И јас исто... не можам да се замислам без него. Пред некое време си реков ај доста е, ќе го извадам... и поседив два дена, се гледав во огледало и си викам, fook that, го ставам пак.
Nikako sami da si bushite pupacite , strikno kaj Majstor! Vo bilo koe tatoo & pearcing studio mozhete da si zavrshite rabota. Inache cel zhivot do pred nekoe vreme nosev pirsovi na ushi , imav i na vegja i na usta... ali poradi rabota , treninzi itn mi projde manijata i sega nemam nishto takvo na sebe ' za zhal.
Imav i jas vakvi periodi koga sakav cela so pirsovi da sum sepak , moite mi dozvoluvaa samo na usite da si stavam . Mi veli majka mi nesmees nikade na lice , a na usite ako sakas 80 stavi , naredi gi od gore do dole tatko mi ne me pustase nikade , ama omekna otkako go staviv prviot pirs . Si staviv tokmu na istoto mesto , kako ovoj na slikata najgore Potoa i do regularnite usniki si dupnav uste edno . No karierata zavrsi koga se omaziv . Bidejki imav pirs kako strela , nesakajki go izgrebav mm blisku do okoto i morav da go izvadam toj pirs . Drugiot seuste si stoi . I dvata gi napraviv vo zlatara , so pistolce .
Што мислите за пирс на клиторис и брадавици и не ли е тоа налку одвратно? Јас немам пирс до сега а немам ни желба да го имам, некако одвратно ми делува кога ќе видам деојка со милон пирсови на уши или пирс на јазик, нос или оние 2 погоре споменати.
Ајде прв пат и јас во оваа тема , кога бев 17 години самата си направив две дупчиња на десното уво , си ставив претходно локална анестезија и со игли од аптека си направив дупче. Пред неколку години ми здосадија и ги извадив и зараснаа дупчињата. НЕ ПРАВЕТЕ ГО ОВА ДОМА САМИ! Во тие луди години такви глупости се прават Инаку сега ме фати некој мерак да си ставам пирс на нос ама нешто вака незабележително. Имам 26 години , да не сум голема веќе за овие работи.. и кажете ми боли ли многу ?
Другарка ми стави на нос, и вика дека не ја болело, скоро ич. Ама колку што памтам школо во живо и дупнале 3 дупчиња на уво па не ја болело, така да незнам дали е до нејзе или стварно не боли.
И јас имам голема желба да си ставам обетче на нос баш како што има постирано @koritsaki. @InWonderland а знаеш ли на кое место има ставено другарка ти?Ако не ај те молам прашај ја,а и колку ја чинело и пиши
Мислам дека пирс е профи ствар, си носи со себе култура и израз. Лично јас носев пирсови многу години до пред некоја година. Поштуем пирсинг , посебно на убава сочна брадаја, јазик и уста.
Јaс се решив дa стaвaм, ќе oдaм вo еднo студиo oвде вo мoјoв грaд вo пoнеделник. Се нaдевaм декa убaвo ќе ми стoи
Таа правеше во Скопје кај еден што правеше тетоважи, ама заминал во странство. Инаку кошташе 450 денари
Јас имав ставено пирс таков на носот ама уште пред 7 години. Го извадив пред некој месец оти ми помина меракот. Го ставив кај златар, т.е. кај оние што ставаат обетки на уши, со пиштол. Чинеше 150 денари и воопшто не болеше. Сега кога ве читам, ќе размислам пак да си го вратам пирсот оти дупчето првите неколку месеци зараснува и по пола саат изваден пирс, ама после тоа може да си стои и со месеци без да се затне.
Воопшто НЕ. Нема возрасна граница на индивидуалност. Особено нема ако го правиш тоа заради тоа што ти сакаш. Според мене, почудно би било некој/а во 8 одд да се појави со пирс. Ја поздравувам твојата одлука за ставање на пирс и си за пример за оние кои немаат храброст да експериментираат со работите кои сакаат да ги испробаат
Епа девојки ставив пирс на носот , јухууу ич не болеше , само не ми се допаѓа што е голема обетката одвај чекам да ја извадам а ми рече за 15 дена кој ќе чека.. ми рече да ја вртам обетката секој ден - изгледа за да не се затвори местото
Мене ми изгледaaт cool пирсoвите, aмa нa мене мислaм декa никoгaш не би си стaвил. Oкеј, нa уше, нoс дo некaде би прифaтил, aмa нa јaзик, устa, веѓa... мислaм декa срцетo ќе ми зaстaне дoдекa ми јa прaвaт дупкaтa. Ме интересирa тече ли мнoгу крв?
@Ketchup и јас на уста , веѓа , јазик не би ставила , одвај се решив и за нос бидејќи со пиштолче (како за уши) прават едно цак слушаш и тоа е а ич не боли. Само потоа малку здрвено е местото и не тече крв а за другиве места знам со игла прават е тоа ми е страв хаха
Не, ептен малку, а и што е интересно ептен малку боли. Болката почнува утредента и трае две недели додека да спласне местото.
Мислам дека не е баш препорачливо зошто ова е доста висок процент на чист алкохол. За нос не знам што да ти предложам па затоа ќе оставам на другите.