Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Плодова вода

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 5 септември 2013.

1. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    870
    Допаѓања:
    782
    Пак јас во врска со плодовата вода може некој да ми каже кои се параметри отприлика за намалување за 3 тромесечие и дали Афи се тиенпараметри?

2. alek87

alek87 Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2021
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    18
    И јас да се надоврзам на прашањата за плодова вода.34та недела сум а плодот одговара како за 36.Бебушка моја тежи околу 2,800.Докторот вика има вишак плодова вода но ништо поконкретноо не ми кажа.Скриен шеќер и дидимери се во ред.Е сега дали има место за паника од ваши искуства оти мене психата ми работи ептен.Дали тоа значи дека има шанси да ме породат пирано?

3. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.365
    Здраво девојки од што може да е намалена плодовата вода? Денес матичната на контрола констатираше дека имам намалена плодова вода и 1 прст сум отворена ми даде одма упат за гак таму ме прегледаа ми рекоа не е пукнат водењакот меѓутоа плодовата вода е намалена. Од што може да се случува вака? Иначе 35+ сум.

4. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Мислам дека при крај нормално е полека да се намалува плодовата вода. Не си во опасна зона, сепак си 35+, не се грижи.

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.365
    Дотичниов на гак што ме прегледуваше ништо не ми објасни само ми превртуваше очи.. Среќа па овој докторов што ме води цела бременост ме смири малце. Иначе да можеме да здивнеме сега во безбедна зона сме што се вика :)

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Да беше страшно, ќе те испаничеше и ќе те задржеа. Ич не му ја мисли, само оди си редовно на контроли.

На H.VAGA и Hijabigurll им се допаѓа ова.
  7. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.095
    Која е ,,нормална граница ,, на плодова вода? денес бев вонредно ми рекоја намалена ми е на 7.5 а 5 била граница

8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.185
    Допаѓања:
    18.281
    Никогаш не ми кажале мерка. Само коментар плодова вода во нормална количина.

9. Little_girl

Little_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    97
    Дечки здраво. Јас сум 6та недела одам накај 7ма. Тазе сум ептен но тоа што ме мачи е влажноста на моите гаќи…како да сум подмочана секој ден буквално, некогаш помалку а нелогаш повеќе. Дали е тоа нормално? Што треба да направам?

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    И јас сум иста, се е нормално додека нема боја и мирис :)

11. Little_girl

Little_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    97
    Да да, нема ни боја ни мирис. Лелеее а јас сега читам на нет дека е мн опасно и дека може и до спонтан да дојде и само молам бога да не чува. Поготово што не сум во мојата земја отидов на патување и сега додека да се вратам ќе си пукнам од секирации. Кога бев на прв преглед сега во петокот и кога докторката ми го пикна тоа внатре во вагината со кое гледа на ехо, откако го извади некако бајаѓи ми потече воде, цели гаќи ми беа мокри тогаш и јас заборавив да и кажам и сега жива се јадам за тоа пошто ми е прва бременост, а одам накај 31 год и ич не ми е сеедно…

12. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.095
    Ке ја споделам мојата приказна да земам сила малку.Битно сме супер излеговме 2200 гр со 47 см моето борбено девојче.Пиеме само мајчино молзено млеко .Сакам само да кажам што дознав како информација додека бев на болница за намалената плодова вода:
    -се намалува од ГЕСТАЦИСКИ ДИЈАБЕТ,со тоа што еден тест во редовни недели кога се прави не е доволен,потребно е да се повтори 4 седмици после првиот
    -висок притисок,макар и над 130,обавезно да се пијат Метил допа
    -можно пукање на водењак и притоа постепено несвесно намалување на водата до несвесност,затоа да се мери водата од 28 недела па нагоре задолжитжелно
    -прекумерен стрес
    Јас испадна во комбинација на се горенаведено имав и се беше заедно причина.Ве молам пазете се.Носење бебе не е болест ама секако не е ни лекомислено да живееме како и пред бременост.Со верба во Бог и фаламу на цел тим доктори ние успеавме!

На martine, CarrieBradshow, danimani123 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Здраво дали некоја се соочила со зголемена плодова вода? 26+3 , матичната ме праќа на Гак кај др што сакам да ме пораѓа. Скриен шеќер е во ред вика внимавај на шеќери а јас пусто веќе не знам што да јадам. Вика бебето е поголемо за 2 недели. Би ми значело ако некоја има вакво искуство да сподели. Фала

14. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.854
    Допаѓања:
    1.607
    Obicno zgolemena plodova voda i ponapredno bebe se znak za skrien seker. Barem mene vaka mi kazaa skoro site doktori. E sega jas zgolemena plodova voda nemav samo pogolemko mi e bebevo.

На Maci321 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Pravev skrien seker dobar mi bese

16. eleonora7852

eleonora7852 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    65
    Леле како јас да сум го пишела ова, сега си идам од контрола и истото ми го рече матичната. Единствен слободен џеб 25мм. Ми рече во среда во Систина да им кажам да ме проверат и дека за една недела треба да се породам дека е малку таа плодови вода. Дали друг некој има искуство, цел ден мие. во мисла. И бебето од вчера слабо мрда (претходно беше многу активно)

17. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    474
    Od koga pocnuvaat da proveruvaat plodova voda? Jas sum 22ra nedela bev na vtor skrining na GAK nitu mi merea cerviks ni protoci gledaa ni plodova voda. Ili toa se gleda samo po indikacii ili vo uste poodminata bremenost?

18. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Kaj koj dr bese na skrining ? Plodova voda merat na sekoj pregled mora da pisuva vo izvestajot od skriningot, a cerviks mene barem mi ima mereno samo maticnata i Dimcev vo Sistina na moe baranje :) . I dokolku imas indikacii t.e bolki pa da ti izmerat. Inaku i mojata maticna ne sakase bash da mi meri

19. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    474
    Kako da proveram, pod koja oznaka?

20. eleonora7852

eleonora7852 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    65
    Плодова вода постојано гледаат, само ако е де во ред може и да не ви ја спомнат. Мене конкретно матичната ми спомнуваше во ред е има доволно плодова вода. Денес на ехо ми рече дека е намалена нема, а не отидов специјално за тоа. Кога си гледаат се, гледаат и плодова вода. А цервикс почнуваат да мерат најрано од 16 недела мислам

На Maci321 му/ѝ се допаѓа ова.