јас сакам да си ставам пирс на устата но тато ке ме избрка од станот ако си ставам затоа кога ке си дојдам за македонија летото ке си ставам пирс на папокот и нема да мозе да ме виде хахах I LOVR THE WAY I LIE хаха
прва година гимназија сум, и обожавам такви работи.. мама ме остава да се бушам, али татоо нема шанси да знае. Напролет ке се бушам на нос.. а си правам планови во иднина кога ќе одиме низ еворпа да се дупнам на папок некаде од тие странските пирсинг студиа.. али има време тоа низ европа ќе биде мислам во 3та година.. како и да е само мама ќе знае за папокот, тато никакооо зошто само она ме остава и ке си бидам раат. Ако може да ме посоветувате за тоа папокот.. дали боли многу бидејќи мразам болки, но се убедувам дека нема да ме боли..
Имам еден пирс на нос веќе го користам повеќе од 1г, и задоволна сум бидејќи од далеку не се приметува ,и не ми пречи Спојлер Ама треба негување многу на почетокот бидејќи може да има ризични проблеми
Имам два на уше,и сега во јануари како поклон за роденден уште еден. А иначе сакам на веѓа,и тато ми дава,али потешко ќе биде треба да ја убедам мама.
Порано сакав да имам пирс на уста или на јазик, ама сега веќе не. Порано ми беа многу симпатични, а сега премногу одбивни. Дури понекогаш и на другите ми смета, иако тоа е нивен личен избор, само премногу ми е грдо кога една личност има премногу пирсови. Лошо ми изгледа.
Имав на веѓа, но како што рече Аргаси погоре, помина модата ... Добро ми седеше, али ко се замислив- мајка, бутам количка, некако неубо се гледав во таа слика со пирс...де да знам, малце грубичко...ако ме разбирате... Инаку кога бев на 16-17 во едно село јужна Бугарија на морето си ставив пирс на јазикот таа дето ми го стави немала голем пирс а прво треба таков (зш се подува јазикот-оток) а после се менува со по мал пирс и ми стави мал, јас болна глава изгледа и дозволив на девојката. Пирсот ми влезна во јазикот после 2 дена маки и пиење само на сокче со сламка, без ни трошка ставено во уста...Мислев веќе, дека јазикот ќе ме задуши, толку беше подуен и ме болеше ужасно. Вечерта на третиот ден појдов да ја барам таа да ми го мафне. Со специална ножица се обидуваше да ми го изваде од јазикот топчето и со прст да ми го извинти. Но не можеше, многу врискав, ме болеше. Кажа неможам, ќе појдеме на доктор. Баравме, имаше гужва во центарот во 10 вечерта, туристи, веселба, музика од секој ќјош...али јас плачев Најдовме стоматолог, пишеше на вратата телефон, таа му се јави, тој дојде, ми се скара прво на мене, ама јас дете-тинејџерка после и се скара нејзе, како може да ми стави такво нешто во устата, ќе ја пријави, ја знае дека става и на други луѓе, но без лиценза и така на така. 1 саат на стоматолошкиот стол се виткав како црв, плачев, врискав. Накрај дадов му дадов идеја на човекот да проба одоздола да го фати (беше по разлабено) и да го развинти накај прозор. Така и направи. Кога го мавна, имам чувството, дека ми вади камион од устата...Ми препиша антибиотик. Таа 100 пати ми се извинуваше и после 2 дена ме најде и ми поклони голем пирс, ако некогаш решам да си ставам... Како не, после тој ужас, дали ќе си ставам пак Може да сум луда, ама чак пак толку.... Девојки, пред да решите да си ставате пирс кај и да е, побарајте човек кој не само го правил над 100 пати (таа го имаше правено), но и да има лиценза... Благодарам
Здраво на сите Ме интересира дали некој знае дали може да се стави пирс повторно врз претходно затворена дупка од пирс . Пред две години имав пирс на папокот и ми се затвори . Сега на тоа место имам келоид (лузна) , па не знам дали е во ред повторно да ставам врз истото место... Кој има искуство или знае нека каже... Поздрав
Несакам пирсови,девојка со пиииирс ,ете јас сум си по конзервативна по овие прашања изгледа,прво не ми е таков стилот,не ги осудувам другите туку јас за себе несакам,ама морам да признаам има многу убави машки со пирс онака баш ги личи
Лани летото Охрид глеав на секој чекор БЕЗБОЛНО БУШИМЕ УШИ И НОС ... Јас сум заинтересирана за на нос пирс да си ставам .. Е сеа дали тоа безболно е ств безболно или .. И ако знаете цена од прилика ??
Јас имав на јазик пирс. Жива глупост... Седмо бев, пубертетлија. Го извадив уште одамна (1ва мислам, или 2ра) ама џабе, се познава одоздола на јазикот дека имало дупка - не изгледа воопшто убаво. Не знам искрено кај ми бил паметот - уште кога ќе видам на порничине со пирсови на јазик, грозно ми изгледа и да не делувам многу осудлива, ама пирсот на јазик на постара девојка ми делува малкуу( повеќе ) промискуитетно ...Освен кај девојки и машки што имаат таков стил. ( Готик или како и да се вика не се разбирам ) Како и да е, имав еден другар, имаше пирс на страна на устата и стварно преубаво му стоеше.
Едно време многу сакав да имам пирс.. Но мајка ми од дома ми кажа дека ако ставам она со клешти ќе ми го извади Па не ми се исплаќаше да го ваѓам за дома и да ризикувам инфекции.. Сега сум и благодарна што не ме пушташе да ставам зошто стварно не ми се допаѓаат девојки со пирс.. Помина модата на пирсот.. Што знам, веќе ми е излитено да имам пирс..
јас имам пирс на нос веќе 3год... коа го ставив само малку ме болеше и после се најнормално, само кога ќе го извадев наеднаш ме заболуваше...а на една другарка почна да и гнои и да ја боли многу..е сеа нз како ќе е кај тебе ... го ставив во златара, 200 денари беше тогаш а сеа може и да е поефтино