Јас би ти рекла да оставиш на него, ако сака ќе те побара. Или директно прашај го која е причината за прекинатиот контакт, нема ништо срамно во тоа. Барем ќе си знаеш.
Коа ќе ме гледа и го приметам се топам не знам зашто Поготово во некои ХХХ ситуации, му се менува погледот
Феминки, би ве замолила за мислења за која е причината што машко долго гледа (зјапа) во девојката со која е излезен, и кога зборува таа и кога си ја средува косата пример па и кога не прави ништо? Што мислите?
Девојкиии.. ќе ве молам за совет. Симпатијава мој го познавам веќе 5/6 години. После долго време го сретнав повторно и тука почнаа погледите, забележав дека чудно ме гледа, но не бев сигурна дали му се допаѓам. Сега е веќе очигледно секој ден се гледаме низ град, ме гледа без прекин, ми се смешка, се врти по мене и знам дека и јас му се допаѓам, само не знам како да стапам во контакт, а премногу сакам. Ве молам за помош.
Можеш да стапиш во контакт преку инста или фб.Ако пак има некој случај да стапиш во контакт во живо уште подобро
Собрав храброст му се јавив, и се му признав и испадна дека и тој чувстува нешто кон мене. Пресреќна суууумммм
Погледи речиси секој час. Понекогаш кога ќе се завртам накај него он нагло се врти и трга поглед. Понекогаш зборуваме и се закача а еднаш кога имаше слободно место до мене дојде и седна иако имаше многу други празни места. Што мислите?
Ова ми личи дека братов има чувства кон тебе и си бара начин да биде во контакт со тебе, па и начин како би се зближил.
Може ли некој да ми опише како изгледа кога некој те гледа заљубено? Никако не можам да осетам такви погледи иако другите тврдат дека ги има..
Зависи од карактерот на лицето. Ако е срамежлив, поглед нема да трга од тебе, као демек ти си божество и постојано те фали или теши, било што и да направиш, дали правилно или погрешно. Ако е комуникативен, ќе гледа на било кој начин да е во контакт со тебе, ќе ти се смешка, ќе ги бара оние заеднички особини меѓу вас. Ако е намќор, е тие луѓе можат имплицитно да ја покажуваат нивната љубов. На пр. да гледа да е во твое опкружување, ќе си бара начин да те праша за нешто, демек не знае да го реши проблемот ако не си ти и така... Ама како и да е треба тоа сама да го осетиш. Со среќа. Позз
Мене не ме бидува во разоткривање на вакви погледи . Секогаш некој друг ми кажувал најчесто другарка од средно , таа беше со остар вид за тоа . Колку пати ми имаше кажано за школскиот што ме свиѓаше четири години , секогаш и велев дека ме зеза , а и мислев дека тој се зеза со мене . Имам приметено само еднаш , и тоа ми беше откритие на годината . Штета што дечкото беше многу комплициран по карактер , наместо да каже како човек во четири очи , он ме штипеше толку силно за образите , што мислам ќе ми отпаднеа . Или ме удираше . Ми правеше сопки . А на фб ми велеше дека тоа го прави бидејќи му се допаѓам , ама немал м**а да ми каже во лице . Секако дека не му верував . На крајот кога собра храброст да ми каже во лице , веќе имав дечко .
@CrazyGirl15 и јас сум иста. Додека бев на факултет имав колега кој цело време ме зјапаше. А мене ни на крај на памет не ми текна дека му се допаѓам. Од друг колега дознав дека сум му симпатија. Ама ништо не бидна. Не беше мој тип.
Истото ме снаоѓа и мене. Ние па уште си се гледаме година ипол си помина јас незнам што е ова. Не ми е јасно. Ме гледа дирекно во очите. Си правиме опасен флерт со типчето со некои си наши измислени финти да ни е поинтересно од типот како се судираме еден во друг, божемски не сме се приметиле а ме гледа на којзнае колку километри оддалеченост Еднаш јас си стојам а позади мене немаше место и луѓее тука се пикна и ми се залепи на задникот го осетив неговиот допир и си стоеше така и си правеше муабет (незнаеше што зборува се избуни ) божемски од работата си зборува и една колешка ми кажа се свртел да ме види дали го гледам дека е тој, а јас знаев дека е тој Друг флерт, јас намерно го соблеков палтото по маичка на кратки но ставена во пантоломи ја носев Абее кога ме виде кога му ја летна со трчање дојде тука да ме гледа, згора на се се сопна арно не падна Еднаш ме гледа во очи а сака да ги преброи производите и со прстот кон мене покажува и ме преброа во призводите под бр 6 ме стави уште баркод и да ме титнеа ќе отидев Како и да е иако нема ништо освен погледи меѓу нас мене ми е забавно се газам од смеа Ги има уште многу киксови дури и не ми текнува на сите. А не имаат приметено сите и ни се потсмеваат но нас не ни тоа грижа, битно нас ни е забавно. Немора да значи дека секогаш представува љубов ова гледање може да биде од забава само, се осеќаш како самоуверено доколку ти се свиѓа особата што те шмека. А типов е многу срамежлив најјак е кога ќе се вцрви
Јас пак ги приметувам погледите од тие за кој сум "заинтересирана" (на некој начин) Ако ми се допаѓа типот сигурно ќе приметам, а ако не нема Сега другарките ме убедуваат за еден антипатичен тип дека ме гледал. Типот буквално од нигде-ниакде ми се појави и периодов многу често го гледам (за жал)
Антиталент сум. Ретко гледам во некој и мислам за повеќе, се опуштам како со пријатели и сум бесплатна претстава за другарките. И смешно е и жално. Ако не ми воочат, ќе мислам имам нов другар и топ се слагаме