^ Па, ништо сложено. Доколку дотичната особа ми се допаѓа, возвраќам на се‘: од гушкање до флерт... Па ако се‘ оди на арно, би фрлила и една покана за кафенце или прошетка
Погледот зборува повеќе од било кој кажан збор. Очите се огледало на душата, тие никогаш не лажат. Погледот е тој што не издава кога сме тажни, а лажно се смееме и се правиме дека се е во ред. И кога станува збор за љубовта, погледот е тој што никогаш не лаже.
Баш ме интересира што мислите за тоа дека освен со зборови директно кажани, поглед што зборува, може да се испратат и некакви вибрации, не знам како да објаснам ама едноставно кога си во присуство на некоја личност го чуствуваш тоа, тие вибрации дека му се допаѓаш на некој начин
mozebi ke vi izgleda malku smeshno ova sto ke ve prasam , ama pred edna nedela mi bese redenden i go cekav vo eden kafic kade imase uste eden rodenden i bese eden decko mnogu ubav i odposle doznav ustvari koj bil toj .vecerta koga si dojdov doma mu lajknav edna slika i toj mene i koga ispadnav carsija se vidovme i si razminavme nekoi neobicni pogledi .taka dosega nikoj ne me poglednal ,toa mi se nema sluceno , a toj ima zenska i da ne recam faca e , a jas ,ne sum kako nego od taa klasa da recam. u mala zabluda sum? deckoto mnogu mi se dopaga sto mislite bi mozele li nie da imame nekoja vrska?ova so pogledot mi se desi 2 pati .ve molam za sovet
Може да зборува а може и не, кога како... Друго, што е побитно, зависи кој колку знае да го прочита погледот, не секој знае. Некои го читаат онака како што им одговара...
А она чувство кога ќе го погледнете, а тој веќе гледа во вас? Дали тоа често гледање во вас право во очи некогаш и подолго со длабок поглед (иако не комуницирате на пример) треба да значи нешто или ? Ама штом останува на гледање и не презема ништо би требало да не значи ништо?
Aх тој поглед секогаш знам на што мисли но никогаш директно не кажува и тоа од личност со кој сум во добри односи, а вториот случај често ми се случува но не знам што значи јас мислам дека ништо ако значело нешто ќе превземел нешто, немало да останите на ништо Јас барем мислам дека не значи ништо.......................
Секако ! Погледот кажува многу повеќе од секој кажан збор . Јас обично на сите шо до сеа ми се свиѓале сум му објаснувала со поглед. Можда пошо сум немала храброст да кажам со зборој. Али кога ќе го погледнете а тој више гледа во вас.. Е тоа се знае што значи ! Не може да нема НИШТО а постојано да разменувате погледи. Сигурно тој/таа осеќа нешто спрема вас, нешто повеќе од познанство/пријателство..
Погледот ја кажува вистината, лагата, среќата, тагата зборува понекогаш и повеќе од што изговорени зборови. Љубовта се раѓа во очите, а живее во срцето... Очите се огледало на душата, а погледот е глас кој немо зборува, само кој знае да слуша...
Може да кажува многу. Најубави се оние заљубените погледи кои зјапаат во тебе без да се свесни и кога ќе ги погледнеш срамежливо го тргаат погледот настрана.
Кога некој не може да те погледне во очи значи дека нешто крие.. Чувство или можеби постапка која би повредила.. Многу пати сме биле тажни, ама да го прикриеме тоа од околината се смееме, нели? Погледот- најдобар метод да му покажеме некого колку го сакаме, колку ни значи, колку сме тажни, среќни, запалени, нераположени.. што е тој некој тука.. Е баш затоа не функционираат оние Фејсбук/ МСН/ Скајп врски..
eden pogled znaci se....ako nekoj se pravi deka ne te saka a pogledot ne go trga od tebe toj definitivno e zaljuban vo tebe
Може се срами или се плаши од вашата реакција..Мислам дека најчесто е тоа во прашање иако постојат и други причини
ДААААААААА! Дефинитивно да! Те сакам-не е веќе во мода! Секој на секој си кажува те сакам, тоа не е тоа! Искреното ’’те сакам’’ не доаѓа веднаш, зар ке засакаш некој човек за 2 дена? ма дај! Погледот зборува, погледот те управува, следи го него ке отриеш многу !