Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Плачете ли на филмчиња?

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од gwen, 20 јануари 2010.

1. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Ехеее и тоа како си плачам :$

2. Bokicka

Bokicka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    690
    И на комедии и на трагедии и на глупави детски филмови!

Ако ми се погоди некоја сцена која според мене е трогателна (а подобро да не ви кажувам што се е за мене трогателно :lol: ) солзи како од чешма...

Ах емотивец сум невиден иако никој нема такво мислење за мене :$

3. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Лелеееее не можам веќе! Преска пак ќе се расплачев и тоа на Минута во Њујорк! Па аман веќе!
    :!: Ова што ми се случува во последно време... плачам исклучиво на среќни сцени, да напоменам.

4. praski4e

praski4e Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    914
    Да плачам на филмови и тоа како,а филм на кој секогаш ќе се сеќавам на кој се утепав од плачење е не знам точно како се вика вистинска приказна е за една девојка која лизгаше на мраз се вика Оксана Бајул и девојчето од мало се запиша на часови по лизгање и баба и ја носеше.Таткото ги оставил нејзе и мајка и.Кога потпорасна баба и почина набрзо потоа мајка и се разболе и почина девојчето константно напредуваше со лизгањето и почна да се натпреварува и освои многу медаљи што и вети на мајка и,Откако остана сама ја сместија во семејство милсам дека во Чешка беше и тоа мало девојче се усоврши и стана вистински лебед и беше олимписки шампион.Ви го препорачувам филмов колку беше само упорна Оксана затоа и успеа.Еве дел од филмот
    <object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/qr5vEjBNKtk?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/qr5vEjBNKtk?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

На IndieGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Buttterfly

Buttterfly Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    782
    Не плачам - рикам,буквално :)

Иначе сум доста емотивна личност - плачам на што стигнам :)

6. Snegulkaa

Snegulkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    44
    Да, и тоа речиси на секој филм. (велам речиси бидејќи на комедии не плачам :D ) Било да станува збор за тажни или пак среќни сцени. :)
    Сега последен пат на Eight Below .. :( :(

7. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    мислам дека последен пат кога плачев на филм беше кога го гледав P.S. I love you!

8. Dafnee

Dafnee Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.928
    Уф! :D Шмркам на секои 15 минути. Последен пат плачев на Twelve...мислам така се викаше филмов...Нешто дроги, трагедии, драми...Убаво филмче, ама така малце..како потресенка бев кога ситгна до Конац. Сепак...кога сум со него, се контролирам... Иако еднаш на една апла потресна сцена го фатив како му се насолзија очите и него, а јас пуста у себе 5 минути си повторувам „ само филм е, само филм, само филм е“ ...И се вртам, кога гледам блеснати очињата, малце поцрвенето носето... И ми дојде да го разгушкам...и да му се посмеам малку :rofl: :rofl: :rofl:
    А он нормално,со фаца “ ништо не се дешава“...дискретно си се подприбра и храбро ми се насмеа и ме завлече да ме гушне ... :rofl: :rofl: :rofl:

9. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    Последен пат заплакав на Despicable Me и Love and other drugs.
    Нормално, во удобноста на мојот сопствен дом :emo: , ја бре не ти се мрсулавам по туѓи куќи.
    :D

10. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Во последно време плачам на филмчиња,на песнички,не ми треба некој посебен повод,некоја хиперсензитивност ме зафатила-страшно!!! :'(

11. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Охооо, нормално дека плачам. Емотивец плус човек. Не сум јас Микроби кој не го сака дури ни Пепе и бисерите (иако така ни се чини).

Плачам обично на реални филмов, не плачам на оние типични американски романтики, затоа што обично ми граничат со тешка патетика. Иако исклучоци секогаш може да се најдат.

Најмногу сум плачела на Requiem for a Dream, значи филмов толку ме трогна што останав вкочанета во фотељата саат време откако го догледав и не можев да ги сопрам солзите.
    Многу плачев на The Fountain заради многу работи, воедно во последно време не поднесувам филмови каде некој умира од рак :(
    Еднаш се истурив на еден преубав ирански филм - Children of Heaven, кој не го гледал му го препорачувам да си го симне. Поезија на платно!
    Дури и на Sense and Sensibility си плачев онака заедно со Кејт Винслет и заедно си ја рецитирав низ солзи Shall I compare thee to a summer's day... :$

Последен пат се изнаплакав на The Stoning of Soraya M., значи душава ја истурив, пред се затоа што е реален филмот.

Убаво ми е да си плачам на филмчиња, што да не :)

12. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    На овој се утепав од плачење! Мајли Сајрус и плачење - шта да ти причам( |( ), ама тажен ми беше ;(

13. Bokicka

Bokicka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    690
    Плачам на книги, на филмови, на реклами, на спотови, на емисии, на песни (да не правам муабет колку плачам)... Така да јас сум ви една гоооолема плачка. Особено кога сум во ПМС.

Ама, плачењето кај мене е скришум :geek: ...

Случајно круната да не ми падне де |(

14. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
    Цмиздрав ко невидена... Дури и на среќен крај :D .. Ама кога ќе сум сама, а во друштво плачам на стварно тажен филм пример како Титаник... Го гледав со другарка ми и брачетка и уште непочнато луѓето да умираат јас си почнав да плачам.... :(

15. sweetyears

sweetyears Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    45
    Охоооооооо не да плачам,извори...Последен филм што го гледав е Хачико тоа кученцето и ептен ми беше тажен филмов.

16. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Најмногу имам плачено на Животот е убав [​IMG]

Значи, буквално секогаш кога го гледам ме трогнува филмот.

Исто многу имам плачено на Титаник, секогаш кога го гледам издржувам се до моментот кога Леонардо се пушта од неа и умира :$

А инаку си плачам јас многу често на филмчиња, ама зошто да се стегам кога така си ги пуштам емоциите на слобода

На Bozica1980 и Phyramide им се допаѓа ова.
  17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Сум плачела на

Шлиндеровата листа
    Животот е убав
    Ноутбук
    Валк ту римембер
    Хачико
    Mемоарите на една гејша
    PEARL HARBOR
    Титанк(ко маааала кога бев 7-8 години)

18. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Мене па на "Requiem for a dream" солза не ми капна... Ама затоа после 2 дена бев како здрвена, го сонував филмот, цело време ми се вртеа сцените без престан. И до ден денес овај филм ми има најмногу последици оставено, кога и да го слушнам зборот дрога ми се премотуваат Џаред Лето и Џенифер Конели... Не знам како на дрогираши после онај филм пак му се прима дрога, навистина не знам...

Инаку јас најмногу имам плачено на
    Колку пати и да го гледам како кнедла да имам во грлото, после неколку добри саати ми требаат да се стабилизирам. Дензел Вашингтон е ѕвер од глумец, факт.

19. KatyErnshow

KatyErnshow Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    6
    Инаку не сакам да плачам.Не знам зошто,но кога се работи лично за мои проблеми тешко солза ми потекува..Се чувствувам патетично.Па така единствен начин да се ослободам од вичокот солзи е да изгледам некој тажен филм.Обожавам тажни драми.Моите спасители..Имам гледано многу.A walk to remember,Sweet november,The notebook,Titanic,...оние кои веќе се етикетирани како тажни филмови..Ама никој и ништо не ме расплачува како потресна Азиска драма. I give my first love to you,е јапонска драма која можете да ја најдете на Zamunda,и верувајте ми кога ви велам дека малку ќе ви бидат 10 тоалет хартии за да си го издувате носот и да ги избришате солзите..Нека се земе во предвид фактот дека е прпорачан од тотален НЕПЛАЧКО..Други драми кои ќе ве расплачат се..A moment to remember и More than blue..

На caroline.costa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Плачам ако е тажно ама само ако сум сама :lol: