Вака значи. Јас сакам пирс на јазик и на рскавица на уво. Имам втора обетка одма над првата и тоа ич не ме болеше. Дали е слично чувството? Ќе може ли некој да ми објасни за пирсот на јазик подетално за одржувањето, хигиената, болката, компликации? И како се движат цените на двата пирса? Фала!
Можеби некој претходно прашал, се извинувам ако спамирам, но не можам да барам, многу коментари се видов (барем тоа) дека има некои од вас со пирс на долна усна. Сакам да знам СЕ`!
@Ekstaza, каков пирс поточно? Има многу видови на lip piercing, јас имам labret Воопшто не боли, не ми смета. Го носам со години. Би ти препорачала да ставиш пирс кај стручно лице, бидејќи сам можеш да погодиш крвен сад.
Јас имам на рскавица пирс, го имам веќе 5-6 години, платив некои 100 денари во златара со пиштолче, кога ми го ставаа не осетив ништо туку само ушето го осеќав здрвено и после не можев да спијам на таа страна на ушето некои 2-3 недели, и имам 4 обетки на едно уво немам никаков проблем Мене лично преубо ми изгледа на рскавица пирс Туку некој да не има искуство со ваков пирс? На местото каде што е плавото цвеќе
Девојки дали има некој искуство со пирс на папокот и скам да ве прашам нешто. Јас пред 2 месеци го ставив редовно го чистам ама пред една недела ми се вцрвернија дупчињата кај што ми е пирсот и ми се исцадува како жолтрникава течност дали е нормална таа појава?
Не е нормално, се инфицирало. Од проверено место ли ти е купен и стерилизиран ли е пред да го ставиш? Можеби касно одговарам, но треба да мачкаш со антибиотска маст, гарамицин или хлорамфеникол.
@mackica1 хахах истото и мене ми се случи. Кога го ставив јазикот воопшто не ме болеше и јас си помислив ќе сокријам од дома и кога се вратив прво ме викнаа на ручек јас бев тотално нема, па камоли да јадам 2 недели живеев на супа ама еве поминаа 5 години кога веќе издржав таква болка на млади години па сега ќе го вадам не иди во предвид
Порано имав пирс на устата, го носев месец-два, ми мина меракот и толку. Сега сакам на папокот., да го стегнам мешко па здравје на лето ке ставам
Јас имам на папокот веќе 7 години...не е ист меракот како на почетокот но не можам да се замислам без него...ни ден го немам извадено среќна дум што сум била доволно луда да го ставам
Здраво има ли некој што знае каде да ставам и колку чини пирс на стомак....јас веке имам сама си го дупнав уште пред 7 години ама дупката веке не чини па затоа сакам повторно ама овој пат не сама