Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пилинг на тело

Дискусија во 'Тело' започната од anu666ka, 2 август 2011.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.092
    Јас овој го имам и многу ми се допаѓа и веќе ми е при крај скоро и би сакала и друг да земам.
    Кожата после е мека и мазна.
    E82BAD59-819B-4485-B4F8-D3AFB0F7BD53.jpeg

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.232
    Допаѓања:
    1.639
    Колку пари се во ДМ пилинзите на Алверде и Балеа?
    Јас си го купив тој од Стокомак 120 ден е, многу ефтина се надевам дека е добар, иако поради цената не знам колку ќе е добар.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.550
    Допаѓања:
    201.671
    За тој од Стокомак не знам, ама на Балеа најубав пилинг или скраб ми бил овој

Околу 60тина денари беше една ќесичка. Е сега, имај предвид дека овој е со сол и знае да пече малку, а една ќесичка е доволна за двапати да направиш пилинг на цело тело. Инаку е одличен, кожата после него е мека и мазна, поткожните влакна целосно излегуваат.
    Од другите пилинзи за тело на Балеа и Алверде не сум нешто задоволна, а овој одамна не можам да го најдам во ДМ, па се префрлив на пилинзите за тело од Органик Шоп што може да се купат во Белина, ама и во ДМ, истиот ефект го добивам како погоре спомнатиот скраб на Балеа.

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. NPN

NPN Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    482
    За цената е супер тој од Стокомак.

5. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.905
    Допаѓања:
    6.669
    Стокомак е предобар, остава и така малку мрсничко на кожата и нема да имаш потреба од лосион потоа. Нежна и мека ја прави кожата, не е многу груб. А и мирисот е супер.

На malinnnnnna, Cherry blossom89 и NPN им се допаѓа ова.
  6. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.232
    Допаѓања:
    1.639
    Дали се става на влажна кожа додека се тушира или после тужирање?

7. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.905
    Допаѓања:
    6.669
    Јас додека се туширам на влажна

8. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.706
    Допаѓања:
    16.301
    Може на некој ќе им е смешно. Јас си правам сама со кафе и масло од кокос, а може да се стави и шеќер. Сум користела, на орифлејм, авон, од дм, но овој со кафе ми е дефинитивно незаменлив. Кожата ја прави хидрирана, мека, нежна како на бебе.

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. NPN

NPN Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    482
    Влажна.

10. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    14.935
    Moze slika?

11. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.905
    Допаѓања:
    6.669
    stok.jpg
    Два имам забележано во Стокомак еден со поротокал и цимет, другиот е црвен, јас тој со портокал го земам

На Hortenzija му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.232
    Допаѓања:
    1.639
    Како го правиш, со кафе обично или талог од кафе и колку ставаш од сите продукти, за еднаш го правиш или повеќе да имаш?

13. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.706
    Допаѓања:
    16.301
    Со талог од кафе. Немам некоја мерка, правам за еднаш.

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.963
    Допаѓања:
    81.295
    Пилинг со кафе можеш да си направиш како сакаш така. Секако си има бенефит. Јас обично си варам турско кафе, го пијам на раат и кога ќе остане само талогот не го фрлам туку си го претурам и така го користам, само талог.

Ако правам филтер-кафе во мока пот, тоа ми е некако покрупно и малку грубо за кожата и ете тогаш ставам лажица-две маслиново или кокосово за да "омекне" малку и мешам. Ништо посебно, не можеш да згрешиш, а кожата потоа е навистина убава и мека.

15. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.158
    Допаѓања:
    9.242
    Досега немам правено никаков пилиг, па прилично непозната ми е оваа тема.
    Дали ќе може да ми предложите нешто за пилинг на нозе, имам доста поткожни влакна и сакам да пробам со пилинг да ги редуцирам.
    Исто така, би било убаво и ако ми кажете како се употребува.

На izabela.nik и the_queen15 им се допаѓа ова.
  16. the_queen15

the_queen15 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2020
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    55
    Јас си правам домашен пилинг и мене ми ја прави убава кожата. Ставам кафе, шеќер, кокосово масло и малку гел за туширање. Го користам 1 или 2 пати неделно.

На Star_dust му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    И јас си правам домашен пилинг за тело, не купувам.
    Талог од кафе, додавам и малку сол некогаш и имам Сатва за против целулит купено пакување и недотрошено, па место масло тоа го ставам во талогот.
    Секакви модификации на "рецепт" можете со талогот од кафе да си направите, а навистина има ефект и веднаш се забележува колку е мазна кожата. Не дека баш верувам 100% дека е до тоа ама навистина и против целулит талогот од кафе има некој минимален ефект, краткотрајно. Можеби и самиот пилинг и масажа помагаат за подобра циркулација и помазна видлива кожа ама лично кај мене сум приметила разлика.

На the_queen15 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Зашто смешно, баш е паметно. И јас користам таков пилинг, плус користам и ситна морска сол, мелен овес (маска од овес многу ми прија и на лицето, па го користам и за тело, со млако млеко), дури и пченкарно брашно понекогаш, од поситното за да не биде грубо, секогаш со малку масло (јојоба, кокос, ленено, што имам дома) или млеко. И супер е.

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    10.817
    Изгледа само мене не ми се допаѓа тој од Стокомак, два пати само ставив, вториот пат на сила, ај викам до мене може е, многу лошо ми мириса :|
    А и кожата ја чувствувам како немиена со него.

20. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    Јас правам домашен пилин за тело и го користам преку 2 капења, т.е. кога не ме мрзи многу хаххах:rofl::tmi:.
    Знам дека пилингот е супер и здрав за кожата, која после капење е мека, премека, нежна и стои таква до наредното капење.:nod:
    Еве јас како го правам:
    • 1 и пол супена лажица шеќер (пожелно е кафеав, но ако немам ставам и бел обичен)
    • 2 мали лажички кафе
    • 1 голема лажица кокосово масло (сум користела и други масла кога во моментот сум немала кокосово. Прва замена е маслиновото, но може и други масла кои ги имате. Кокосовото го сакам најмногу заради мирисот, а и некако поубаво се чувствувам со него.)
    Цело ова го размешувам и потоа на влажна кожа го нанесувам. Откако ќе завршам со пилингот, го оставам да поседи (додека да завршам со остатокот од капењето, како коса, пети, лице и сл.) и потоа го плакнам. После тоа, нанесувам на сунѓер за капење од гелот за туширање (btw: од неодамна започнав да користам еден од брусница и е предобар), и се мијам со гелот за туширање но не многу грубо, сакам да ми остане малку од мрсно од кокосовото масло, но не премногу:!:!! Плакнам и тоа е тоа! После, маслото си се впива постепено и кожата е прееемека и преубава. Ептен ми е soft:inlove: