Уф, не ми текнува какво беше знакот кога те избришал,ама знам дека кога си му на блок нема да му стигаат пораки од тебе,ама мислам дека цело време ти го дава како офлајн.
Важи она: Дела не зборови ( ко вмро-вка да сум) но треба да се има предвид дека добар заводнички продорен поглед може лесно да се одглуми. Во овој случај комбинација на дела и зборови, з`ш од многу џарење немаТ аир.
Ne da zboruva pogledot duri i na glas se deri samo koj moze da razberi,bidejki site go gledaat ona stio sakaat da go vidat i go slusaat ona sto sakaat da go slusnat
Точно е дека и погледот понекогаш зборува, но само со лица со кои се познаваш толку добро, така да немате потреба од зборови. Јас ја имам таа среќа да имам неколку такви драги личности во мојот живот со кои буквално се „читаме'' едни со други, така да зборовите не ни се потребни.
Некогаш и погледот може да те сјебе и да те тресне од земја до толку што нема да знаеш ниту што и како те снашло! Се може да биде лага, како и голема вистина.
Да, погледот навистина зборува многу кога е во прашање љубовта и чувствата, но зборува и многу други работи. Ако знаеш како да погледнеш некој кој, на пример, зборува пред голема група луѓе, тој ќе се охрабри и ќе гледа во тебе поголемиот дел од времето додека зборува. Преку погледот се искажува став, личен став и храброст, самодоверба и сигурност во себе. Не ретко луѓе гледаат во мене додека прават презентација со самото тоа што со погледот им покажувам дека ме интересира тоа што го зборуваат и дека можат да гледаат во мене, а не да шетаат несигурно со очите. Не само што треба да знаеме како да читаме погледи, треба да знаеме и да ги испраќаме. Секако, делата и зборовите играат голема улога тука, и мора да ги искажуваме затоа што со погледот не можеме целосно да се разбереме. Но, погледот игра огромна улога во секојдневната комуникација, а посебно во љубовта.
Погледот зборува и тоа многу!!! Значи може вие само здраво да си викате а да чувствувате толкава тензија помеѓу вас...
А ако го гледам така смртоносно помешано со израз кој вели зошто ништо не превземаш копук...кажувам нешто? Да не ме пријави в полиција дека испраќам заканувачки погледи? (тешко менеее)
A ти шо мислиш јас и тој што се глеавме што правевме? Одма убави работи?? Не не.. Си се малтретиравме си се вреѓавме ама така почнуваат сите убави работи
Јас па, со мојот си испраќаме погледи полни љубов... иако јас не сум сигурна дали е пријателска или онаква романтична. Како и да е, последниот пат ме гледаше како да сум единствената на светот чие мислење важи O Се осеќав ептен посебна.