1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пинк (Pink)

Дискусија во 'Групи и изведувачи' започната од Belen, 16 август 2010.

1. Belen

Belen Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    65
    Веројатно сите сте слушнале за Алиша Бет Мур, но ја знаете како Пинк. Сите сте чуле барем неколку од добропознатите Just Like A Pill, Don't Let Me Get Me, Family Portrait, Trouble, Stupid Girls и Leave Me Alone (I’m Lonely). Моментално е актуелна со нејзиниот петти албум Funhouse и сингловите: So what, Sober, Please Don’t Leave Me, Funhouse, I Don’t Believe You… Сигурно и знаете дека беше во Скопје, на градски стадион во 2007 година и одржа свој концерт.

Она што исто така вреди да се спомене, е нејзиниот препознатлив стил и јазик без влакна. Оваа поп-рокерка во своите песни не се воздржува да го искритикува се она што не го сака, па дури и низ иронија да плука по познатите џет-сетерки (Парис Хилтон, Џесика Симпсон...) и американските претседатели (Џ. В. Буш).

Она што го очекувам во оваа тема, се вашите мислења за популарната американска пејачка. Дали ви се допаѓа Пинк? Колку ги знаете и слушате нејзините песни? Кажете се што имате во врска со неа.
    Ве поздравувам. :)

Прикачени фајлови:

• pinkfire.jpg
      pinkfire.jpg
      Големина на фајлот:
      50,4 KB
      Прегледи:
      536
    На Hkikica му/ѝ се допаѓа ова.
  2. girl12

girl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    43
    Ја обожавам Pink.. а исто така и нејзините песни ..
    респект најголем до неа !

3. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.820
    Не ја обожавам нешто посебно, но е исклучителна како пејачка. Можда не толку по изведувачките способности, туку по единственоста. Од постарите песни и ја сакам Just like a pill, а од поновите I don't believe you со преубав текст.
    Иначе во глобала сите нејзини текстови ми се свиѓаат, пошто се интересни и добро обмислени.

4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.600
    Ја почитувам, баш пред некој ден си симнав нејзина дискографија . И бев и на концерт и е вистински професионалец, иако траеше многу кратко, само 60 минути.
    Како и да е, омилени песни
    U + Ur Hand
    You make me sick
    Who knew
    Last to know и
    Family portret.

Стајлингот нешто посебно не ме воодушевува, зашто не е воопшто мој стил, ама спотовите и се интересни. ;)
    Добра е, има каде каде бетер од неа. :D

p.s. Го редактирам мислењето само за да ја прикачам нејзината венчаница од времето, зашто посебно ми се допадна. :)

5. Kaliopi

Kaliopi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    5
    just like a pill ... омилена ми е од неа за сва времена :)

6. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.300
    Допаѓања:
    5.881
    Ми се допаѓа девојката што е дива, карактерот и е :rock:.И има добри текстови на песни.
    А од песни си ги слушам:
    Please Don't Leave Me;
    So What;
    Sober;
    Just like a pill;
    Family portret;
    Who knew. :)

7. Belen

Belen Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    65
    За мене девојкава е ептен уникатна и баш затоа многу ја сакам. Бев на концертот во Скопје, и тоа дефинитивно беше една од најдобро поминатите ноќи во животот. Од тогаш уште повеќе ја ценам, подобро кажано, Пинк ми е идол. Освен што пее, таа пишува неверојатно добри текстови, едноставно ја пее вистината. Додека другиве пеат: "Кажи зошто ме остави" или прават текстови со первезњачка односно манијачка содржина, текстовите на Пинк се навистина длабоки во нивната вредност. Освен креативноста која ја има во големи количини, ми се допаѓа премногу нејзиното однесување и начин на размислување - навистина е паметна, тоа го проценив од многу интервјуа што ги имам гледано, и слушајќи ја секоја нејзина песна. Секако, го обожавам и нејзиниот хумор, кој е изразен особено во некои песни и спотови. И конечно, луда е - и тоа ми се свиѓа уште повеќе! :D

П.С. Нема да кажувам омилени песни, зашто ги сакам сите до една. Има некои кои особено ги сакам, посебно поради текстот, но за нив во следен пост. :)

8. The.Fame.Monster

The.Fame.Monster Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    28
    Ја обожавам... :clap:

9. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.517
    Луда беше, луда си остана... зато ми се бендисвит. Имат свој стил. Имат добар глас.
    Омилени песни: u + ur hand, Who Knew.

10. Belen

Belen Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    65
  11. flawless

flawless Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2010
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    5
    Ја обожавам, не поради вокалните способности, туку поради уникатноста, нејзиниот хумор и текстовите кои се единствени и значајни.

I don't Believe You
    I don’t mind it
    I don’t mind at all
    It’s like you’re the swing set
    And I’m the kid that falls
    It’s like the way we fight
    The times I’ve cried
    We come to blows
    And every night
    The passion’s there
    So it’s got to be right
    Right?

12. puflaa

puflaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    23
    Ја обожавааам !! Секад се издвојувала и била своја. Не се замара со ништо типката. Има препреубави песни и ми се свиѓа посебно што откога почна па до сега си остана тоа што беше, не се смени за 360 ко некои други.
    Омилени песни : Family portrait, So what, Don't let them get me, God is a dj, Last to know, Who knew ..
    Многу се ;)

13. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.477
    Ја обожавам!!! Супер е, си има свој стил, секогаш го кажува тоа што го мисли, не се замара што ќе кажат другите за неа, преубави песни има, откачена е, се гледа дека има изградено супер карактер, едноставно ми се допаѓа целосно како појава и како музичка ѕвезда. Омилени песни ми се Nobody knows, Who knew, Just like a pill, Family portrait, Sober, So what, Fun house, Dont believe you, и уште многу други, нема промашај песна. :clap:

14. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Одсекогаш сум ја слушала P!nk.. Ми се допаѓа нејзината музика ии нејзиниот стил..
    Омилени песни.. Има многу.. U+Ur Hand,Please Don't Leave Me,Sober.. Aa посебно многу ја сакам Dear Mr. President

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/4eRApNHSRRk?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/4eRApNHSRRk?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

15. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.988
    Допаѓања:
    1.087
    Ја обожавам...Како пејачка,текстописец,продуцент..како личност...Има топ карактер..свој стил..секогаш знае да направи бум,но да остане оригинална..Песните..ахх..обожавам да ги слушам..Знае како да се однесува на сцена и има супер настапи..Sober,Family Portrait,Funhouse,Plase don't leave me,So what,U & Ur hand,Who Knew,Don't let me get me,I don't believe you....

16. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
  17. IvanaIvanchica

IvanaIvanchica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    82
    Ја обожавам Пинк! Посебна е во секој поглед! Најмногу впечаток од сите нејзини песни ми оставиле Who knew, Fun house и дефинитивно една од поновиве U & Ur hand :)
    http://www.youtube.com/watch?v=z-ZWSNLe7Bo

18. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Имам некои песни кои ми се убави ама не ја сакам толку многу. :)

19. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Ја обожавам!Најубава ми е песната Who knew која ја напишала за некој пријател кој починал од предозирање.Има преубав текст,не знаев дека таа може да биде толку нежна :)

20. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.405