Lugje, ova sto go baram ne e nesto najneophodno no edna kuklicka od 16 godini so denovi me moli da i pobaram lamba za susenje nokti. Majkata e sama so dvete devojcinja, im pomognavme na sekoj nacin sto ni bese dostapen, ama devojcevo si ima darba i me raduva sto od sega saka da proba i nauci nesto sto mozebi utre ke i koristi. Ve molam ako nekoj ima lamba za nokti susenje koja ne ja koristi da ja donira na ova devojce. Vi blagodaram.
Ако некое девојче е оваа година полуматурантка, матурантка, а носи број 38 т.е М, не можи да си дозволи фустан нека ме контактира, подарувам 2 фустани
Zdravo. Ako moze da zamolam ako ne koj ima bebeska obleka sto ne mu treba da ja podari na bremena majka sto za mesec dena ke doceka bebence. Mnogu Vi blagodaram
Здраво феминки Сакам да ве прашам дали некоја од вас подарува бебешка облека? Прашувам за моја колешка која што е бремена и носи машко и е потребна помош Однапред благодарам
Majki, dali nekoja ima da ni podari skafander za devojce 4-5. Ni treba samo za 5 dena, posle toa vednas ke go vratime, isperen. Ako nekoja majka saka da ni iznajmi za nekoja simbolicna cena i toa bi ni odgovaralo. Fala
Imam tri kesi so alista za zensko M.L.XL sakam da gi doniram:, sukni, kosuli, odelo, fustan,bluzi.. Koja ima potreba od niv, neka mi napise vo poraka,
AKO NIKOJ NE SE PRIJAVI ZA ALISTATA KE GI DADAM NA CRVEN KRST. iMAM ZENSKO ODELO 38 , 4 SUKWI UBAVI, EDNO FUSTANCE, TRI KOSULI 38-40, CETIRI BLUZI 38-42 , Mnogu se ubavi i neiznoseni nekako brzo se zdebeliv. Ke cekam edna nedela.
На Фејсбук имаш огласено? Имам видено објави каде бараат облека само не знам која беше групата... Има група Дај не фрлај, види побарај и некои други... Таму сигурно ќе најдеш каде да ги донираш.
Здраво на сите. Би ве замолила ако некој има облека за машко бебе од 9 месеци нагоре да ми подари. За еден месец ке почнеме во градинка и немаме место избор и зачувано.
Да не има некоја да ми подари блендер ми треба за малата да и пасирам храна но не сум во можност да купам финансиски сум многу лошо последните пари ги дадов од ФБ порачав еден 670ден но ми пратија расипан нема ниту сечила само една пластика. Ме изнајмија и ме блокираа , па сакам да замолам ако има некоја да ми подари
podaruvan teget torbica so zelena traka i korpa teget so zelena traka jorgance malo pernice peleni tetra i platneni peleni i nesto obleka za bebence. Koj saka neka pise. i Postelena za bebence . pet kutii.
Драги членки, една женичка од Охрид , Замолува памперси за девојчето (иако е пет години, на памперс е) и ако има некој стара правосмукалка што не ја користи да и ја подари. Во групата Женски Домаќински Муабети пиша госпоѓата.
Здраво на сите! Ви пишувам со цел да помогнам на идна мајка која нема услови а очекува машко бебенце во зима! Би сакала да донирам облека која би се нашла во зима, почнувајќи од новороденче се до скоро една година (таман ќе има и за пролет, лето и есен); пелени 0, бр 1, бр 2, бр 3 ( примероци каде има во пакетот по 3 пелени); креми, маст за пеленскиот дел, шампони, и дел од примероци што верувам дека ќе траат ( на медела, ведела, hipp, becutan..), тетра пелени, чорапчиња, кебенца, гнездо, играчки (тропалки и слично), пумпа за измолзување на млеко, пелена за широк повој, како и хидроген и банеоцин прашок ( за папочето), шпихонзи, чај за доилки..итн ..(буквално се што е потребно од гардероба за едно новороденче се до негова 1 година); Пелените и примероците од маст, креми, шампони.. за почеток е доволна покриеност барем за првиот месец. ве молам во случај ако познавате трудница на која и е потребна помош а очекува машко бебенце во зима ве молам контактирајте ме! Јас ќе го покријам и каргото за да ги добие работите. Но ве молам да завршат кај личност што навистина и се потребни.
Здраво. Имам неколку парчиња облека која што сакам да ја подарам. Облеката е нова или носена по еднаш два пати. Се работи за женска облека и одговара на S - M Доколку му треба на некој нека ми пише во порака, можам да испратам и фотографии од истите.