а непочитувањето на Заклучоците и правните мислења на Стручниот совет претставуваат тешка дисциплинска повреда, па ако работите како што работите ќе ве посети еден ден контрола...
Леле па сега ме заплаши да ти кажам...ќе дадат отказ дур не си ми пуштила контрола па после да треба и навечер да работам...пули си работа и ако си толку јака по знаење да даде господ и министерска да ни станиш па може ќе се запознаеме тогаш....поздрав @Anon да да
Оставинска постапка се поведува по службена должност без разлика дали има оставина, ако нема оставина нема да се расправа оставината, ако има тогаш ќе се расправа оставина, ако биде предложен договор за доживотна издршка тој имот не влегува во оставина и ако е единствен имот кој ја сочинува оставината, нема да се расправа оставина, а во никој случај не смее поинаку да се постапи во ваква ситуација односно да се прекине оставинската постапка и учесниците да се упатат на спор, затоа што овде немаме спор, едноставно не доаѓа до повикување на наследство или врз основа на закон или врз основа на тестамент. А договорот за доживотна издршка можат да го оспоруваат наследниците во одделна граѓанска постапка.
Здраво Ве молам ако сакате да ми кажите, за оставнинска постапка, бевме на рочиште, се подели имотот и нотарот ни рече ке ни се јави за да ни ги даде решенијата.Како оди таа постапка, дали прво се носат документите во судот да се заверат или прво треба да ни ги даде решеијата па после в суд се заверуваат,поминаа 15 дена уште се нема јавено нотарот затоа не интересира . Се надевам ке ми одговорите поздрав-Тина
Ке треба да платите кај нотарот , па потоа во општина одите ( во општина зависи од кој наследен ред сте , па со оглед на тоа ке платите ) , па потоа катастар ке одите со уплатница од 180 денари и толку.