Испирсав и хеликс и трагус јас со игла се пирсав далеку е побезболно и похигиенски од со пиштол, башка не отекува увото после тоа.
кај можам да купам пирс? имам слушнато дека во златара имаат само еден вид што ставаат (на уши) и нема избор
Да ми препорачате студио за пирс на папок и цена? Многу сакам а страв ми од последици како инфекции, болка...
Најдобро пирсинг студио во Скопје? Сакам на стомак,цената уопште не е битна сакам само да е се чисто и стерилно
Дали има некој пирс на јазик ? Сакам да ставам пирс на јазик ама малку ми е фуфка дали ке настане некоја инфекција и слично
I jas bi stavila i na jazik i na papok Bratucetka moja ima na jazik i mi kazha deka uopste ne ja bolelo i nema gajle nisho ne i e od pirsot
Прашај ја како го негува, дали влијае негативно некое јадење врз пирсот , како го негува и итн? Све распрашај ја Незнам зошто сите пирсови што ги имав на уво ми загнојуваа ,ми велеа од нехигиена дека било , но јас секој ден го чистев со 64 % ракија поголема дезинфекција Амин
Јас имав го ставив на 18 го носев некаде околу 2 години. Со локална анестезија се става процесот трае помалце од 5 мин. Не боли многу осекаш како чкрипење како крпа кога кинеш. Прво мајсторот ти прави дезинфекција на јазикот и ти обележува место каде ќе биде, внимавај каде и да правиш алатките кој ги користи да бидат нови и неотпакувани. Е сега иглата е малце езива личи на игла за плетење . Првите две недели јазикот ќе ти биде отечен малце може да шушкаш при зборење ама се навикнуваш и полсле не го ни осеќаш. Првите две недели ќе одбегнуваш топли пијалоци и храна и поцврста храна препорачливо е сладолед заради отокот. Јас првите две недели на сладолед, супа ладна и јогурт бев. После секое јадење ќе ја плакнеш устата со јод и хидроген мора многу хигиена додека раната не зарасне. Ќе ти кажат дали треба да одиш уште еднаш за да види како е местото и дали треба пирсот да се смени.
Додека заздрави обавезно после секое јадење, потоа од време на време ќе ти објаснат можеш да го вадиш за замена или убаво да се измие и дезинфицира. Затоа што раната иако е заздравена нели има дупка во која се собира храната и треба да се одржува редовно како и секој пирс посебно на јазик.
Еве и јас конечно да споделам искуство со долгопосакуваниот трагус. Конечно пред скоро 2 месеци се пирсав, во Tattoo skin art по препорака на неколку форумџики и сум презадоволна. Што се однесува до болката, јас не знам дали од возбуда или поради висок праг на толеранција, но воопшто не ме болеше, иако очекував и бев спремна на тоа.Првите два дена не спиев на таа страна, а потоа се беше најнормално и по една недела не осеќав веќе болка. Ми препорачаа раствор од морска сол кој сеуште го користам за секој случај. Ми кажаа дека може да се смени после 5-7 недели, но јас одвај дочекав и го сменив точно после 5 недели и тоа 2 пати и немав никаков проблем. Знам дека секој има различни искуства, но јас би ви го препорачала доколку сакате да ставите. Цената беше 600 денари.
Девојки за колку време можам да го сменам пирсот на helix на увото, имам слушнато од другарка дека ако го извадам нема да можам да го вратам ....
Што да ставиш, маст за превентивно нешто, или имаш проблем? Јас го имам ставено пред 12 години, ми дадоа од студиото крема да ставам една недела, ако на тоа мислиш прашај таму каде си се пирсала. Ако имаш веќе некаква инфекција, право на лекар.