Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пирс

Дискусија во 'Тело' започната од MadeinHeaven, 9 февруари 2010.

1. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Навистина си многу млада, немој да им замеруваш на твоите.

Јас носев пирс на носот ама мнооогу одамна, кога и тетовирање и пирсање беше уште табу кај нас. Нарачав да ми донесат неколку обетки од Америка бидејки немаше каде да се купи тука. Го носев неколку години и го извадив кога ми помина меракот (т.е. кога увидов дека стана мода кај нас и секоја втора продавачка во Евроазија има пирс на носот)

2. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.686
    Допаѓања:
    5.451
    Јас имам на стомак,го ставив кога станав полнолетна,како знак на тој период,за кој мислев којзнае какви промени позитивни ке ми донесе,и дека којзнае со бр 18 колку ке пораснам :D
    Ми беше многу страв да не ми се продупчи нешто во стомакот,бидејки така ме имаа плашено од дома,демек можно е да се фати некој внатрешен дел,само колку да не ставам :D
    Првиот месец ипол многу грижа му посветив,а сега ко да го немам,навикнав на него,иако за година-две ке го извадам...ми поминува веке меракот :)
    На друг дел од телото или лицето никогаш не би ставила,бидејки не сум тој тип што би можела да го краси пирс на вега,уста или нос,против кои немам ништо против апсолутно,но мене лично не би ми стоеле и личеле воопшто.

3. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.242
    Допаѓања:
    6.713
    Ете го мојот пирс...инспирирана од него го ставив и на аватар :$ :D Не ми е одсега ама како нов е :)

Прикачени фајлови:

• IMG1105A.jpg
      IMG1105A.jpg
      Големина на фајлот:
      116,5 KB
      Прегледи:
      298
    На Adi888 и ludoto19 им се допаѓа ова.
  4. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    женски на учето имам 4 обетчиња и сега сакам едно и погоре на рскавица да стаам ама сакам да прашам дали многу боли ? :)

5. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Сакам да прашам...?

Девојки каде може да се најде црн пирс, за на уста, како алка или прстен што е, онака едноставен ?

6. srcushka

srcushka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    7
    sakam da stavam pirs na nos no neznam kakov da odberam dali moze da mi dade idei nekoi ?

7. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    4.555
    Епа немаш баш некој голем избор кај нас...тркни до ботони има такви по џиџани

8. Butterfly77

Butterfly77 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    77
    Боли на уше?
    -али не кај рскавицата..него кај мекиот дел. :)
    Утре сакам сама да си стаам :D

9. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Сама не би ти препорачала, ама сепак твој е изборот. Мене ме дупнуваа 2 пати во златарница и болеше моментално само, за кратко време ми помина :) Ти препорачувам тоа да му го препуштиш на искусно лице ;)

10. Ivah

Ivah Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    198
    боли нормално како и сите пирсови, али не е неиздражуваЧко..
    :!: но би ти дала совет да не ставаш затоа што и после ставањето на пирсот ушето нон стоп гнои и боли помалце, што немора да знаЧи дека и кај тебе ке испадне така, но во поголемиот слуЧај е така.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    абе пусти мерак :D
    иначе сите ми викаат ке гнои зашо мене на мекоит дел ми кноесе не пак горе ок како и да е сепак фала :)

На sparkle.q му/ѝ се допаѓа ова.
  12. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    Колку пирсови за нос има :D Не е многу голем изборот, за да се мислиш толку...
    Јас ти нудам 3 :

На sparkle.q и Meggy им се допаѓа ова.
  13. Ivah

Ivah Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    198
    па незнам како сакаш ти твој избор, но навистина гнои многу и боли.. и јас сакав да ставам ама не се осудив заради тоа, инаЧе имам на горниот дел од устата, и кога го ставив 1 недела тупан ми беше, не излегував никаде :rofl: .. и еве од тие приЧини повеќе никаде не ставам ]:)
    што сакав да кажам..модата боли :D 8)

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sparkle.q

sparkle.q Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    15
    авв љубовчето мое.
    Пирсот си го наместив во 8мо одд и тоа беше нешто како мој поклон за роденден кој си го поклонив самата на себе.Се наоѓа на папокот.
    Па искрено и за него живеам.Си го обожавам.Најпрво се разбира водев војна дома но на крај мораше да се помират бидејќи дознаеа од кога го ставив беше полесна борбата за да го задржам отколку да се борам за дозвола.

15. Karol.Ina

Karol.Ina Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    74
    Јас си го обожавам моето, на носето :)

16. mamaHana

mamaHana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    31
    Имав едно време на носот,ми здосади.Имав под устата на брадата ако ме сваќате и тој ми здосади.Имав на увото неколку и на тие ми помина меракот.Е на пупакот го носев со години ама кога устанав трудна го извадив и еве веќе година и пол како сме разделени а јас неможам да го преболам ;(

17. Shaila

Shaila Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    56
    Немав некоја желба за пирс.. Но последно шетам низ ОХРИДОн и на секое место читам БЕЗБОЛНО бушиме уши и нос... И јас сеа се прашувам како е безболно ... Сакам на нос да стаам али не ми стиска :lol: :lol: Стравот е голем...
    Па ако некој има искуство како е шо е тоа , и колку пари е нека ми каже :D

18. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Е мој совет, да не ставаш на ’рскавица пирс...
    Значи и јас бев збудалена по таков пирс, и стаив на хирургија.
    Фино ми направија дупче се си беше ок се додека не се вратив дома...ушето ми се напраи колку 2, болката беше неиздржувачка, неможев ни да се пипнам, плачев како дете од што ме болеше. После тоа успеав со помош од мајка ми да го извам и ушето ми се смири...денес не ми се ни познава дека некогаш сум имала тука пирс,ама дека беше болно, беше ужасно болно...
    ушето ми гноеше цели 3 месеци :/

19. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Jaс и другарка ми ставивме на рскавицата обични обетчиња не пирс.
    Болката беше издржувачка ништо посебно, јес да неможев да спијам на таа страна неколку дена.
    Проблемот потоа се јави и кај двете.
    Не дај боже да спиеш со свиткано уше, во ноќта да го превиткаш удриш одма ми загнојуваше, па болеше, па гној, крвче ма све и така неколку дена. Јас инат не го вадев едно 2-3 години мож и за тоа време 10 пати ете да ми се инфицира, истото се дешаваше и на другарка ми.
    Прашав и други го имале истиов проблем.
    Обетка, а уште побетер пирс на рскавица никад веќе!

Инаку лично на темава никад не сум почитувала пирс, иако имав обичен на увцето место обетка во прва средно, ми помина меракот за некој месец и то беше то. Не ми се допаѓа.

20. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    И јас носев на рискавица пирс. Ама немам некоја жалба. Отпрво малку ме болеше, некој ден, после си беше ок. Седев со медицинка 2 недели, така ми рекоа. Потоа си ставав пирс, обични ушничиња. Немав никаков проблем, убаво си спиев. Ни ме боцкаше, ни болеше. Ама, ушничиња сребрени, зошто еднаш од пирс (бижутерија некаква, дадов убаво пари, за скапан пирс) ми загноја, па крв... И од тогаш само чисто сребро.
    Ама ми се здосади, година, две веќе не ставам ушничиња. Веќе 3 години така. Некогаш, ако ми текне, ставам. Многу ретко. Дупчето секако не се затвора :D