Devojki 22ra nedela sum i bev na gak za kontrola bidejkji primam kleksani i mi rekoa namalena plodova voda so dzeb 4cm. Mi rekoa samo pienje povekje voda i za 1 nedela na kontrola. Od ova so go iznacitav na net se mrdnav. se soocila li nekoja druga so isto nesto
пиј си повеќе вода и оди почесто на контроли. Нема што да се мрднуваш. Јас бев со ИЧ плодова вода кога се пораѓав со првото. Она што е важно е навистина да внесуваш течности
Zdravo, Bremena sum 17+4, momce I devojce so invitro. Posledniot pregled mi kazaa deka plodovata voda bila gusta. Ima nekoj so isto iskustvo??
Kako da razlikuvas tecenje plodova voda od regular iscedok? Turam utrogestani i nonstop neso iskaca od mene ama sea koa ve procitav za plodovata se zamisliv.
Течењето на плодова е скроз прозирно и постојано. Има пх ленти за тест, но исто така ако лежиш и се закашлаш и притоа излезр обемна количина вода има шанси да е плодова. Нормално е при примање на вагиналетки да има исцедок.
Fala na odgovorite, ph mi merea 22-23 ok bese, a sega na kivanje i zakasluvanje mozam samo da se podmocam znaci ne ke da e plodova
BeloMache kaj mene bese samo gusta plodovata voda, nemashe zamatuvanje. Maticnata mi kaza deka e od nekoja inekcija, napraviv crp malku mi beshe pokaceno I primav antibiotik. Od togash dva pati bev na eho plodovata voda e ok a I crpto e normalno. Koja nedela si ti? Sto ti kazuvaat doktorite?
Kaj mene denes pravea aminocinteza izleze zamatrna mlechna. Navodno toa e vo red nema prostor za panika iako prethodno doktorite od ehoto bea ubedeni deka ke me poragaat, na kraj se otkazaa pa i doma ne pratija od patoloshka. I kapak na se se spushti iprotiska sega dolu bebe....
@thelittle17 @Doc.1986 @ivance.. девојки дали дознавте што значи џеб? Мене ми беше 63мм во 23+ а сега сум 26+ со близначиња. А и неколку дена ми се мократ гаќите и се мислам дали е плодова вода. Воденкасто е и по малку има млечно бел иседок. @Ava.84 @Nd_sk девојки во кои аптеки ги има ПХ лентите за кои кажувате и колку чинат?
Искрено јас имам докторирано на тема плодова вода ама мене цело време ми мереа Афи односно збир на 4 џебови и така ми пресметуваа до каде сум со плодовата вода зошто кај мене беше намалена 17 недели..е сега си пишала џебот дека ти бил 63мм за компарација кај мене во 21ва недела сите 4 собрани беа 69мм па така ова според мене е одличен резултат...иначе овие џебови се полни со вода затоа ги мерат
Кај мене искочи дека не ми била намалена плодовата вода, мислам дека 73мм беше кај мене максимален слободрн џеб, што е сосема супер, кај тебе што ти кажаа колку ти е? И дали побара второ мислење? И мене ми течеше некој исцедок уште тогаш, и мислев плодова вода, си правев филмови а врска немаше. Ако ти е на мисла појди негде на дежурен, имаат такви ленти и се гледа дали е плодова вода. Не треба тие џебовите да се помалку од 20мм, или повеќе од 90мм.
Баш убаво ти објасни @doubleinfinity што значи мислам дека резлутатот ти е добар , а то што имаш исцедок не е плодова вода сигурно имаш ли уринокултура правено?