Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пирс

Дискусија во 'Тело' започната од MadeinHeaven, 9 февруари 2010.

1. fashionslave

fashionslave Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Девојки,каде да најдам вакви пирсеви ?

Прикачени фајлови:

2. NineTailedFox

NineTailedFox Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2014
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    157
    Побарај во Botoni, продавница за вакви работички е, во ГТЦ се наоѓа. Ако таму нема би требало да има во некоја продавница кај што продаваат бижутерии и слични работи. :)

3. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    980
    Многу мразам пирсинг.
    Нешто НАЈОДВРАТНО , за мене.

4. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Обожавам пирс на папок.. Многу секси ми изгледа.. Можеби ќе дојде и тој ден да си ставам :D

На Veki4kaa и mime87 им се допаѓа ова.
  5. andarina

andarina Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    15
    Сакам да си ставам пирс на папок, кажете ми некое студио во Скопје ако знаете ?
    Фала однапред :wasntme:

6. cakedup

cakedup Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Дали знае некој нешто во врска со пирс на брадавица?

7. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    98
    Ги обожавам пирсовите на стомак,ама оние што имаат затегнат и убав како овие :inlove:

Прикачени фајлови:

• pii.jpg
      pii.jpg
      Големина на фајлот:
      2,5 KB
      Прегледи:
      70
    • pirs.jpg
      pirs.jpg
      Големина на фајлот:
      2,7 KB
      Прегледи:
      69
    • pirsce.jpg
      pirsce.jpg
      Големина на фајлот:
      32,3 KB
      Прегледи:
      69
    • pirsi.png
      pirsi.png
      Големина на фајлот:
      370,9 KB
      Прегледи:
      71
    На mime87 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ketnis

Ketnis Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    238
    Имав на носот, но три пати го губев и последниот пат не ставив. А сега огромна желба ми е да ставам на веѓа и на уста. :inlove: :inlove:

9. Pipaa

Pipaa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    93
    Кога бев помала имав на носот и доле под устата од десна страна. Ама кратко ги носев ми помина брзо желбата некако :D. Имав и трагус пирсинг (ваљда така се вика :D) ама носев тешка обетка и не ми беше дупчето на место каде што сакав (баш на средина) па прекинав да го носам. Сега сум во план пак да си ставам, страшно многу ми се допаѓа како стои.
    8362305_f496.jpg Tragus-piercing-implant-grade-steel.JPG

10. monami74

monami74 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    15
  11. Mihaela.Mii

Mihaela.Mii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Знам дека има пишувано наназад во темава за обетка на уво горе на рскавица знаете за каде велам но сепак... ќе ве молам за совет од некој искусен или поупатен. Имав многу голем кеф и се дупнав во златара пред година и некој месец. За хигена и одржување се разбиеа дека водев сметка и сеуште водам, редовно го чистам не ја ставам обетката не дезинфицирна но болката не ја снемува. Не можам ни капа да ставам а да не ме боли а не пак да легнам или да спијам на таа страна.. до што е? инаку на мекиот дел истото уво ми е дупнато трипати и немам никаков проблем со тоа. Морам да го вадам или???

12. mackica1

mackica1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.721
    леле темаваа:dance: ме потсети кога имав пирс ставено на јазик у прва средно (не ми се верува дека 7 год.поминаа од тогаш) :| толку голем мерак имав значи, а другар ми пирсови ставаше, неможев да одолеам.

Воопшто не болеше кога ми го ставаа барем не како што мислев дека ќе боли, па уште си мислев ќе скријам од дома дека нема да ме приметат, и само што влегов дома здр здр ни едно ни друго, мајка ми што ти е тоа у уста? пирс? :D али воопшто не ми беше убаво чувството со пирс, мислев у секој момент ќе ми се раскине јазикот( посебно при бакување) :| башка што сум хипохондрик па на секој пола саат дезинфицирање, абе напор жива..за година дена го извадив (арно издржав и толку). :smoke:

13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.989
    Допаѓања:
    135.253
    Не сакам пирсови, лично мене не ми изгледаат убаво и не би ставила никогаш. Е сеа на некој ако му изгледаат убаво ... негов избор.

14. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.409
    Допаѓања:
    9.369
    Леле јас не ставам никако пирс никакао :fubar::fubar:

15. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Многу сакам пирсеви ,имав порано ставено на увото горе но сега неносам немозам некој асален пирс да најдам некое да биде поелегантно да не изгледа како од пазар ,ако знаете кај може да најдам пишете

16. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.242
    Допаѓања:
    10.405
    Замени ја медицинската обетка со обетка од бело злато.Јас така направив со моите пирсови на увото, ги заменив со тие малечките обетки со едно цирконче што се, само моите се од бело злато и многу убаво стои, дискретно светка.И посигурно е, нема да закачеш некаква инфекција на местото каде што е боцнато, што е случај со обичната бижутерија.

На Mihaela.Mii и elisabeta им се допаѓа ова.
  17. Mihaela.Mii

Mihaela.Mii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9

Сакам да споделам ме искуство :) Од како побарав мислење и што може да се превземи, ми рекоја да клм обетка од бело злато.Од кога ставив таква обетка ситуацијат е мн подобра, болката е намалена не лачи течност што вероватно беше гнојче...Доколку некој има сличен проблем можеби ќе му помогни и него :)

18. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    5.169
    Досега неколку пати имам носено пирс на веѓа (и хоризонтално и вертикално) :l:, топ ми стоеше ама за жал морав да го прежалам пошто кожава не го сакаше... многу брзо ми се тенчеше местото и морав да го извадам.

19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Мислам дека пирсингов излезе од мода. Не ми се верува каков "бум" направи пред 15-20 години, нема кој не беше пирсан...па така и јас :D
    Прво ставив на пупак кога бев трета година средно, па кога почнав прва на факултет ставив и на јазик но таа ја носев само една година, добив некое грозно воспаление на усната шуплина, неможев ни да јадам две недели. Дали беше од менѓушката или од нешто друго, кој ли ќе знае...важно ја извадив и веќе не ја ставив. Ама кои ќејфови беа тоа нон стоп да купуваш различни менѓушки, те со циркони, те со привезочиња...:$

Таа на пупак ја носам веќе 15 години......лелееее, многу се, сега гледам :lol: Дури и кога бев бремена специјално нарачав една која нема да "смета", ама кога ме виде докторот ќе ме утепаше :D

197098a-wildcat.jpg

20. Platoniclover15

Platoniclover15 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2014
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    58
    сакам да си ставам пирс на брадавица , дали имате некој да ми препорачате ?