Не знам кај живееш, од Дал Фуфо носат низ центар само и во близина на пример Кисела Вода. Иначе обожавам пица, два пати во неделата сигурно ми се погаѓа да јадам пица. Понекогаш правиме дома, а многу често нарачуваме од Дал Фуфо, за 30, 40мин. дома е. И да, обично е капричиоза
Пицаааа ммммм од самоиот збор ми се отвори апетит ја обожаваммммм.... Каква сака нека е само пица да е секаква ја јадам со што сака нека биде... Од кал да е пица да еее...
Јас сакам да прашам какви се други пици освен капричиозата (само таа ја знам ) и какви се? За кога ке отидам во пицерија да знам каква да си порачам оти кај нас во пицериите не даваат мени, мислат се знаеме напамет
Има една стара мудра, околу ова чудо од храна, иде вака: Не постои лоша пица или лош секс! Капричиозата ми е досадна, од проста причина што е проверен вкус. Многу ја сакам со пеперони,т.е наша верзија на лут кулен, со многу кашкавал и свежи шери домати. Во Пица Пикола карши Универзална прават многу добра пица со свежо насечена пршута, јајце, доматен сос и моцарела. Ја обожавам! Со морски плодови ја јадам исклучиво во Енрико зошто секогаш ги подготвуваат плодовите однапред, па нe јадеш мокра пица со вкус на море. Исто така, таму е најдобра и пица панцеротата, зошто е обемна, преполна со триста мастрафи и ти ја сервираат со павлака. Пред некој ден со колеги на работа нарачавме од Ред Кафе у Аеродром, Поло пица, со истите состојки како за капричиоза, со плус кари зачин и мајонез. Мрсна за мој вкус, но ако си гладен, добро доаѓа Домашната, е незаменлива, во коцкаста тепсија, со ќошиња сусам, обилно многу сос и три четири видови шунка, кашкавал, јајце, феферонче и обавезно кисела краставичка. Мммм, ми се пријаде сега!
Зависи од пицеријата и од луѓето. Јас и Петко ние двајцата јадеме најчесто една фамилијарна + една мала, репете т.е. тој сам ја јаде. Е сега ние сме си јадачи, јадеме поголеми количини. Меѓутоа за возрасни луѓе што ете помалку јадат, за тројца најверојатно, ама да се најадат, а не да мезат.
На ова и мислев, кога јадеме во костарика, една фамилијарна ни е довална + палачинка А пример од пица 5 кога нарачуваме една фамилијарна ни е малце. Се зависи колку е јака пицата (јачина и количина на состојки)
Абе јас и моја љубави сме ненаситни што се тиче храна. Пример, во Амати јадеме и двајцата по една фамилијарна пица, и сме full house. Во Рамстор, у пицерија „Не знам како се вика“ пак фамилијарната пица е многу мала. Во Пица5 такоџе е мала, ама ај некако се справуваме. Гурмани сме, така да пицата зависно од пицеријата во колкави размери ја прави фамилијарна, и зависно од тоа дали е богата со чуда, или сиромашна, нашиот капацитет е прилично голем. Шампиони сме бре во јадење.
Убава и голема, вкусна и заситува, дефинитивно мој предлог ти е пицерија кострика, пица костарика фамилијарна.
Јас па сум крано незнадоволна од пицата од Костарика. Ја порачавме за дома фамилијарна, али тоа саламчињата и печурките да ги бркаш. Ептен сиромашна и дефинитивно не е за јадачи, туку така да мезнете само.