Ова е приказна за Ефе и Мете, двајца близнаци чие детство навидум се чини спокојно и среќно. Кога Ефе ќе дознае дека неговата мајка има афера со деловниот партнер на таткото, ќе реши вистината да му ја соопшти на татка си. Се крие во неговиот автомобил, несвесен дека токму тој автомобил и тој момент ќе ги однесе засекогаш во пропаст. Таткото е нападнат од еден од бизнис партнерите и со колата доживува несреќа. Умира на лице место, а Ефе успева да се спаси. По 20 години, веќе ништо не е исто. Сега, кога сите мислат дека детето е одамна умрено, тој се враќа во животите на своето семејство. Ефе е сега скромен и благороден, пораснат во сосема поинакви услови од Мете, кој расте во студено, арогантно и бескруполозно окружување. Кога двајцата браќа ќе се сретнат повторно по толку поминато време, ќе може ли нешто да ја спречи братската љубов и поврзаност? Мете е убиен од страна на непријателите на семејството, и тогаш Ефе решава да се одмазди и да го превземе неговиот идентитет. Времето за одмазда започнува, но во новото време и новиот живот, Ефе ќе се вљуби во онаа која беше судена за брат му. Повторно роден, само тој ќе ја има силата да ја порази лагата и да го врати она што одамна му беше украдено. Актерот од "Има ли надеж" и хероината на "Тишина" ова лето ексклузивно на Сител во нова драматична приказна без која нема да може да поминете ниту една жешка ноќ. Ова лето, од продукцијата на "Парампарче" доаѓа серија за заводливиот одмаздник, серија која ќе покаже колку амбицијата може да ги уништи животите и колку љубовта може да ги воскресне оние кои повторно ќе треба да се родат. Серијава беше емитувана во Хрватска под насловот Поново Роџен Мислам дека ќе започне во Сабота (ама не сум сигурен)
Многу интересен филм ,али тоа што го утепаа братму мислам дека не требаше така да направат. Штко ќе се случува понатака знае некој? Дали Ефе ќе и ја каже вистината на Нисан,дека он не е Мете
Спојлер Da otposle se ke se doznae Ama onaa svalerkata so bese na Mete ke ostane trudna i mn. raboti ke se slucat Na kraj ona ke bide bolna i ke se vencat vo bolnica
Е супер тоа ме радува. Случајно негде да не го имат прераскажано да прочитам сакам да знам се и пак да си го гледам филмот хехехе
Е нема Спојлер ама на крај ќе си останат заедно и она ќе биде трудна - отсекогаш шо сака на крај ќе се случи
Ми се свиѓа серијава, а и дека сеа распустов толку слободно време имам и ми е досадно и оваа ја загледав. Видов дека е кратка, се надевам до крај на август-септември ќе заврши цела за да ја изгледам. А и онака мразам километарски серии пример ко парампарче 100години шо трае и се емитува. Има интересна приказна, потсеќа на некоја шпанска серија.
Ja ima na MovteX kako Ponovo rodjen - Zimsko sunce Do krajo na avgust sigurno ke zavrse oti od septemvri treba da davat Paramparce i Vljubeniot ergen
Сега ја гледав реприза, паа искрено некако ми е ко депресивна, такво некое лошо чуство буди во мене. Ама па и до негде интересна е.
Спојлер: Одговор Ќе се венчаат со Нисан во болница, Нисан ќе има леукемија. Мазгар очувот загинува, а татко и на Нисан ќе преживее и ќе оди во затвор. Тој другиот шверцер на оружје исто ќе умре во престрелката кога Нисан ќе биде киднапирана. Кадим исто тогаш ќе умре.
Epa filmo e so samo 18 epizodi a ima 1000000000000000000 slucki Pa zatoa tolku rano dozna pa i ne e bas rano