Не може со сите картички онлајн да се плаќа, зависи од која банка е. На пример од Стопанска, од Комерцијална не може, мора во банка да се активира за онлајн плаќање. Тутунска си има апликација за мобилен, директно со префрлаш пари од твојата на сметката на ЕВН. Активирајте е-банкинг, полесно ќе биде.
Средивме, требало прво бројот на картицата после другото поле, затоа не прифаќало, ние обратно правевме. Фала ви и на тебе и @didisi за одговорите.
До сега се сум плаќaла онлајн сметки за струја и еве сега месецо да ја платам исто така но неуспешен обид за плаќање ми стига порака со - поради Надминат интернет лимит ( why ) ?
Така пишува затоа што картичките имаат посебен лимит за интернет плаќање треба преку е-банкарство да си го подесиш или јави се у банка да ти подесат. Обично при издавање на картицата интернет лимитот е секогаш 0,00 денари...
Секогаш си плаќам онлајн, зошто да губам време во чекање ред. Ако не знаете како, нека ви каже некој се заштедува многу време
ја разбира ли некој Евн страницата? Се регистрирав.... плаќам сметки и кога офам да видам трансакции ми вика нема ништо.
jas taka plakam od na tatko mi kartickata ,i ne sum registrirana na EVN stranata samo otvaras i pises od levo imas broj na korisnik i pod neg broj na faktura (bez -i toj broj po nea) i od desno pokazuva kolku iznesuva smetkata potoa pises br na karticka i email i gotovo plateno e ..na email ti stignuva poraka deka e plateno jas taka plakam i nema vrska ona sto pisuva pogore deka od stopanska ne mozelo, moze od stopanka mu e kartickata
да ама како да дојдам до бројот на фактурата ? и како можам да ги видам платените и неплатените фактури
brojot na faktura i na korisnik go imas na smetkata sto tti stignuva sekoj mesec gore desno a za proverka neznam
hahah mozno e, inaku mi pisuva kamata da plakam, isko redovno gi plakam sekoj mesec, dali i kaj tebe e taka?
А дали за струја е исто... две сметки по ред се со иста сума не може точно исто да сум потрошила... дали е некој паушал?
Inkasatorot cita na sekoi tri ili cetri.meseci znaci drugite ti se pausal.vrz osnova na mesecite koo cital