Пливањето како активност за здраво тело

Дискусија во 'Фитнес' започната од Ariel, 21 септември 2011.

1. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Пливање

Колку чинат и каде да најдам евтина капа за пливање?

2. Heidi

Heidi Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    169
  3. kucence55

kucence55 Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    1
    Пливање

Има ли во Кавадарци клуб за пливање?

4. Vikita

Vikita Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    67
    Пливање

нема :)

5. kucence55

kucence55 Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    1
    Пливање

Штета баш сакав да се запишам ;(

6. seksi

seksi Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    113
    Имам тренирано, рекреативно 2 години. Прекрасен спорт. Го обожавам. :)

7. love.butterflies

love.butterflies Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    23
    Колку чини месечна карта во Олимписки и Борис Трајковски? :) Кој знае нека пише...

8. rozy

rozy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    121
    оххх! обожавам да пливам едвај чекам следната недела со школо секој ден по два саати милинаааа....

9. icegirl

icegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    29
    Одличен спорт. Просто го обожавам. Имам тренирано 10 години од 5 ипол до 15-16 незнам точно ама морав да се откажам ради состојбата на базените како што знаеме сите нели. Додека тренирав па можам да кажам дека бев во одлична форма. Многу ги зголемив мускулите и кондицијата. Можев 5 км да ги искачам на планина ко ништо (ако не и повеќе). Учествував и во натпревари и тоа доста успешно. Ама се разболев и престанав некои 20 дена зашто состојбата ми беше толку сериозна што во болница завршив и нели кога константно лежите 20 дена и цело време сте на инфузија се губи кондиција. Кога се оправив и се вратив не беше тоа тоа. Неможев да се вратам во старата форма, а и немаше услови за тоа и се откажав. Сега си пливам само рекреативно на одмор или ако отидам на базен. Специјалност ми беше краулот(машки) :D , а најтешко ми беше делфин(пеперутка). Да можам пак би се вратила ама само за формата и кондицијата што се постигнува од пливањето.

На XMaN му/ѝ се допаѓа ова.
  10. dix96

dix96 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    клубови за пливање

Сакав да се запишам на часови за пливање ,ама не знам во кој клуб ... па затоа си мислев ако некој од вас има пливано ,ако може да ми препорача некој клуб :)

11. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    пливањето е едно од најубавите спортови и најздравите секако ....

12. Aries9

Aries9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    43
    Знае некој колку чини месечно на Олимписки и базенот во Карпош ?

13. Podarok

Podarok Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    76
    На олимписки е претерано скапо се плаќа околу 1200 на клубот и плус секој ден по 120 денари влезница значи многу пари мислам дека само еден ден во неделата само има слободен и плус е грозно нема ни тушеви ни ништо.Во Карпош е 2000 месечно и исто не се оди само еден ден,има тушеви,соблекувални како што треба,чисто е и постојано има топла вода за туширање нормално дека е нов ама како и да е повеќе услови има Карпош.

14. Aries9

Aries9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    43
    И во Борис Трајковски е 2000 ама се оди 6 пати во неделата и ги има истите услови како и Карпош а можда и боље.Фала на информацијава Podarok :*

15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.365
    Допаѓања:
    142.445
    Денес едвај издржав пола саат во базен. Еден месец не сум пливала, кондиција - нула!
    Ама чувството е ненадминливо!

16. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Обожавам пливање.Нема подобар спорт за правилно развивање на секој дел од телото.

17. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    За градниот кош и рамениците е нешто неверојатно :).

18. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Заедно со ракомет, дефинитивно омилен спорт.

Како што имам проблеми со болки во грбот, ова ми е најдобрата терапија евр. Оноа, чувствуваш како сите коски ти се подмачкуваат :D се се враќа на место и иш на болката.
    Богами и антицелулитна терапија, чинеш се од бутовите раструсуваш.

Иако пушач, можам да се пофалам со супер кондиција, само колку пливам правилно ама ич не знам.
    Човек да ме оставе со саати во вода, абе ќе се заборавм, заедно со пливање и никогаш ненадминливите игри и детското шлапкање.

Ма пливањето за мене е повеќе од спорт. Чин да се заљубеш во животот.
    И плус мојот еротски филм за секси дечко како плива во затворен базен... аххх :inlove:

19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.076
    Пливање

Не го пратам на тв, само сакам да си го практикувам. Тренирав 7 години но прекинав поради тоа што немаше услови за да продолжам со тренинзите, не го топлеа базенот, некогаш работеше некогаш не, па се разболував и толку беше. Сега сакам пак да почнам, не да тренирам активно туку да си одам еднаш два пати во неделата, околу 200 денари било карта за ноќно пливање во Борис Трајковски, па супер е еднаш во неделата да одиш да се издуваш, да истрошиш енергија и да се релаксираш. Дефинитивно најдобар спорт за развивање, затегнување и опуштање.

20. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Пливаќето е секако најдобар спорт за зацврстување на телото и мускулите.Јас одев на пливање од прво до четврто трипати во неделата и незнаете колку е убаво чувството после тоа.И сега,во лето често одам,во зима и не толку.Сега,за недела ипол кога ќе одам на скијање во хотелот ќе има базен така да едвај чекам. :) Во Борис Трајковски сега сакам да почнам да одам на ноќно пливање,додека сум на распуст,после ќе немам време.