1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Подарок за гинекологот после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Duomna, 19 април 2017.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.201
    Допаѓања:
    111.842
    Вие ствaрнo пoјмa немaте зa шo се прaј муaбет вo oвa темaтa a? Или сегa oвде сaкaте дa прикaжите кoј пoјке знaј прaвни нaуки??? Не дaвaјте бре жени не чaстете aкo не ви е ќеф не мoрa и никoј немa дa ви пoбaрa, сaмo не се срaмете дa пријaвувaте вo пoлицијa ќе ви се смеaт дa ви кaжaм.

На ana-banana, oblace1, AURUA и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    13.391
    Што има врска частењето со едно чоколадно бонбонче или кока кола откако ќе дипломираш со тоа дали е професорот мизерен? Ај тоа објасни ни го жити се.

На Dust и mira.mira им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.218
    Замисли... се јавуваш: Ало добар ден, сакам да пријавам родилка, мајка.. која им даде сок и кафе на докторот и сестрите кои ја породија. Којзнае ама ке се смеат цела станица :D Сигурно ке се залетаат да казнат жена со бебенце кое штотуку дошло на светов (за кафе и сок) :nod:

На ana-banana, oblace1, 1209 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.845
    Допаѓања:
    19.550
    Не ти го објаснувам и што ми можеш ?:rofl:

5. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    А демек срамота е ако решиш да не частиш ? Или пак имаш желба ама немаш финанасиски можности, секако ќе те зборат како си дивтар? Стварно си патиме од менталитетов...

Другарка моја докторира. Бомбоњери за сите, виски за мажите, Сваровски накит за жените. Фукна може околу 10.000 само на поклони за комисијата. Зошто? Затоа што се иста фела, утре може некое вработување да и зависи од нив па и беше страв дека ако не почасти (те не ги „испочитува“) после може да и прават сопки. Не е мито, ама- пак е мито. Врти сучи, пак на истото доаѓаме.

И да не бидам оф-топик, ако се е во ред и ако сум задоволна од коректноста и односот, би почастила благо и сок бидејќи поводот е убав.

На ana-banana, YoungandBeautiful, Kitten и 4 други им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.218
    Не е срамота ништо, но ако сакам зашто да не почастам :) (не зборам за скапи работи како другарка ти)

На AURUA и Dust им се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    13.391
    Па затоа што не знаеш што да кажеш. Ко што викаат другиве членки оди пријави и што ќе се почести за дипломирање и ќе видиш што ќе ти кажат. :)

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.845
    Допаѓања:
    19.550
    А кој ти забранува? Освен законот

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.218
    Аман со тој закон. За сок ли? Не сум чула некој да го казниле за сок и кафе. А сигурно има уште како тебе кои може и пријавиле :)

На BoaVista, AURUA, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Не гледам ништо страшно во тоа да се почести докторот и сестрите што учествувале во породувањето... Од радост, од задоволство, од ќеиф претпоставувам ти доаѓа да им дадеш па макар и едно бонбонче.

Исто како и кај дипломирање или уште поголеми успеси, при таков среќен момент нормално ќе отвориш нешто благо или сок за професорите и колегите.

Значи настанот завршил (породување, дипломирање) па после од радост сакаш да ги почастиш луѓето што присуствувале и учествувале на чинот...тоа не е никакво подмитување.

Е сега кај нас народот што си претерува давајќи им на докторите големи суми на пари и скапи појалоци, тоа е друга работа....тоа не се оправдува во никој случај.

На fana, joy1, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  11. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.588
    Допаѓања:
    39.592
    Законот та законот. Ајде постирајте го тој закон тука за и ние неучените да поднаучеме нешто.

На Rebecca_R, Bebulleee и mariz им се допаѓа ова.
  12. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.845
    Допаѓања:
    19.550
    Ама ти прашуваш зошто да не си почастела , а јас те прашувам кој ти забранува?

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.218
    Епа според некои членки погоре... и тоа подмитување било (facepalm)
    @Justicija никој мене, па затоа ке си почастам една бомбоњера после раѓањето на бебето мое, од радост и кеиф :)

На JollyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    7.323
    Ne treba na net da go barash zakonot no ako si zavrshila praven fakultet trebalo da te naucat profesorite sto e podarok a sto potkup.
    Nikoj ne te ubeduva i ne ti nametnuva mislenje, pravi kako sto si sakas a samiot zivot ke te nauchi kako treba. Vo policija da prijavuvash sekogas koga ke vidis deka nekoj podaruva, potkupuva, razdava za zdravje, pocastuva od keif. Samo ja nikogash ne bi te zela ni za lichen advokat , medicinska sestra ili lekar od strav da ne me prijavish. Edno znam samo otvorija rakata kon lugjeto so polno srce za da ja pochuvstvuvas nivnata ljubov.
    No iskreno da te prasam dali davash nekoj denar na prosjak ili i toa e potkup?

На AURUA и fana им се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    324.644
    ама чекај да го најдат некаде на гугл прво :D

На oblace1 и forumce им се допаѓа ова.
  16. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.108
    Допаѓања:
    40.311
    Леле аман пријави и олабави ја темата.
    Јас не дадов благо, ама тој што дава нека дава.
    Да дојдеше да го тупеше волку зљ мито од сума на пари или скап поклон да разберам, ама до волку да се замараш за кока кола и мекица ептен треба да си вишак со време.

На ana-banana, oblace1, AURUA и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @mariz, кај мене на факс се викаа кетеринзи со се келнери и се отвараа вискиња и шампањ по повод дипломирање. „Славеничката“ со фризура, шминка и долг фустан, мислиш по грешка си се нашол на свадба. Во споредба со тие сцени, бомбонче и пластична чашка Кока Кола едвај се квалификуваат како частење :) И ете го тој магичен круг на наметнати очекувања. Ти сметаш дека бомбоњера е таман ( и е таман!!!) ама за некој друг дипломска без кетеринг и алкохол да се залие дипломата, не е дипломска.

Човек треба да части од срце, не зошто осеќа притисок од околината/ смета дека така мора.

едит: само да кажам дека немам завршено на некој фенси приватен факултет, туку сведок на вакви фешти сум била на стариот добар „Блаже Коневски“ :)

На katalina, Someonespecial, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.845
    Допаѓања:
    19.550
    Па ако никој не ти забранува што се бунтоваш ?
    Не ни мораш да ме ангажираш за адвокат , бидејки не сум адвокат :rofl::rofl::rofl::rofl: Јас сум колешка на Даст :D
    Ако те интересира барај го ;)
    Ти си сестра на гинекологија или во друг оддел ?

Од прее сакате да ми го наметнете вашето мислење ! Ми е галје мене за тебе дали ке си му дала на некому благо, мислам не спијам цела вечер мислејки на тебе

Последна измена од модератор: 18 октомври 2017
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.218
    Јас до сега кај една блиска бев на дипломирање, освен сок (фанта, кока кола, некој негазиран), вода газирана и негазирана и бонбони.. немаше ништо друго... сите тука збориме за од кеиф частење, а се фаќаат дека тој сок е толку многу казнив... па дури дека и со него (после пораѓајот) се подмитува докторот...
    Еве кај првиот мој пораѓај, мм кога дојде да не земе, (вино, кафе и бомбоњера) даде на сестрите кои го облекоа синко и му го дадоа на мм, даде од кеиф и радост, тоа не ни заврши кај докторот во раце.

На AURUA, mira.mira, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    13.391
    @Justicija јас сакам кога ќе отидам за пап тест да му однесам на докторот од Систина благо нешто зашто со неговите совети и тоа што ми беше достапен на телефон кога и да ми требаше истуркав бременост. Ај пријави ме штом су толку по тоа ти. А тоа е моја желба да му однесам нешто, тој секако не ми барал.

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.