Лелеле ич не сакам пирс јас не би ставала (освен на уше стои како обетка) и многу ми е гадно тоа кога гледам дека некој има а највеке на уста
Леле,јас ич не сакам пирсови.Одвратно ми е кога ќе видам женско со пирс.А кај машките може ама најдобро кај уво ..
Дали се има некој испирсано на трагусот? Така демек го викале, јас прв пат слушам Интересно личи, ама мислам дека многу боли...
Имам двајца другари кои се испирсани на ова место Инаку да болно е, слично како на р'скавица, еве јас имам и можам да кажам дека ко го кладов болеше и неколку дена не можиш да спиеш на та страна, и јас сакав да си клам на ова место исто ама не сум одлучна да го напрам то нешто, пусти мој страв Се надевам дека некогаш ќе биди
Воопшто не ми се допаѓаат пирсовите и не верувам дека некогаш би ставила. Никако. Ништо против тие што сакаат и што си носат, впрочем кога гледам на други не ми смета но на себе не можам да замислам. Тетоважа да, пирс не.
Аххххх коа си го стаив мојот најубав пирс. Дома моите не ми даваа па испланирав неколку дена пред да го ставам си лепев лепенки на носот демек како пирс да ми изгледаат. И дојде тој ден си стаив пирс али со медицика ми го напраи дупчето. И таква цела јас пресреќна со медицинка али таа па преголема и мислам дека медицинката ми беше поголема од носот и додека шетав така цела горда демек имам пирс глеам лугево ме гледаат и мислев дека е ради тоа што „пирсот„ мој е поголем од мојот нос. Човекот ми рече да ја носам медицинката 3 дена па после да стаам нормален пирс али неможев да издржам такво нешто и уште првиот ден си купив пирс и си го сменив у вецето у трговски. Луге колку крф ми истече не сте свесни 2 паломи потрошив а другарка ми коа виде почна да плаче па коа ја видов дека плаче почнав и јас и чистачките од амет се извадија али после им објаснив се ... И така до ден денес имам пирс а моите се помирија со тоа (се заборавив од пишување )
Мераклија сум за вакви работи.. Пирсови, тетоважи. Би ставила само на уво или на веѓа. Ама не сега, рано е, мала сум.
Сакам пирсови и тетоважи... и ќе си ги ставам (две тетоважи и еден пирс) па макар да дојде и крај на светот.... но прво морам да ги наполанм тие 18... Моите се обидуваат да ме разубедат, но тешко им оди!
Мене пирсот ми е одвратно нешто, неможам да го поднесам. Ми дава впечаток на личност што многу сака да се прави важна, демек гледај јас што имам, јас сум тој/таа главниот/ата. Исто така, пирсот го сметам за дел од имиџот на рок, панк, хип хоп, емо .. Пирсот не ми се допаѓа кога ќе видам некој научилиште да го носи, носи си ти на рапуст, ама за научилиште не е вкусно и не изгледа убаво пред наставници. Едниствено некако ми е интересно на носот, малечко некое. Тоа може некако да помине, а друго, уво, уста, папок, јазик, веѓа ..
Алалада ви е девојки за храброста да си ставите пирс мене не само што ми е страв да си ставам пирс туку и стилот не ми е таков.
fajlovi/image/thumb/60193 Би сакала да си ставам ваков пирс. Кажете ми дали има некоја сезона кога не е препорачливо да се пирса? зима или лето, што знам.. Ви благодарам однапред
јас имав пирс на стомак од 16 години,не беше болно ни малку,баш супер беше и го носев се додека не се омажив и останав бремена со првото дете...Nекако ми беше страв да го носам во бременоста и го извадив и веке никогаш не пробав пак да го носам за жал.. и многу ми е кривооо
Јас имав два на уста, се пирсав зимото 2009, мене дечкото што ме пирсаше ми рече дека летно време поголема можност има да се фати инфекција, не дека зимно време неможе, се разбира ако не се грижиш за пирсот не зависно од годишното време можеш да фатиш инфекција.. Само што ете, летно време повеќе се потиш, бактерии повеќе..