Писмо до Дедо Мраз!

Discussion in 'Кафе-муабети' started by AngelOfArh, Dec 11, 2014.

1. Lella

Lella Форумски идол

Драг Дедо Мраз,
    Те молам нека не кукаат веќе на форумов одредени персони, кои очигледно немаат друга работа освен да мрчат натаму-наваму.
    Фала, пријатно. |(

2. babyblond

babyblond Популарен член

Драг Дедо Мраз,

Ако кога бев мала посакував чоколада и барбика принцеза и 5ки. Сега иако е можеби грев. Посакувам да ми донесеш, поголемо трпение и поголема игнорантност и некоја вреќичка трошки надеж за подобро утре. Донеси ми себичност и бесчуствителност бидејќи само така би можела да преживеам во оваа земја. И пренеси му на дедо Боже,дека премногу чека за да суреди некои гадови и извини му се што се дрзнувам да се мешам во негова работа. Донеси им љубов, среќа ,радост, бериќет и беспрекорно здравје и мир во животот и душата на моите блиски. Донеси им храброст на сите преплашени во оваа земја и грижа на совест и едвај некој саат сон на останатите. Отвори им ге очите дека секогаш имаат избор.

Ти благодарам,
    твојата душичка babyblond

vitamina, blady, marich and 3 others like this.
  3. toogood

toogood Популарен член

Dragi Dedo Mraz

Od sekogas sum veruvala vo tebe i tocno znam deka si nekade po naselbava. Ti gi vidov dvata elena i kocijata na krov kaj komsikata (stvarno, ima svetlecki eleni i kocija na pokriv).
    Anyway, what’s up, man? Pomina edna godina od koga posleden pat ti napisav, how have you been? te vidov na reklamata na Under Armour, mnogu mi izgledas popraven. No worries looking good, man. Vo cellina se izgleda pod kontrola, ovaa godina, so mali isklucoci koga ne sum raspolozena pa I bitch out people around me. Mislam deka bev inzvonredna ovaa godina, ili bar se obidov da bidam dobra so drugi zborovi ne bev konstantno losa. Zatoa te molam ne mi stavaj parce jagle vo djebot, cenata na naftata e kade sto e, pa ovaa godina ne bi mi bilo od korist.
    Santa , da ne dolzam mnogu, da bidam otvorena, ama stvarno sakam nesto da me izraduvas. Sto da e nesto pogolemo, raboticka be Santa, raboticka sakam.Prvo majka mi da mi bide dobra, da ozdravi, a posle znaes ti sto sakam.
    Vo hol ke ostavam mlekce i kolacinja. Znam, znam de, domasni trebalo. E pa neznam da napravam, ama fala ti i bez taa vestina mi pomogna da se omazam. Me znaes, te znam, na mnogu zelbite im gi ispolni, a ne zasluzile,aj sega pokazise i kaj mene.

Odnapred fala ti mnogu.
    toogood

vitamina, friendy and AngelOfArh like this.
  4. natemila

natemila Популарен член

Јас оваа година несакам ништо од дедо мраз, ако сака он нешто од мене нека ми каже ;)

elisabeta and anina like this.
  5. tinan

tinan Популарен член

Драг Дедо Мраз,

За оваа нова година сакам да ми го дадеш списокот на лошите девојки кои нема да добијат подарок,... со телефонски број и маил.
    Молим лепо ;)

Позз

Nausicaa and AngelOfArh like this.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ќе си кажат овде тие што нема да добијат подарок не се сеќирај :D ;)

elisabeta and galapce like this.
  7. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Мил Дедо Мраз

Навистина би сакала за Нова Година вработување.

8. anina

anina Популарен член

Па и јас сакав тоа да го пишувам ама си реков како ќе ми го достави во олку политизирана држава, кога ти требаат многу врски. Одма на царина ќе му го одземат. :)
    Искрено посакувам да има работа за сите.

Nausicaa likes this.
  9. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Ќе им даде по едно пакетче плус на дечките од царина па ќе го пуштат да помине без поголеми проблеми. Плус, облеката на Дедо Мраз таман се надоврзува на бојата на владеачката партија, гарант и тоа ќе му донесе некој олеснувања за влез во Мк :wasntme:

Last edited: Dec 15, 2014
    anina likes this.
  10. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

Дедо Мраз, те молам дојди и кај нас :)
    Донеси ни здравје и бериќет на сите. Не барам многу, само тие што ги сакам и се составен дел од мојот живот да ми се здрави и живи. Подари ни среќа, љубов и многу заеднички радосни моменти.
    На сите што сте пишале во темава ви посакувам се да ви се исполни.
    AngelOfArh
    Поскоро твојата желба да стане реалност.
    Дедо Мраз не ги заборава добрите деца.:)

SimonaTino and AngelOfArh like this.
  11. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Уште едно дете :D

SimonaTino likes this.
  12. ane.bella

ane.bella Форумски идол

13. homealone

homealone Популарен член

Драг Дедо Мраз оваа година несакам ништо посебно само сакам љубов повторно да се заљубам во некој друг некој кој ќе ме сака некој кој ќе ме направи среќна да направи да го заборавам минатото ве
    е да нема солзи и да сакам новата 2015 да ми биде исполнета со радост ,здравје и мир за мене и мојте најблиски.

14. Daddy's Girl15

Daddy's Girl15 Активен член

Драги Дедо Мраз...Кога без мала имав многу различни и убави желби за своите 9, 10 или 11 години, а банални и непромислени за сега...Па во оваа година би сакала да ми донесеш среќа и здравје сите домашни проблеми би сакала да ми се решат и да прекинат кавгите низ дома...Би сакала малку љубов и внимание од оние кои ми се најбитни, да им бидам барем малку битна и јас во нивните животи...Не би сакала да бидам толку разочарана од животот уште сега, сакам сакам да цветам во очите на моите родители можеби некои моменти ми оставија некоја лузна, од некоја пеживеана борба но би сакала и тие да заминат...Би сакала лугјето околу мене да не ми продаваат магла и ветер ...Пошо дојде време и пари за леб да се нема ...Би сакала барем 1 верен другар, барем некоја драгоцена личност која би била до мене и би направила се до мене, би ми го посветила целото време на мене , на личност која ке и бидам единствена ... :)

15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Дедо Мраз, не сакам никаков подарок, сакам само љубов. Вистинска љубов. Освежување, преродување. :l:

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Dedo bel, fala ti najprenajmnogu za ostvarenata zelba, dodusa malku pokasno ama ne me zaboravi. Godinava donesi mu na moeto bebule sila i trpenie da si dosedi kaj mamichka do Maj, na nas zdravje i mir, da sozdademe podobro utre za nasheto bebule. Te sakaat familija buckovci!

17. marich

marich Активен член

Дедо мразз една моја препорака до тебе,сакам да ми донесеш пакетче со мир среќа и насмевка која што вечно ке биде на мене .....

18. N0NamE

N0NamE Популарен член

Da pazis kako vlagas preku Odzak :D :D da ne se otepas ne za drugo posle nisto od poklonot :P

19. galapce

galapce Форумски идол

Aaa dedo mraz,moram da se zablagodaram najprvo.
    Dobiv se sto posakav.Duri zaboraviv deka sum pobarala nesto.Ti blagodaram.
    Istite zelbi gi imam i za narednata godina.
    Ako ne sum zasluzila,pogledaj mi malku niz prsti.Ke nadohnadam.(fingers)

toogood and artemidis like this.
  20. girl.09

girl.09 Истакнат член

Драг Дедо Мразз, јас оваа година си бев послушна, па донеси ми ти мене само една вреќа пари, другото ја сама ќе си купам :lol:

Мала шега и оваа година како минатата, донеси ми здравје, среќа, љубов, многу радосни моменти со блиските и успех за училиште и секое останато поле:)

toogood likes this.