Плаќање за оставнина

Discussion in 'Правни совети' started by vale.t, Jan 30, 2016.

1. baba_kata

baba_kata Активен член

http://www.nkrm.org.mk/images/Правно_мислење_за_имот_опфатен_во_договор_за_доживотна_издршка.pdf

2. baba_kata

baba_kata Активен член

i ne skokaj kako prle pred magare,

anakonda88 likes this.
  3. baba_kata

baba_kata Активен член

а непочитувањето на Заклучоците и правните мислења на Стручниот совет претставуваат тешка дисциплинска повреда, па ако работите како што работите ќе ве посети еден ден контрола...

4. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Леле па сега ме заплаши да ти кажам...ќе дадат отказ дур не си ми пуштила контрола па после да треба и навечер да работам...пули си работа и ако си толку јака по знаење да даде господ и министерска да ни станиш па може ќе се запознаеме тогаш....поздрав :*

@Anon да да

anakonda88 likes this.
  5. Anon

Anon Популарен член

(facepalm)

Колку и да имаш познавања нема никој да те почитува ако се правиш многу паметна.

6. Forca

Forca Популарен член

Оставинска постапка се поведува по службена должност без разлика дали има оставина, ако нема оставина нема да се расправа оставината, ако има тогаш ќе се расправа оставина, ако биде предложен договор за доживотна издршка тој имот не влегува во оставина и ако е единствен имот кој ја сочинува оставината, нема да се расправа оставина, а во никој случај не смее поинаку да се постапи во ваква ситуација односно да се прекине оставинската постапка и учесниците да се упатат на спор, затоа што овде немаме спор, едноставно не доаѓа до повикување на наследство или врз основа на закон или врз основа на тестамент. А договорот за доживотна издршка можат да го оспоруваат наследниците во одделна граѓанска постапка.

baba_kata likes this.
  7. vale.t

vale.t Активен член

Здраво
    Ве молам ако сакате да ми кажите, за оставнинска постапка, бевме на рочиште, се подели имотот и нотарот ни рече ке ни се јави за да ни ги даде решенијата.Како оди таа постапка, дали прво се носат документите во судот да се заверат или прво треба да ни ги даде решеијата па после в суд се заверуваат,поминаа 15 дена уште се нема јавено нотарот затоа не интересира .
    Се надевам ке ми одговорите
    поздрав-Тина

8. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Ке треба да платите кај нотарот , па потоа во општина одите ( во општина зависи од кој наследен ред сте , па со оглед на тоа ке платите ) , па потоа катастар ке одите со уплатница од 180 денари и толку.