Кај мене беше 63мм во 23+ недела а сега сум 26+. Утре закажав кај матичната да ме провери дали ми е плодова вода или друг вагинален исцедок. За филмови не ми кажувај цела ноќ хорори си правам во паметов
Да баш убаво ми објасни последно уринокултура кога правев беше во ред, но баш сега треба пак да правам па ќе видиме.
Zdravo devojki, denes bev na kontrola 37+3 sum, doktorkata mi rece se e vo red samo zgolemene plodova voda. Zagrizena sum, da ne mu shteti na bebce, dali i se ima deseno na nekoja od vas vakvo nesto?
Јас цела бременост имав повеке плодова вода , освен што ми проверија скриен шекер бебе нормално си се развиваше мислам нема место за паника ,,,
Може е зголемена бидејќи баш тогаш бебчето се измочкало,мене барем така ми беше....цела бременост се ок и при крај на еден преглед ми вика зголемена плодова вода као на горна граница е , се мрднав од страв,читав форуми и триста филма си направив...нареден преглед викам како е плодовата вода нели беше зголемена,а не е вика зголемена во нормала е сега ама на бебечето бешиката му е полна...така да не се секирај ако има нешто алармантно ќе ти кажеле
Mozno e, deka pred dve nedeli koga bev na kontrola se bese okej... Ovaa sreda zgolemena plodova voda mi vika .Ponedelnik pak imam kontrola pa ke vidime sto ke kaze doktorkata. Fala ti mnogu ne mi tekna ic na toa deka moze bebce da se izmocka.
devojki, minatata nedela doktorkata mi kaza deka malku e namalena plodovata voda vo odnos na prethodniot pregled, inaku sum 32 ra nedela. mi kaza da pijam mnogu voda i za edna nedela kontrola pak. aj ve molam spodelete iskustvo, dali moze so pienje voda da se normalizira, me fati strav da ne mi istekuva malku po malku, jas imam nekoj iscedok sto mislam deka e normalen, ama sepak
Здраво. Пред 6 дена бев на контрола и бебето не мрдаше како резултат на намалена плодова вода. 6 дена пиев магнезиум и јадев многу суво овошје денес бев пак ми рече ок е сега.. Дали би можело да има последици на бебето тоа што беше намалена плодовата вода? Инаку сум 16+4
Кога ќе одиш на втор скрининг ќе побараш посебно внимание да ти посветат, се да се виде добро, не би требало да има...најчесто проблемите се јавуваат со белите дробови бидејќи бебињата вдишуваат плодова вода и ако има намалена можно е недоволно да се развијат...ама рано ти е да се секираш, бидејќи тие созреваат до 33-34 недела....да се следи состојбата, втор скрининг кај добар доктор тоа се моите препораки...јас имав намалена плодова вода од 21ва недела до пораѓај
Па ако е се во ред не е касно, ама ако тебе те копка оди порано...мене кога ми дијагностицираа одев на контроли на секој 3 недели некаде до 32ра недела па почнав секоја недела ама кај мене дијагнозата тука беше...ако кај тебе веќе нема повеќе намалена нема причина на често да одиш, еден месец е во ред
Благодарам прва бременодт ми е и малку испаничив.. Дали сте чуле дека сувото овошје содржело шекери кои влијаат на метаболизмот на плацентата и така помагаат да се одржува нивото на плодова вода?
Да...јадев и јас една недела многу, и следниот пат стварно имав повеќе вода, ама како прво има шеќери па не можев 5 месеци да се товам со суво овошје,плус кај мене ситуацијата беше лево десно...секаде бев, едни намалена е, други на граница е,трети немаш гајле, четврти незнам што и на секој преглед ми се менуваше ситуацијата без разлика дали јадев или не суво овошје
Најдобро да разговараш со својот доктор. Јас можам до задутре да ти кажувам што би можело да биде...ама сепак најубаво докторот стручно да ти објасни
Zdravo 38 +3 Zabelezav imam iscedok kako voda sto znaci toa ne e mnogu ama si potecnuva od vreme na vreme Treba da panicam ?
Od koga ke pukne vodenjak koga zapocnuvaat bolkite? Kai mene vodenjakot od koga mi pukna pominaa 12 h i nemam aber za otvaranje samo 2 prsti Kazete iskustvo se plasam