Прaшaј си штo му требa, мoже oд белa техникa нештo, мебел, мoже пaри сaкa, кaртa дo некaде, кoшулкa, резервaцијa...зoштo дa купиш a дa не му се свиѓa пa зa џaбе дa е.
Која е поентата да се дава поклон (нешто убаво?) на докторот? За фала на грижата се носи (не обавезно) цвеќе и/или пијалок.
Уф Сање кај нас без плико не те погледнува. Ама криви сме ние, така ги имаме научено. Како да не се платени за работата која ја вршат. Океј е нешто скромно од благодарност, ама кај нас летаат плика од по 50,100е,200е. И пак се намрштени и не задоволни.
Можеш некој убав пијалок убаво спакуван со некоја убава бомбоњера. Се што е повеќе е многу, според мене, сепак зависи и ти до која сума сакаш да биде поклонот. Едит: зависи и тоа дали желбата е ваша за поклон како благодарност, или тој самиот си бара нешто.
Пари се знае... И на гинекологот и на сестрите. Што повеќе тоа подобро. Тоа им е работа нив (да породуваат) и секако плата си земаат, ама бакшиш пари никој не одбива.
Се надевам дека сте иронични со одговориве. Одбивам да верувам дека во државава (колку и да е утепана) може јавно да се дискутира за вакво нешто. Класичен поткуп! Па после не се жалете што не чинат докторите. Сами ги правите такви!
На тие што ме породија само свекор ми им оставил пари кога им го однесоја бебето да го видат,и на заминување една бомбоњера им оставив, а на докторката која ми ја водеше бременоста и' однесов пијалок и бомбоњера, од почит,бидејќи многу беше посветена...
Абе ај! Озбилно пари давате? И во приватните? Знам за Чаир , гак за да ти дојде на пораѓај бараат. Кога се породи кумата, мажот и покрај бонбоњери на главната сестра и докторката им купи и оригинал парфеми. Нив тоа им е работа, не им треба ништо екстра! Јас би однела бонбоњера За машко пијалок. Гледам кога одам на прегледи, мажите на тие што се породиле носат бонбоњери. Ова е од милост и радост за бебче
Па кај нас така функционира Ништо ново па да не се дискутира јавно Колку повеќе ке дадеш толку почесто ке те посетуваат докторите Има и поскромни Кај една поминав со 100ден кредит Кутри гинеколози Фала богу овде неморам да мислам на такви работи
Во влез сме комшии со познат гинеколог и често се среќаваме јас натоварена со ќеси од пазарење, он украсни, некогаш од багажник ги вади ако не ги собира, зависи денот како бил. Блазе нив. Кога се породи мајка ми со брат ми не беше нешто многу изразено, знам дека носевме нешто скромно, иако она вика уште од мене било иста песна, само не со пари и скапи подароци.
Ако немаш врски, бараат. А за да ти дојде доктор што сакаш на пораѓај, тешко ако не платиш. Јас затоа размислувам Систина да се породам.
Еве јас со врски се породив, па ништо не му дадов на докторот. Кога ќе размислам, акушерките го пуштија сопругот во 4 наутро да влезе и да ме види, може мислеле дека ќе им донесе нешто а он со празни раце дојде Абе ај, да им давам дополнително, а зошто се платени тогаш?
Да не се разбереме погрешно јас коментирам за нашата болница во која се неколку гинеколози. Се редат сите со ред, од сестра до анестезиолог да го покажат бебето.