^да да,тоа е тоа. Јас реков дека и ќе го нацртам,сликам и постирам.Ама нека ми поминат колоквиумите неделава што доаѓа и ќе ви нацртам и тоа.
Ехе ова го правевме секогаш, ама морам да кажам дека и мене ми се погодија некои работи... Така да си верувам и немам ѓавол чувар
vaka porano imase nesto vaka so viluski i lazicki,nesto se pravese so mesecot na raganje ili neznam sto,bev pomala...i vistina mi bese tocen angelot cuvar^
Само што прочитав пробав одма.Можеби нема да верувате ама иглата се помрднуваше.Се изначудевме со другарка ми.После со мајка ми пробавме.И ја прашав дали она правела нешто такво кога била мала и ми рече нешто со книга и клуч ама не разбрав баш и им се вртела книгата ...
Мене вака ми искочи. Правевме со другаркиве вчера. Ради забава. И не требаше да направиме.. Незнам дали е до психата или што...ама навистина дознавме некои работи кои богами не сакавме да ги дознаеме. Не ни излага сега од глава тоа..
Повикување односно евокација на ангели е дел од енохијанска церемонијална магија која е опишана од страна на John Dee некаде во 16 век. Ако вистински некој сака да повика ангел или некој друг спиритуален ентитет, треба прво да ја појача личната магиска (мистична) енергија, а воедно и да знае како правилно да го изведе ритуалот на евокација. Ангелите спаѓаат во група на виши спиритуални ентитети, па затоа праксата на евокација и инвокација на ентитети започнува со демони кој се нижи.. Мој совет не играјте си со онаа што не го знаете и разбирате седете си мирни.. Воедно онаа што беше објаснето со игла и букви, не е ништо освен дедска игра, така да не трошете време на тоа, прочитајте нешто повеќе на нет ако ве интересира евокација на спиритуални ентитети...
@Snow-Queen можеш ли сега брзо да нацрташ и да сликаш? утре пример? Сакам да повикам но не знам како треба
Вака погоре како што опишавте нема да ви дојде ангел туку дух или демон. Читав некаде дека ангелот е секогаш покрај вас, седи на вашето десно рамо. Сите уште од раѓање го имаме тој ангел кој не чува но ако направиме многу гревови и не се покаеме, тој не напушта, се одрекува од нас. Дали може да се повика не знам, но мислам дека тој се покажува сам по своја волја. Имаше еден пример, исповед на едно момче, не знам каде читав. Се разочарало од животот, плачејќи влегло во својата соба и во бес и очај се обратил кон Бог или ангелот и рекол: Зошто секогаш лошо ми се случува? Дали за мене постои нешто добро на овој свет? Ако си тука покрај мене дај ми знак дека се ќе биде во ред! И тогаш собата како да се осветлила. Тоа било знак од неговиот ангел чувар дека е покрај него и дека не го напуштил.