Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пирс

Дискусија во 'Тело' започната од MadeinHeaven, 9 февруари 2010.

1. tejjaam

tejjaam Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    14
    Јас не би ставила.Баш е убаво,но не би ставила....незнам зошто

2. Little-Mk

Little-Mk Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    328
    Сакав да ставам на уво .. И од дома моите ми одобрија ,но страв ми е да не загнои.. Има некој пирс на уво? Ваше мислење?

3. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    576
    ^Па нормално дека ке загнои ако не го одржуваш и водиш хигиена. Ако веќе одлучиш да се пирсаш, ке ти каже пирсачот што, како.. јас со бетадин за орална употреба се мачкав коа си го испирсав јазикот, а на устата, носот и увото се мачкав со истото само за надворешна употреба.

Всушност зависи за кој дел од увото правиш муабет.. јас имав трагус пирсинг, и прилично е тежок за одржување, посебно првата недела јас неможев на таа страна кај што ми беше пирсот да спијам.
    Еве за што зборам:

Прикачени фајлови:

4. Little-Mk

Little-Mk Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    328
    Мислев на ова :

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      3,6 KB
      Прегледи:
      205
  5. hristin4eto

hristin4eto Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    сакам да ставам пирс на носот и пробав дома сама со игла го дупнав носот и да признаам многу ме болеше и едната страна е дупната од надвор од внатре иглата ја допирам ама неможе да излезе скроз и се отакажав.. дали ке зарасне дупцето или не ако мозе да ми кажете?? сега еве втор ден ме боли носот и вецерта кога легнав имам внатресна температура нз зосто можеби сум нежна за овие работи.. сакам да одам да ми стават пирс ама посто од едната страна ми е веке дупнато нз како ке треба со оглед на тоа дека мн ме болесе дали ке ме боли пак.. или да пробам со анестезија кажете ми искрено

6. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Би ти рекла најискрено, фаќај уште утре патот кај стручно лице, не си играјте играчќи со она што ви го дала природата, оти сами ќе си се нагрдите за век на крајот.Како така сами си ставате пирсови со игли , помислувате ли какви се проблеми со здравијето може да си направите.. :?:

7. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530

Има ли некоја ваков?
    Боли ли?
    Лесно е за одржување?
    Може да се изваде некогаш?
    Знам дека се глупави прашањата,али да си ја задоволам љубопитноста.
    :wasntme:

8. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Сакам пирс на веѓата и на цело уво. :)

9. Tammchy

Tammchy Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Сакам пирс на уста да си ставам .. само да соберам пари :D и ќе одам да ме пирсаат :D пошо моите не ми даваат пари за такви работи ..

10. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    И конечно се пирсав на јазик и топ ми е :D

11. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Леле колку само се нервирам кога ќе видам некој испирсиран.
    Едноставно не ги сфаќам луѓето зошто си ставаат пирс каков е тоа задоволство што го имаат |( :?: ?Болестите ги заборавате? :!:
    Јас не ги сфаќам но нема врска тоа е нивна работа и нивен живот па што сакате правете :fubar: :emo:

12. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Не се воопшто глупави. Поглупаво би било да си ставиш пирс па потоа да прашуваш :)

Не боли (малку но само во првите неколку денови).
    Лесно е за оджување.
    Може да се извади (нормално) ама ќе остане белег од надворешната страна кој рчиси сум сигурна дека нема да зарасне. Сепак, не е толку прметлив.

А какво задоволство имаат оне кои носат деколте до папок, суќна што одвај покрива тоа што би требало да покрива и потпетици кои после носење оставаат повеќе од 10 рани и белези и долготрајно оштетување на стапалото и конституцијата на телото. Ама никогаш не сум ги осудувала и не сум ги гледала наопаку.

Болести нема ако соодветно се одржува. Муабетот со болестите се глупост за оние кои знаат што прават.

На Forever18 и Black.Beauty им се допаѓа ова.
  13. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222
    Kаде да купам алка за на нос помала по можност сребрена да е ,прашав во неколку сребрари немаат :)
    ептен ми е кејф
    ми се скурчи од пирсов 6 години го имам и нема нигде сребрен се се бижутерија , не ги можам веќе

14. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Види во Ботони во ГТЦ, најдобри се :)

15. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Здраво, сакам да прашам, колку пари одприлика е да си ставам пирс на папок, и дали боли? :D

16. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Добро јас ли грешам или што е...? :^)
    Поправете ме ако грешам , али :!: пирс на уво не е секое пробушување на увото и ставање обетка на него. Трагус пирсинг - да, ама тоа по `рскавицата нагоре коа ви ја дупнуваат со пиштолче и си носите после обична алка - не е пирс. Ај некој поупатен да ме просветли зашо стварно не ми е јасно како може да класифицираат некои вакви работи како пирс. И тоа обетката на носот.. и тоа ли е пирс? Нешто не ми штима во муабетиве...

17. elena321

elena321 Нов член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    абе луѓе, ја сакам да ставам пирс на уво, може некој да ми објасни све, како се става, што треба да се одржува, зараснува ли дупката, какви се има ова она?

18. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490
    i jas se ispirsav na nos..voopsto ne boli:D i sum prepresrekna . :D

19. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Пирсовите се ептен јаки според мене..Сеа за сеа немам на мене и веројтно нема ни да ставам(ете неможам да се замислам јас со пирс).Ама посебно ми се свиѓат машки со пирсови..Они на усната долна шо се стават како прстенче и оние на веѓа ми се најубави :inlove:

На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.
  20. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.090

Мислев дека ќе имам што да напишам, ама по се изгледа сликава сама по себе е емоција.