Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Плодова вода

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 5 септември 2013.

1. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.778
    Допаѓања:
    33.657
    Не знам искрено прашај си во аптеките , јас не сум во Мк.

На s.maja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. s.maja

s.maja Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    804
    Кај мене беше 63мм во 23+ недела а сега сум 26+. Утре закажав кај матичната да ме провери дали ми е плодова вода или друг вагинален исцедок. За филмови не ми кажувај цела ноќ хорори си правам во паметов:worried:

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. s.maja

s.maja Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    804
    Да баш убаво ми објасни последно уринокултура кога правев беше во ред, но баш сега треба пак да правам па ќе видиме.

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Pregmam

Pregmam Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    56
    Zdravo devojki, denes bev na kontrola 37+3 sum, doktorkata mi rece se e vo red samo zgolemene plodova voda. Zagrizena sum, da ne mu shteti na bebce, dali i se ima deseno na nekoja od vas vakvo nesto? ;(

5. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.350
    Допаѓања:
    26.222
    Јас цела бременост имав повеке плодова вода , освен што ми проверија скриен шекер бебе нормално си се развиваше мислам нема место за паника ,,,

На Pregmam му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    Може е зголемена бидејќи баш тогаш бебчето се измочкало,мене барем така ми беше....цела бременост се ок и при крај на еден преглед ми вика зголемена плодова вода као на горна граница е , се мрднав од страв,читав форуми и триста филма си направив...нареден преглед викам како е плодовата вода нели беше зголемена,а не е вика зголемена во нормала е сега ама на бебечето бешиката му е полна:)...така да не се секирај ако има нешто алармантно ќе ти кажеле:*

На Pregmam му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Pregmam

Pregmam Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    56

Mozno e, deka pred dve nedeli koga bev na kontrola se bese okej... Ovaa sreda zgolemena plodova voda mi vika :|.Ponedelnik pak imam kontrola pa ke vidime sto ke kaze doktorkata. :l::l::l: Fala ti mnogu ne mi tekna ic na toa deka moze bebce da se izmocka.

8. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    devojki, minatata nedela doktorkata mi kaza deka malku e namalena plodovata voda vo odnos na prethodniot pregled, inaku sum 32 ra nedela. mi kaza da pijam mnogu voda i za edna nedela kontrola pak. aj ve molam spodelete iskustvo, dali moze so pienje voda da se normalizira, me fati strav da ne mi istekuva malku po malku, jas imam nekoj iscedok sto mislam deka e normalen, ama sepak

9. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    Здраво. Пред 6 дена бев на контрола и бебето не мрдаше како резултат на намалена плодова вода. 6 дена пиев магнезиум и јадев многу суво овошје денес бев пак ми рече ок е сега.. Дали би можело да има последици на бебето тоа што беше намалена плодовата вода? Инаку сум 16+4

10. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.309
    Допаѓања:
    4.504
    Кога ќе одиш на втор скрининг ќе побараш посебно внимание да ти посветат, се да се виде добро, не би требало да има...најчесто проблемите се јавуваат со белите дробови бидејќи бебињата вдишуваат плодова вода и ако има намалена можно е недоволно да се развијат...ама рано ти е да се секираш, бидејќи тие созреваат до 33-34 недела....да се следи состојбата, втор скрининг кај добар доктор тоа се моите препораки...јас имав намалена плодова вода од 21ва недела до пораѓај

11. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    Фала за споделеното искуство. Докторката рече сега се е ок, и контрола по 1 месец.. Да не е касно!?

12. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.309
    Допаѓања:
    4.504
    Па ако е се во ред не е касно, ама ако тебе те копка оди порано...мене кога ми дијагностицираа одев на контроли на секој 3 недели некаде до 32ра недела па почнав секоја недела ама кај мене дијагнозата тука беше...ако кај тебе веќе нема повеќе намалена нема причина на често да одиш, еден месец е во ред

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    Благодарам прва бременодт ми е и малку испаничив.. Дали сте чуле дека сувото овошје содржело шекери кои влијаат на метаболизмот на плацентата и така помагаат да се одржува нивото на плодова вода?

На Klem4e му/ѝ се допаѓа ова.
  14. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.309
    Допаѓања:
    4.504
    Да...јадев и јас една недела многу, и следниот пат стварно имав повеќе вода, ама како прво има шеќери па не можев 5 месеци да се товам со суво овошје,плус кај мене ситуацијата беше лево десно...секаде бев, едни намалена е, други на граница е,трети немаш гајле, четврти незнам што и на секој преглед ми се менуваше ситуацијата без разлика дали јадев или не суво овошје

15. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    Во главно ме интересира дали е мн опасно да е намалена? Какви ризици носи

16. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.309
    Допаѓања:
    4.504
    Најдобро да разговараш со својот доктор. Јас можам до задутре да ти кажувам што би можело да биде...ама сепак најубаво докторот стручно да ти објасни

17. Емина1

Емина1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    105
    Zdravo 38 +3
    Zabelezav imam iscedok kako voda sto znaci toa ne e mnogu ama si potecnuva od vreme na vreme
    Treba da panicam ?

18. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    5.287
    Нема што да паничиш, во 39та недела си влезена. Оди нека те ѕирнат, со лесно :).

19. Емина1

Емина1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    105
    Od koga ke pukne vodenjak koga zapocnuvaat bolkite?
    Kai mene vodenjakot od koga mi pukna pominaa 12 h i nemam aber za otvaranje samo 2 prsti
    Kazete iskustvo se plasam

20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.188
    Допаѓања:
    18.303
    Дали си во болница?