Има еден рецепт од коа бевме деца мајка често ја правеше питата Ја сакавме и ја и брат ми а ја сакаат премногу и моиве деца Така да рачунам ке ја,сакаат и вашите Потребно 6јајца 150мл.зејтин Малце сол 1л јогурт 1 пециво 300гр сирење издробено 0.5кг измиен изецкан спанаќ 17лаж големи брашно Начин на подготовка Се матат пенесто (2-3мин) 6 јајца па се додава малце сол (пола мало лаж) , 1 литро јогурт,150 мл зејтин и 1 пециво. Се додава 17лажици брашно па дробено сирење и на крај спанаќот Се заедно соединувате Предходно намрсена и набрашната тавичка и се изтура смесата Можете сусам да ставите одозгоре. Печите некаде 40мин до 1 саат на 150-180степени зависи од вашата рерна Кога е топла е најувава Направите па пишете импресии Брза е и за гости ако ви се најават затоа вртите стално изчистен изсецкан замрзнат спанаќ Немам пресек внатрешно сори многу одма се јаде
Често ја правам и јас ,а знам и да додадам и праз и сувомесно нешто и кашкавал,што ќе се најде дома.Преубава е со што и да е внатре.
Ако ставиш било шо друго не е тоа тоа А не дека со праз не би била убава Си реков како рецепт нека стое тука бидејки по нет ја има ама соодносот на состојките не е ист а баш овој рецепт е совршен
И јас сум за прво со спанаќ и сирење,па после се друо,пишав ако на некој не му се допаѓа спанаќот може со било што.
Абе види Ако на некој не му се допаѓа спанаќот немора да ја прави си има и други рецепти за други пити Оваа тема си е за оваа пита