Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Платaмона (Грција)

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од crazylady, 20 јули 2013.

1. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Me интересира нешто повеќе за ова место ?
    Дали бил некој , како се движат цените ?
    Има многу ефтини понуди од туристичките агенции, па се двоумам меѓу ова место и Паралија.
    Вие што мислите каде е подобро ?

2. Wild-girl1234

Wild-girl1234 Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    ај нешто за платамона?

3. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Ај... еве јас :) Мн пати сум била таму,ова лето не сум сеуште појдена ама ако не во август,во септември секако.Дека е блиску,тоа е факт значи нема мн да се мачи човек по пат,убаво место е и ефтино.Можи да се најди сместување лесно,искрено не знам колку одат цените бидејќи јас си одам на свое,но сепак апартманите се убави,мало е местото што значи дека кај и да најдиш смештај до плажа то е 5 мин најмногу.Храната е ефтина (додуша мн македонци си носат од дома за да не купуваат таму) ама сепак секој со можностите.Има многу бутици и кафичи за тие што се за таков живот,а на 10тина мин возење понатаму е Неа Пори,е сега тоа е повеќе фамилијарно место.Порано имаше пазар во четврток мислам,ама моиве се таму баш овај период и кажаа дека пазарче повеќе нема.Плажи нема многу,тие што се пред кафичите Afros,Mythos,Arte и др се со камчиња,а малку понатаму има 2 мали плажи во ваква форма :D )( тие се песочни.Има и хотели Diaz,Kymata и уште еден во центарот ама заборавив како се вика,тие се најубави.Др не ми текнува што да ви кажам.Кој има прашања нека праша слободно :)

4. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    179
    Дај ставете некоја слика од плажите и има ли медузи? И каде поточно се наоѓа блиску до паралија ли таму негде?
    ПС не е така ефтино гледам понуда 340 евра апартман за 10 ноќевања. За тие пари и на остров ќе најдам :D

На Quuen му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dragana96

Dragana96 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    23
    и јас ќе го споделам моето мислење за платамона.Ние бевме оваа година во Неи Пори но 3-4 пати пешачевме до Платамона.Платамона е доста поефтина од Неи Пори,па ние и таму си купувавме храна..Кафиќи има насекаде ,но плажите им се утка.Две мали ,тесни плажички...Навечер е прилично интересно и има мнногу дуќани ,интересна облека итн.

А што се однессува до пазарот во Неи Пори кој е во петок го имаше кога јас бев пред две недели

6. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    ^ Јас мислев на пазарот во Платамона,тој беше во четврток,ама мислам дека повеќе нема пазар,а во Неа Пори си е во петок и го има сеуште.Инаку,баш денес моиве се вратија од Платамона,преубаво било,имало многу луѓе посебно млади,кафичите биле полни до 7 сабајле.Сега ми е криво што не појдовме и ние :(

7. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    Dosta interesno mesto,no samo za setanje,ne i za prestoj bidejki vo Platamona nema ubavi pesocni plazi,pa bi bile prinudeni da gi posetuvate okolnite turisticki mesta. So ceni skoro da e slicno so Nei Pori,mozebi za nijansa poeftino. Definitivno vo Platamona go imam probano najubavoto giro.