Драг Дедо Мраз, Те молам нека не кукаат веќе на форумов одредени персони, кои очигледно немаат друга работа освен да мрчат натаму-наваму. Фала, пријатно.
Драг Дедо Мраз, Ако кога бев мала посакував чоколада и барбика принцеза и 5ки. Сега иако е можеби грев. Посакувам да ми донесеш, поголемо трпение и поголема игнорантност и некоја вреќичка трошки надеж за подобро утре. Донеси ми себичност и бесчуствителност бидејќи само така би можела да преживеам во оваа земја. И пренеси му на дедо Боже,дека премногу чека за да суреди некои гадови и извини му се што се дрзнувам да се мешам во негова работа. Донеси им љубов, среќа ,радост, бериќет и беспрекорно здравје и мир во животот и душата на моите блиски. Донеси им храброст на сите преплашени во оваа земја и грижа на совест и едвај некој саат сон на останатите. Отвори им ге очите дека секогаш имаат избор. Ти благодарам, твојата душичка babyblond
Dragi Dedo Mraz Od sekogas sum veruvala vo tebe i tocno znam deka si nekade po naselbava. Ti gi vidov dvata elena i kocijata na krov kaj komsikata (stvarno, ima svetlecki eleni i kocija na pokriv). Anyway, what’s up, man? Pomina edna godina od koga posleden pat ti napisav, how have you been? te vidov na reklamata na Under Armour, mnogu mi izgledas popraven. No worries looking good, man. Vo cellina se izgleda pod kontrola, ovaa godina, so mali isklucoci koga ne sum raspolozena pa I bitch out people around me. Mislam deka bev inzvonredna ovaa godina, ili bar se obidov da bidam dobra so drugi zborovi ne bev konstantno losa. Zatoa te molam ne mi stavaj parce jagle vo djebot, cenata na naftata e kade sto e, pa ovaa godina ne bi mi bilo od korist. Santa , da ne dolzam mnogu, da bidam otvorena, ama stvarno sakam nesto da me izraduvas. Sto da e nesto pogolemo, raboticka be Santa, raboticka sakam.Prvo majka mi da mi bide dobra, da ozdravi, a posle znaes ti sto sakam. Vo hol ke ostavam mlekce i kolacinja. Znam, znam de, domasni trebalo. E pa neznam da napravam, ama fala ti i bez taa vestina mi pomogna da se omazam. Me znaes, te znam, na mnogu zelbite im gi ispolni, a ne zasluzile,aj sega pokazise i kaj mene. Odnapred fala ti mnogu. toogood
Драг Дедо Мраз, За оваа нова година сакам да ми го дадеш списокот на лошите девојки кои нема да добијат подарок,... со телефонски број и маил. Молим лепо Позз
Па и јас сакав тоа да го пишувам ама си реков како ќе ми го достави во олку политизирана држава, кога ти требаат многу врски. Одма на царина ќе му го одземат. Искрено посакувам да има работа за сите.
Ќе им даде по едно пакетче плус на дечките од царина па ќе го пуштат да помине без поголеми проблеми. Плус, облеката на Дедо Мраз таман се надоврзува на бојата на владеачката партија, гарант и тоа ќе му донесе некој олеснувања за влез во Мк
Дедо Мраз, те молам дојди и кај нас Донеси ни здравје и бериќет на сите. Не барам многу, само тие што ги сакам и се составен дел од мојот живот да ми се здрави и живи. Подари ни среќа, љубов и многу заеднички радосни моменти. На сите што сте пишале во темава ви посакувам се да ви се исполни. AngelOfArh Поскоро твојата желба да стане реалност. Дедо Мраз не ги заборава добрите деца.
Драг Дедо Мраз оваа година несакам ништо посебно само сакам љубов повторно да се заљубам во некој друг некој кој ќе ме сака некој кој ќе ме направи среќна да направи да го заборавам минатото ве е да нема солзи и да сакам новата 2015 да ми биде исполнета со радост ,здравје и мир за мене и мојте најблиски.
Драги Дедо Мраз...Кога без мала имав многу различни и убави желби за своите 9, 10 или 11 години, а банални и непромислени за сега...Па во оваа година би сакала да ми донесеш среќа и здравје сите домашни проблеми би сакала да ми се решат и да прекинат кавгите низ дома...Би сакала малку љубов и внимание од оние кои ми се најбитни, да им бидам барем малку битна и јас во нивните животи...Не би сакала да бидам толку разочарана од животот уште сега, сакам сакам да цветам во очите на моите родители можеби некои моменти ми оставија некоја лузна, од некоја пеживеана борба но би сакала и тие да заминат...Би сакала лугјето околу мене да не ми продаваат магла и ветер ...Пошо дојде време и пари за леб да се нема ...Би сакала барем 1 верен другар, барем некоја драгоцена личност која би била до мене и би направила се до мене, би ми го посветила целото време на мене , на личност која ке и бидам единствена ...
Dedo bel, fala ti najprenajmnogu za ostvarenata zelba, dodusa malku pokasno ama ne me zaboravi. Godinava donesi mu na moeto bebule sila i trpenie da si dosedi kaj mamichka do Maj, na nas zdravje i mir, da sozdademe podobro utre za nasheto bebule. Te sakaat familija buckovci!
Дедо мразз една моја препорака до тебе,сакам да ми донесеш пакетче со мир среќа и насмевка која што вечно ке биде на мене .....
Aaa dedo mraz,moram da se zablagodaram najprvo. Dobiv se sto posakav.Duri zaboraviv deka sum pobarala nesto.Ti blagodaram. Istite zelbi gi imam i za narednata godina. Ako ne sum zasluzila,pogledaj mi malku niz prsti.Ke nadohnadam.
Драг Дедо Мразз, јас оваа година си бев послушна, па донеси ми ти мене само една вреќа пари, другото ја сама ќе си купам Мала шега и оваа година како минатата, донеси ми здравје, среќа, љубов, многу радосни моменти со блиските и успех за училиште и секое останато поле