od utrogestanot ti e toa.mene sekoe utro mi e taka i nikogass ne pomisliv deka e nesto drugo,zasto se poznava deka e pomesano so belo.
Од утрогестанот е И се познава кога е исцедок од вагиналета,погуст е и има малку золтеникава боја Мене не само наутро дури и преку ден ми се чисти дел од вагиналетата која ја имам ставено одвечер
@lavica82 , @abc1234 кај мене е многу потечено водлесто, до сега беше погусто на секојдневните бар така го заприметив, затоа и сешто помислив. Буквално се слеваше некоја мала количина, ама чим е само наутро мислам тоа е.
Имаме дискутирано и не многу одамна во труднички муабети на оваа тема Јас на ден неколку пати и секојдневни менувам од што ми се водени,баш како што опишуваш ти водлесто Да на моменти ми е и така.Не се плаши се е во ред Денес бев и на преглед да имаше нешто ќе ми ми спомнеше матичната
И јас имам ама без повраќање само дијареа Се напив еден пробиотик и како да ми понинува иначе цела ноќ дежурав
Zdravo devojki.imam edno prasanje dokolku nekoj se soocil so istiot problem. Bremena sum 27 nedela.Od sam start na bremenosta imam namalena plodova voda,odam na kontroli na sekoj 2 nedeli.D-dimeri mi se super no faktorite na hemostaza se pod granica na normala.So primena na clexani nekoi faktori ne sredija nekoj ostanaa isti.isto imam i lakumi vo postelkata i postelkata e na preden zid.Jas se custvuvam dobro normalno bolki vo polovinata zamor no toa znam deka e normalno vo bremenosta.Bebeto si napreduva super dostignavme do 1kg.Jas mnogu vnimavam na ishranata jadam poveke proteini mnogu tecnosti i sum popravena samo 2 kg.Doktorkata stravuva od prevremeno poroduvanje i momentalno sum na boleduvanje za poveke da odmaram zasto rabotata mi e na noze i konstantno vo dvizenje. Ve molam koj imas slicno iskustvo da spodeli oti veke me faka strav najmnogu od toa deka ke se rodi bebenceto porano. pozz
25 недела сум... бев до дуќан можеби 15 мин во движење, кога се вратив хеланките малку ми беа мокри меѓу нозе... но покрупна сум ии се тешам дека сум се испотила затоа што и додека не бев трудна така се потев...тек во среда имам закажано преглед рутински..во сабота не работи докторката...голема е можноста да е плодова вода? ...на последниот преглед ми рекоа во ремедика дека имам школска бременост
Ако прашуваш за дали е заматена, со едно чудно апаратче поима неам како се вика, како големо железно стапче со светло е и вагинално гледаат. Ама ваљда за тоа треба да е веќе пуштен цервиксот и да е жената отворена 1+ цм. Мене ме гледаа неколку дена пред пораѓај, бев 1 прст отворена. А дали тече плодова ако прашуваш, со тестер еден кој се бои, ставаат на него од водата и така знаат дали е или не е плодова...
Па нешто ми спомнаа дека сега пред крај испитувале нешто дали имаш доволно вода и сл. Не знам ни јас точно што ме чека.
Тоа само преку ехо се гледа, абдоминално, мерат колку има вода комјутерски. Тоа до душа секоја контрола проверуваат. А ако надминеш термин, проверуваат дали е добра водата како што ти објаснив горе...
Што значи зрела плодова вода. Мене денес матичниот ми спомна дека ми е зрела плодовата вода (имаше како бели раски низ неа се гледаа на ехо). Кога го прашав што значи тоа и дали е лошо ми рече дека значелп дека бебе е веќе зрело и спремно за излегување. Нормално тоа веќе сум 38. Ама ми е страв да не му се случи нешш на бебе додека излези. Да не не чини водата повеќе.
Ако не чинела, ќе ти кажел сигурна сум. Ниту еден доктор не верувам дека би дозволил нечие бебе да биде под ризик и да премолчи.
Dobar den jas sum nova na forumot sakam da prasam za plodovata voda. Doktorot me gledase na exo i rece deka ima dovolno voda no jas imav bolki i izleze deka imam infekcija pa zemajki bris napravija i test dali tece plodovata voda i izleze pozitiven i rekoa deka vodenjakot e otvoreb. Dali nekoj ima iskustvo so vakva situacija inaku poleka infekcijata se povlecuva