Во златара нема шанси да ти стават ваков пирс. Во златара бушат со пиштолче само обични дупчиња за обетки и на рскавицата на увото. Распрашај се кај оние кои ставаат пирс на јазик и во тату студијата.
Имам на нос од летово, имав и претходно во осмо одделение исто на нос ама тогаш бев рокерка и носев алка, а сега носам мало цирконче не приметливо многу. А мајка ми немаше појма кога го ставив првиот пат и кога ме виде малце мрчеше али и помина а вториот пат ништо. Одамна сум се намерачила да ставам на папок, и можно сега пролетва да си ставам еден
ништо нема да ти се случи ако ставиш на легално место за пирсинг кај професионалец се разбира на друго место пак ќе речам никако позз
Ja chitav pa deka za pirs na jazik mozhe nekoii infekcii trista chuda.. a mozhe da dojde i doo gushenje ako ti poteche mn. jazikot .. ili pak do amputacija na jazikot .. gledaf i sliki ali sepak toa nema da me sprechii da si stavam zhelbata e golema <3 [mod-kirilica:267rfea3][/mod-kirilica:267rfea3]
Имам многу другарки, пријатели кои носат пирс.. мене искрено не ми се допаѓа тоа но секој има свое мислење зар не
Другарка ми има и мноооогу ја болеше ама мислам дека е индивидуално таа имаше и на јазик и воопшто не ја болеше а некој ги боли
Девојчево пирса феноменално... Екстра лесна рака има, до сега мене 3 пирса ми стави а и бааги евтино наплаќа. (Има и еден дечко со кој заедно работат, и тој пирса но мене ме нема пирсано така да неможам да дадам препорака) Плус девојкава и професионален шминкер е, и маникир работи во одлични услови ... FACEBOOK CONTACT> Beatris Art Geger бтв. и оние суканици ги работат со вуница, другарка ми ги правеше, ама видете распрашајте си се директно да не излезе реклама правам... Јас сум само многу задоволна =)
Мене ме болеше со тоа што ми беше на почетокот на р`скавицата. Една недела боли, а потоа една добра година ме болеше да спијам на таа страна, кога ќе ме допреа пиштев и сл. И ако си ставаш немој да ставаш додека имаш менструација или си во ПМС, чекај да ти помине.
Готово одлучив да ставам но ми велеа дека некои инфекции ќе ми се јавеле... ќе ми загноело ушето итн... Но ни тоа нема да ме спречи... А тоа што ми е страв не знам
^ Е натака не знам. Мене дупките на ушите отсекогаш ми загнојуваа, минимум 3 пати, па може и повеќе ги имам бушено ушите за на крај да сфатам дека златните обетки ми прават проблем. А околу загнојување ич не се плаши, само ќе внимаваш и ќе се мачкаш со Хлорамфеникол, а медицинката ќе ја извадиш по еден месец. Гнојот не е толку страшен, се чисти брзо со хидроген, јод и маст.