Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Плаќање на сметки електронски

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Tanjamm, 26 февруари 2019.

1. МитеМен

МитеМен Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2023
    Пораки:
    1.210
    Допаѓања:
    2.150
    За да не одиш по шалтери, може да активираш траен налог, Банката ќе ја плаќа сметката.

На ЀѐЍѝ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.169
    Допаѓања:
    18.275
    Дали треба посебно одобрение од банка за да плаќам уплатници и сметки преку апликацијата на НЛБ банка?
    Како опција ми стои да внесам податоци,но пишува дека не можам да ја потпишам уплатницата.

3. МитеМен

МитеМен Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2023
    Пораки:
    1.210
    Допаѓања:
    2.150
    Ако имаат исти услови Комерцијална банка А.Д. Скопје и НЛБ банка АД Скопје, треба да го провериш Токен/мТокен.

На ЀѐЍѝ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.498
    Допаѓања:
    201.456
    На самата апликација треба да го активираш пакетот со опции за електронско плаќање. Бар јас така направив, немаше потреба од посебно одобрение од банка. Е сега, сметки не сум плаќала, ама уплатници да, за школо, за градинка, за семинари, за полагање и слично, сето тоа без проблем оди преку апликацијата, ако го имаш соодветниот пакет. Јас потпишувам со отпечаток од прст, или пин код, и поминува уплатата. Токен не ми требал досега.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.