Добра сум во ,,читање,, погледи.Tочно е,што очите ќе кажат и зборот не може да опише,не за џабе очите се огледало на душата. Tуку,се потсетив на еден дечко со кој ни се вкрстуваа погледите,па и се зазборувавме по малку,и двајцата горделиви и ништо не бидна крај. А тие сини очи многу ми зборуваа
Полни очи, празни раце... има вистина дека по погледот ќе дознаеш што мисли, т.е што чувствува...ама не треба само на тоа да остани.
Ех, кога ќе ме погледне со тие малечки очиња што сјаат. Како кутре ми се радува кога ќе ме види. Му читам од очите се што мисли.
Зборува и те како зборува погледот Колку многу ми има кажано со тој поглед, нешта што можеби никогаш нема да ги изусти
Токму така Umbrella22!И тоа какоо кажуваа хахах Кога ќе ме погледне милно со тие кафеави очиња,се ми е јасно
Погледот зборува за оној кој знае и сака да го прочита истото.Ма да ја се плашам од истото од причина што може да сватам погрешно.Незнам. А има такви очи кој сјајат коа ке ме видат и такви усни кој се искривуваат коа се залепени и насмеани до уши.Али од кај да знам ја се понашаме како другари. Ми се допаѓа ама не кажувам ништо.Се праам на три ипол. Ете толку,ете така толку лесно и едноставно.
Погледот кажува се Обидете се некогаш да ги набљудувате луѓето како се гледаат помеѓу себе и ќе забележите многу работи како скриени симпатии, љубомора, потсмев и сл.
Дали може да добијам совет. Кога првпат го сретнав пред една година не му дадов никакво значење иако се погледнувавме повремено кога ќе се сретнеме. Кога после долго време го сретнав пред еден месец беше на базен. Неможев да го тргнам погледот од него а и тој. Од тогаш се зашематив. Нема фејзбук, само скјап. Му пратив понуда и ме прифати али ми прати прашалник. Цел ден размуслував што да му одговорам и решив извичник да му одвратам, но изгледа зграшив. Ме избрша. Но кога повторно ќе го сретнам повторно ме гледа. ( мислев е лут за понудата за приателство на скајп и затоа ме изненадува зошто ме гледа). Дали му се допѓам?
Прашалникот ти значи "се знаеме" само ти си требала да пишеш барем едно здраво. Па веројатно се работи само за флерт.
Дали може уште нешто да прашам. Кога некој те избришал од скајп какво е неговото знакче а каково кога те блокирал. И какво кога ти си го избришала од контакти. Благодарам однапред.