Пилинг на тело

Дискусија во 'Тело' започната од anu666ka, 2 август 2011.

1. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Јас денес пак го правев :emo:

Што да кажам освен дека знам дека ќе им помине рокот на купечките затоа што не планирам веќе да ги употребувам, овој домашниов е врв, незаменлив :)

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Лилит мојата кожа и јас те поздравуваме најмногу на светов :* Ти не си свесна каква услуга си ни направила со тоа што ми го кажа рецептов за овој одличен пилинг. Никогаш во овие 25 години кожата не ми била ваква, а што се не имам пробано... Тенкју вери мач :* :*

На Lilit му/ѝ се допаѓа ова.
  3. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    Штом толку го фалите рецептот на Лилит, еве само што си го запишав на ливче :) (не дека не паметам, ама да ме потсети, бидејќи сум прочитала повеќе од 736282 различни рецепти за пилинг приготвен во домашни услови) Па, во најскоро време ќе биде пробан :)

4. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    И јас така на ливче, се‘ си документирам :D И еве за брзо одам во продавница шеќер да си купам :)

5. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    И јас си правам по дома со талог од кафе, ама сега ќе го пробам и овој со млекото шекерот и маслиновото масло. Не се сомневам дека е одличен, секогаш сум била позадовална кога нешто вакво дома ќе си приготвам.

Туку едно глупаво прашање, ама ај пак да си прашам јас - Какво маслиново ставате од оние од маркет за готвење или од тие Галафарм, Фитофарм што се малите шишенца од аптека :wasntme:

6. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.689
    Допаѓања:
    8.634
    нема врска кое и да стваиш ке го имаш истиот ефект

7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.519
    Допаѓања:
    92.112
    Го направив тој со млеко и шеќер и си ставив по неколку капки бадемово и маслиново. Сега сум џоа бебенце. Од млекото сеуште не сум се исфрлала па се надевам и нема.
    Е фала ви!

8. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Правам 2 вида на пилинг, и од дватта сум презадоволна и ми се незаменливи.

1-(најпогоден за лето)- малку кисело млеко/јогурт и пченкарно брашно. Се меша да се добие густа смеса. (Пола филџанче е доволно за лице). По потреба за погруб пилинг, додавам малку палента.

2-(најпогоден за зима)- топло млеко, лажица мед и пченкарно брашно.

По желба може да се додаде неколку капки масло, но зависно од типот на кожата.

#-Груб пилинг - го правам преретко. Палента и мед - се прави топчиња со кои се жулиш.

9. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    Јас овој пилинг го користам од Авон, многу убаво мириса и после кожата е мазна :)

На KittyT и kate21 им се допаѓа ова.
  10. smajliX

smajliX Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    29
    Веќе 2 пати го правев овој по рецептата на Lilit, се придружувам на групата самозаљубени :lol:

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    И јас кревам две прстиња кон групата обожавателки на шеќерниот пилинг на Лилит. :wasntme:
    Го пробав денеска, ама немав маслиново, ставив шеќер, малку кокосово масло, малку чичково и млеко.
    Смесата мирисаше преубаво, стоеше малку на парното колку шеќерот да попушти, но не и сосем да се стопи.
    Кожата е сон, мириса преубаво, мазна и сјајна, од утре ќе се опремам со маслиново масло, плус некое етерично масло за уште поубав мирис, како ванила или лаванда и мислам дека повеќе нема да купам купка или пилинг за тело... барем не наскоро.

Одлично е. :up:

На LittlePinky, bittersweet, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.656
    Допаѓања:
    161.707
    Ќејф сум кога вака ве читам,искрено!
    Треба да извадам уште некој продукт од мојата домашна лабараторија! :D

На soffce, Veki4kaa, baguf4e и 9 други им се допаѓа ова.
  13. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Jaс за набрзинка го користам оној што го постирала Џуси, не е лош, ама не ми е мазна кожата како со овој Лилиткиниов :D Ама за тинтрање кога имам цел бољер на располагање, уууу, дури и по два пати се тријам од што не можам да се изнауживам :D Маслиновото масло само за тоа го користам и онака не го јадам :D
    И и го кажав и на другарка ми, па и кажала на другата другарка, и сега и таа го користи, што значи се шири епидемија на мазна кожа и наскоро ќе има дефицит на масло :D

14. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Лилит и треба да ти е! А тек на нас како ни е ќејф! Значи прво фино не измазни со депилацијата и после не направи меки, миризливи и галежливи :D

Сериозно секаде по пријателки па и пријатели, и на работа им го кажав пилингот и сега се од младо до повозрасно да не речам до старо го прави пилингов и ме фалат и ме тапшаат онака - од кај ти текна? Си велам не ми текна мене!!!

Копирајт Лилит.
    Ли-кој?
    Небитно. Ништо не сум рекла. Битно е добар :D

Жими све се чуствувам ко Хатшепсут. Па сега си имам плус и гел за туширање од козјо млеко абе....мераци бре мераци.

Ах ах. Дај уше некој рецепт! :) Оно, не знам дали сфаќате ама станавме за степен посамоуверени и посамозаљубени благодарение на пилингов бе! Она - if I were you I'd fu*k ...егрр, овај, want myself too! :tmi:

На bittersweet, Annath, Lilit и 2 други им се допаѓа ова.
  15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    И јас сум презадоволна од пилингот на Lilit.
    Почнав да го користам во тек на бременоста, незнам дали е до пилингот или што ама освен бадемово масло и пилингот ништо друго не сум користела, стомакот после месец дена од породување ми изгледа ист како и пред бременоста, мазен без ниту една стрија.Јас од се срце им го препорачувам на сите идни мамички, ем природно, ем ефикасно.
    Јас и го фалам и препорачувам на Лилит пилингот на оваа страна на светот, на кого му го имам препорачано сите се благодарни и задоволни, нема повеќе потреба од купување пилинг,ја имаме добитната комбинација, пилингот е хит на повеќе континенти.
    Thank you Lilit :bow: :bow: :bow:

На Neytiri, sesilija, Lilit и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.800
    Допаѓања:
    202.786
    Еве дигам два прста, чекам за нешто ново! Пастата и пилингот одамна се дел од мојата козметичка колекција! 8)

17. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.084
    Допаѓања:
    1.143
    И ја се приклучувам, да не останам покусо пробав, преубав е пилингот, меко, мазно, нежно... 8)

18. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    многу убав домашен рецепт за пилинг е пилинг со талог од кафе ...пр го собираш неколку дена талогот од кафето и потоа го помешуваш со хопла чисто да се замеша ,да стане хомогена смеса ..и си правиш пилнг ,резулатите се феноменални ,а плус го уништува целулитот :)

19. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Па после толку фалење на пилингот редно е да го пробам . Постовиве ќе те натераат да го пробаш колку и да си скептик за пилинзи . ;)
    За резултати ќе бидете накнадно известени.

20. invincible.06

invincible.06 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    21
    Го пробав тој пилингот со талог од кафе ...малце лом се прави све ама ПРЕУБАВ Е мнооогу е мазна кожата после....најзадоволна сум :inlove: .... газето ми е мазно ... мора да пробате ...едноставно МОРА :*

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.