1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Подарок за гинекологот после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Duomna, 19 април 2017.

1. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.642
    Тоа му е работа.

На Just.do.it и eli25 им се допаѓа ова.
  2. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    7.323
    Nitu sestra,ni akusherka ni lekar ne doshol za tvojata bajadera,kafe,Atlantis ,viski,obetki,peshkiri,Ili bilo sto drugo. Se sto ne ti e pobarano a ti si odnela ne e mito.Mito e ako ti pobara pari Ili nesto drugo.Togash prijavi go, si znae milicijata sto treba da pravi,gi obelezuva parite itn.
    Neznam no so zakon e definiran podarok na sluzbeno lice do 100 evra(nekoj postrucen moze da kaze). Mito e pred da ti zavrshi rabota da ti bara pari za da ti ja zavrshi. Posle zavrshena rabota,te pororodile toa ne e mito tuku tvoja dobra volja I kjeif za zablagodaruvanje. Taka da toa se dve razlichni raboti.Nikoj ne te tera, nemash nikakvi obvrski, vrednosta na podarokot ti ja odreduvas,

I ne se zamarajte sto da podarite, ako ti e zelba I kjeif, podari,ako ne ne zamaraj narod deka si dala mito 100 GR kafe I Atlantis.
    Pa ja I na frizerkata koga idam I koga mi e kjeif I nosam pa ne mislam deka e mito.

Последна измена: 31 октомври 2023
    На Anyshka, *Milicka*, Meddy и 4 други им се допаѓа ова.
  3. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.642
    Што ви е бе?? Обетки, ланци, саати...учете ги така да гледаат се низ пари и поклони за да ве тинтраат, а тие што нема да дадат нека се понашаат со нив ко стока. Едно е да однесеш некоја бомбоњера пример да се почестат сите друго е да даваш пари и скапи подароци. Затоа здравството ни е такво какво што е ако на докторите им е мала платата, протест или нека одат приватно. Тоа им е работа за тоа се школувале и дале заклетва. Па уште и цела тема има за ова!!! (facepalm)

На LadyD, Just.do.it, eli25 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    7.323
    Zdravstvoto e takvo ne od lugjeto sto rabotat za plata ,tuku od politicharite sto gi kradat parite I ne vlozuvaat vo oprema,uslovi,potroseni materjal,itn tuku imaat ustanovite minimalni budgeti za prezivuvanje. Se uste vo site tenderi presudno e najmalata Cena za bilo sto da se kupi,lek, materjal,aparat. Ne mozes da imas dobro zdravstvo bez da drzavata vlozi pari vo materjal,infrastruktura,lekovi... No nikoj ne strajkuval nitu zborel za site politicari koi I Po 30 god isto pravat,unistuvaat se sto bilo dobro I kradat preku razlichni formi na izvrshna vlast,politichki pioni, ekonomski direktori koi nemaat ekonomsko obrazovanie...

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    13.391
    Телевизор 8)

На SummerGirl, nena2010 и LionJ им се допаѓа ова.
  6. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    2.193
    Па многу од нас, благодарение на тие неколку доктори галат меше и држат бебиња во раце. Изодиле трлив пат, за да стасаат до тука. Немаат сите среќа да останат прирородно бремени. На ниту еден доктор, не му е дојдено до мојот и твојот поклон, ама ете бидејќи ти е спокојна и полна душичката ќе го почастиш. Кој колку може и колку сака доволно е.

На Anyshka, Mihaela123456, *Milicka* и 7 други им се допаѓа ова.
  7. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    7.323
    Najdobar komentar.Respekt.
    Kamo sreka site sto sakaat bebinja da donesat na svet zdravi I zivi bebinja I nekoj ke razmisluva dali dal kafe Ili bombonjera,mito bilo Ili ne bilo.Da ne trgnes po bilo koja vrata ako imas maka. Kolku pari na ikoni I po crkvi ,dgamii se dadeni za da se izmoli edna dusha da se rodi ,majkata da se izraduva, I sto posle ke mislam mito sum dala za nesto sto nikoj ne mi pobaral a jas go gushkam cel zivot.

На Anyshka, Meddy, lia22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    13.391
    Епа затоа малку е бонбониера, нешто поголемо, телевизор, клима... :rock:

На Just.do.it, SummerGirl и VDT2906 им се допаѓа ова.
  9. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    7.323
    Koga ke rodis se ke ti se kaze, I nema da se zaebavas so seriozni I teshki temi. Da ne dade gospod da gi pominuvas patishtata sto mnogu zeni gi pominuvaat za da dojdat do dete.I ne televizor,ne klima I crkvi gradat I se e poeftino.Tolku od mene. Gospod da e so tebe I da si srekna.

На Anyshka, *Milicka* и Hopeeee им се допаѓа ова.
  10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    13.391
    Знам како е да дојдеш до дете, поминав тежок пат. Но давање подароци од типот злато, саати е исто мито. Некој нема ни за една бонбониера, па поминува тежок пат за дете, од кај да најде за злато, м? Не биди безобразна.
    Плус тој доктор положил заклетва. Не туку кажувај закони.

На Just.do.it, Nausicaa, Malesia и 5 други им се допаѓа ова.
  11. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.197
    Допаѓања:
    4.885
    Маж ми однесе виски и бонбониера на докторот, колку бевме преплашени каков ке биде исходот на крај, дури мислев дека нема да го преживеам породувањето кога се породив, ни олесна, и бебето фала богу добро, иако бев во приватна болница сепак го почести докторот зашто ни беше подршка цела бременост и на крај ме породи, и после породување доаѓаше да ме провери дури и кога не беше на работа, зашто бев малку комплициран случај, на крај кога дојде маж ми по нас му донесе подарок чисто од благодарност.

На Anyshka, lia22, Hopeeee и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    2.193
    Тој доктор положил заклетва, но не е должен да ни одговара на вибер, кога не е на работа, а сме биле во ситуација да не знаеш што да правиш. Има разлика од доктори до доктори.
    Никој не те тера злато да купуваш.Можеш многу поевтино да поминеш, а убаво.

На Anyshka, *Milicka* и lia22 им се допаѓа ова.
  13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    13.391
    Па и педијатарот на моето дете секогаш ми одговара, па не му давам подароци.

На Just.do.it, Malesia, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Easter

Easter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2023
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.944
    Се породив пред една недела во приватна болница . Само што се породив кога му се јавиле на мм он донесе Merci за докторката што ми ја водеше цела бременост и ме породи и уште неколку Merci и сокови за сестри, педијатри итн..
    Докторката не ја прифатила и му рекла на мм за мене не треба ништо туку да остави се на едно место за да си се послужат сите .
    Не разбирам зашто сметате дека сте должни некому да купувате златници , на крајот од денот тоа им е работа и сметам дека благо, сок, кафе, виски е сосема доволно како благодарност за чинот .

На Just.do.it, Malesia, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    866
    Допаѓања:
    5.565
    И во странство кога ќе се породите исто вака носите од благодарност или само кај нас ова го има?

На SummerGirl и nena2010 им се допаѓа ова.
  16. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.642
    Тој доктор тоа специјализирал и му е работа не викам дека една бомбоњера или вино за благодарност не треба, ама претерување и давање злато, часовници и големи суми пари не е во ред.

На Malesia му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.107
    Допаѓања:
    112.665
    Затоа што тоа му е работа можеби? Затоа што така треба да се однесува? Каков поклон бе што ви е на вас. Од вакви како вас да го почастиме сме до овде до кај што сме.

На Just.do.it, eli25, Malesia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    13.391
    Па и ова не треба,но ајде. Мене ме зачуди дека треба подароци зашто ти вратил на Вибер. Сега е напредно се, еве ако правиш уринокултура, му праќаш резултати на Вибер како полесна варијанта за да не одиш да чекаш редови. Ајде секогаш по една бонбониера за секој вратен одговор на Вибер. Мислам глупости бе.

На Just.do.it, eli25, Malesia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.642
    Имам читано овде, а и по женскиве групи како жени се жалат пример: Цимерката во болница постојано ја надгледуваа и пазеа мене не ме ни погледнаа. Ама цимерката дала 100+ евра на доктотот...
    И кажете сега бива така? Секој сака подобар третман тоа треба да важи за сите, а не само за некој кој ќе даде скап поклон или пари.

На Malesia му/ѝ се допаѓа ова.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.107
    Допаѓања:
    112.665
    Ма ја мислам станови да им уплаќаат .. сега ќе се ситниме со саати, обетки и слично.. Стан еден и готово. А може и плац за викендица.

На kukla21, Malesia и VDT2906 им се допаѓа ова.