako da napravam a da ne bide suvo?
@Bellaa1234 одамна ти е поставено прашањето но гледам никој не одговорил, па ќе пишам мое искуство можеби ќе му помогне некому. Јас гледам да ми е одмрзнат стекот од претходниот ден. Го сечам по желба и додавам сол и зејтин и го оставам во фрижидер. Ако ги правам пилешки прсти им ставам само презла (ретко со брашно, јајца и презла) и ги пржам на силен оган па намалувам. Ако не се прсти истата постапка само без презла. Имај на ум дека многу е битно кога е одмрзнат и некогаш зависи и од самиот стек. Не сите го даваат истиот резултат. После пржење(немој да го препржуваш) можеш на кратко да го потпечеш.
Денес ги исчитав скоро сите рецепти и си направив моја комбинација, што ќе излезе незнам . А дали ке ми го бендисаат и тоа ќе видиме. Го исецкав стекот на коцки, околу 700г, и му ставив млеко и го оставив во фрижидер. Во меѓувреме излупив 1кг компир и тие ѓи исецкав на коцки и ги ставив во стаклен сад со малку сол да се печат на 250. (Околу 25мин) во загреана рерна. На врел зејтин го ставив стекот, додадов сол, вегета, црн бибер и копер. Тоа се пржи додека не изврие цела течност. Го вадам стекот и во истиот зејтин пропржив кромид пола главица, па во истото го вратив и стекот и го пржев уште 1,2 мин. Приготвив и бешамел сос со 2 л беашно и околу150мл млеко. Стекот го истурив врз компирите, а врз нив и бешамелот и ги вратив на печење уште 15 мин. Сега за сега убаво мириса. Па ќе видиме
Како да направам вкусен копан со надкопан ама само варен да биде? Јадев таков на едно место но не прашав за рецепт.
Имаш еден рецепт на профилот pomojvkus со копани и ориз. Само јас го правев со пилешки стек. Превкусно е, пробај го.