обожавам пирсови имам три еден на папук,на јазик и под уста од лева страна (еден видлив само) ги носам горе доле 3 год и сум презадоволна...Kој се мисли дали да си стави нека си ја оствари желбата,не сум имала некој сериозен проблем од нив а ниту пак сум чула дека некој имал за разлика од тетоважи.Поздрав до сите испирсани
Па не ме болеше ти викам јадев само ладна храна...Првите 2 недели ништо топло не ставав во уста...После тоа немав никаков проблем.
Јас имам пирс на папокот, го носам некаде 8 години и едноставно неможам да се замислам без него Обожавам пирсинг и ги поддржувам сите кои сакаат да си стават некој украс на своето тело.
Хехех, може е и до оргнанизамот...Јас знам луѓе што еве до ден денес се жалат од пирсот на јазик, па затоа си прашав. Мене лично, не ме привлекуваат толку многу пирсовите...Но сепак ако некогаш имам можност, и се одлучам за пирс, во никој случај нема да биде на јазик, тоа да... Би ставила пирс или на веѓа, или на нос, или веднаш под усните, но не на средина...на страна...Сега брзо дискутирав со мајка ми на оваа тема, и ми дозволи пирс на стомак, не во скоро време, затоа што сум сеуште малечка ..Ама и не сакам
И јас многу сакав на стомак ама ме преплашија со тоа болестите...И затоа се откажав...На јазик ми е топ си имаш занимација А и дечко ми ми го сака многу
Имам пирс на носот, си го дупнав во Охрид додека бев на одмор со другарките, откако завршив средно, значи со полни 18 години. Воопшто не ме болеше, имаше едно машко пред мене и детето заплака кутрото, а јас храбро не пуштив ни солза. Убаво ми стои, многу си го сакам пирсот, иако последниве две години ретко го ставам. Дупката на носот никогаш не ми зараснала и имам чувство дека колку и да не го носам - нема ни да зарасте. Како реагираа моите - татко ми во негов морбиден стил - дека личам на прасенце, мајка ми малку вриштеше, ама веќе бидна, па се смири некако. Мое тело - мој живот - мој проблем. Баба ми е друга приказна. Кога го виде се расплака и ми рече нема да си најдам никогаш маж со дупка во носот. На секое одење ме молеше да го вадам, ме подмитуваше со по некој денар да не го носам и ме мачкаше редовно бекутан Сакам пирсови, би сакала да си ставам на веѓа, иако некако се оладив, за разлика од порано. Во секој случај, не сакам на јазик, ми изгледа некако болно, а и не ја сфаќам поентата за таму, ама секој си има различни желби
Мене пак отсекогаш ми била желба или на стомак или на јазик...Како што кажав погоре за на стомак премногу ме исплашија али затоа за на јазик никој не можеше да ме одврати...Сакам пирсови на места каде што не мора сите да знаат дека имаш пирс и секојдневно да ти се гледа...Али како што кажа секој со своите желби
сакам пирс на уста да ставам, на долниот доле од десно собирам уште храброст па ќе видеме ако има некој такво искуство нека кажи... зашто јас не сакам да почувствувам никакви боли
Бројче имам јас пробано сама под устата ама на средина...Не ме болеше воопшто но за кратко ми здосади и го извадив.Зависи до организмот пак ќе кажам.Можно е многу малку да почуствуваш болка.И депилацијата е болна ама издржуваме Ако навистина сакаш без страв и храбро само Па чекаме да ни се пофалиш
Уф обожавам,ама кај ке ми дозволат моите дома,нема шанси. Многу многу многу сакам,некои ангелски крилја на грб или па на врат,на лист..охооо.. Ај да се надевам дека кога ке пораснам,ке ми дозволат,здравје Боже
Супер се тетоважите ама остануваат за секогаш и добро е кога е мала тетоважа на некое омилено место и не видливо за секој да може да знае дека Ти имаш тетоважа,повеќе би се одлучила за пирс .И јас имам планови да си ставам пирс на устата ама сеуште се двоумам дали на горната или на долната усна и како би изгледало ако е на горната уста ,не сакам да изгледа ко бемка.Незнам кај би било подобро а немам мали усни...
Ако немаш мали усни дефинитвно на горната...Многу убаво стои.Другарка ми има полни усни и има пирс таму и ептен убаво и стои баш како бемка
Jас имам бројче и веке не го ни осекам како пирс (некој ако ме праша тогаш го загледувам)туку како дел од мене.Само што мене ми е на лева страна.Немав никаков проблем при јадење или слично,за разлика од тој на јазик.боли колку и бушење на уво секунда како да си се уштипала.јас го носам веке неколку години,само носам ептен малечко црно дури како бемка ми изгледа...се надевам дека ти помогнав
Да не се разбравме баш за бемката 2468 не било страшно ,една моја другарка си стави таму пред 1 недела и вели дека не ја болело(само мало пецкање).Мислам дека сакам и тетоважа на лева рака,на средниот прст од надворешната страна нешто слично како што ја има Рајана ,башка ова со пирсот и тоа ке ставам за некое време .Веке 1 година помина од кога се двоумам да ставам .Конечно си велам дека одлучив па и на крај ако не ми стои ке го извадам А ова со тетоважата ????? Не е голема и видлива мн ама сепак не сум сигурна ХЕЛП
Хахахахахахахха не да не сме се разбрале Како и да е на другарка ми и стои баш како бемка.А има полни усни.Али зависи и од пирсот.Она носи малечко црно па затоа ваљда
И јас сакам на средниот прст ама на внатрешната страна.Буква сакам да истетовирам.Баш ми е женствено и несекојдневно место за тетоважа.Така да од мене