Многу е убава Има шунка, кашкавал (ама не сум сигурна) и оригано .. незнам друго што има .. Инаку пробај ја
Мммммммммм и сега ми се пријаде ах таа пица секој ден само тоа би јадела.Ја обожавам и колку можам почесто си јадам пица ама треба дас е внимава и на тежината ама кога е пицата во прашање нема диета.Најчесто јадам капричоза и маргарита не сакам да експериментирам со други вкусови.
Обично кога одам во пицерија си ја порачувам капричозата и мама миа. Дома во замрзнувач секогаш имам тесто за пица, па кога мама нема спремено ручек, си правам капричоза. Ставам сос од домати (не кечап) на основата, по краевите ставам сусам, потоа редам сецкани печурки, сецкани зелени маслинки и шунка, рендам кашкавал, ставам малку оригано и ја печам десетина минути на 180 степени. После тоа ја сечам на парчиња и и додавам малку мајонез
Стандард и мене маргарита и капричиоза ми се омилени. Не сакам да импровизирам и да мешам некои екстравагантни вкусови
Од пиците омилена ми е Капричозата.. нема што не јадам на неа , не сум како некој да пребирам дека не јадам печурки или мајонез Viva la pizza !
Мене не ми е јасно зошто луѓето што не јадат печурки си порачуваат капричиоза и после ги тргнуваат на страна печурките , кога има пици и без нив. А тоа што постојат луѓе што не јадат печурки, не ми е воопшто јасно, ама мојата дилема не спаѓа во темата
Леле,обожавам пица! Ама таа од пицериите ми е некако бајата па затоа мама секогаш прави дома,-обична-капричиоза и најубава ми е.Од пицерии,ретко кога,на некој роденден,или излегување
Мое мислење е, дека рецепт за пица нема... Се што имаш во фрижидер можеш да го искомбинираш така убаво, па да си ја направиш најубавата пица на целиот свет. Само за тестото треба некоја убава рецепта. Јас имам една и е страшна! Ја препорачувам на сите, кои си прават пица дома. Продукти: 3 чајни чаши брашно 7 грама сув квасец за леб 2 супени лажици масло 1 чајна лажица сол 1 супена лажица шекер Се, без брашното се меша во сад со 200мл топла вода, така се остава 5 мин. Брашното се става во садот и се меша, дури стане тесто. Кога ќе стане еластично и без грутки се покрива со крпа и се остава на топло за 1 саат. После тоа треба да се расточи и да се стави во тава намачкана со масло. Ставаш се што сакаш одозгора,започнувајки од кечап или доматен сос....Се пече на 200 степени дури тестото ти заличи на готово лепче. Кашкавалот се става 5-6мин пред да ја извадиш од релната-ако сакаш да е разтопен, а ако сакаш да е запечен, стави го од почетокот. Кога е готова пицата, ја поросуваш со оригано и....напаѓај. Бон Апети
KOj не сака пица нешто најслатко мене омилена ми е со кулен или мајонеза-ама без печурки зш не ги јадам инаку најслатка е кога дома ќе си ја направиш-ставам сувомесно,кисели краставички,сечени маслинчиња со пиперче,кромидче,пиперче,ако има и доматче,кашкавалче,и 5-6мин пред крај ставам јајце матено одозгора и 2-3 лути џинки да се подзапечат и милина,прсти да излижеш. потоа си ставаш кечап,мајонез,павлака што ти душа сака,плус чили одозгора малку чудна-ама преубава пица,пробајте Бев во италија едно лето и ги сипробав сите пици скоро секој ден ги јадев .имаше пици со помфрит,туна и пршута и баш беше убава и несекојдневна,потоа со морски плодови,маргарита итнннн