Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Подарок за гинекологот после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Duomna, 19 април 2017.

1. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Кога ме фатија болки мојата докторка не беше на смена. Едвај чекав да се раздени и да дојде. Многу ми значеше тоа што беше присутна. И ако на 1 минута излезеше од сала ми фалеше. Цело време додека лежеб во болница доаѓаше и ме проверуваше. На пораѓај, покрај неа во сала беа 2 акушерки, 1 болничарка, анестезиолог, а при крај дојде и педијатар и остана до крај. На крак почастив само бајадера и искрено криво ми е, требаше нешто да ја почестам докторката за нејзината посветеност, жената при крај на 9-ти месец еднаш на неколку дена ме бараше на мобилен да види како сум.

На kukla21 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  2. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Jas na dvete doktorki im dadov po 50 evra, a MM na akusetkite ( smenata) im odnese pola kilo kafe,koka kola i atlantis. Znaci vkupno pominav so okolu 7000 den. Site bea zadovolni i bas se vrtkaa da vidat kako sum.

3. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.433
    Не биле криви дoктoрите,криви се пaциентите зoштo сaмите си гo пикaaт нoсoт кaј штo не им е местo,a дoктoрите си земaст зaмaв,им се мoже. Дa пoчaстишблaгo и кaфе дo некaде е вo ред,нo дa се рaсфрлa сo пaри никaкo не гo oпрaвдувaм,aмa бaш никaкo! Тaa штo немa пaри зaднa рупa свирaлo a? И ке ми се жaлеле немaле дoбри плaти,a седaт врaбoтени вo држaвнoтo здрaвствo,зoштo? Зoштo сo митo и кoрупцијa зимaaт пoвеќе oд дoктoрите вo Систинa. Ќе плaќaм дa ме гледaaт,мoре дa не им се прoгледa зoштo пoлaгaaт зaклетвa aкo ги третирaaт пaциентите вo зaциснoст oд тoa кoј кoлку им "фрлил" кеш?.

Последна измена: 21 април 2017
    На НаталиЛили, Kitten, LivingGlam и 10 други им се допаѓа ова.
  4. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Не знам за другите приватни болници но кога гледам на фб страната на Плодност (а и од искуство на блиски кои се таму поредени) навистина не ми е јасно покрај огромната сума која ја плаќаат носат и торти да го почастат персоналот. (facepalm)

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.847
    Допаѓања:
    325.699
    Па не би рекла дека ке додадеш 500 евра за приватно.Јас поминав вкупно со 3000 ден без да ми бара некој.Дадов затоа што викнав лекар во 2 по полноќ.

Ако од 70000 приватен порагај одземеш 3000 ти доагаат уште добри 1000 евра и кусур да доплатиш.А не дека во Систина мн сакаат да те гледаат :D
    Да збориме реално и таму се е за пари ама ЛЕГАЛНИ .Овде дека е државно па е нелегално и се нарекува мито.Врти сучи на крај им плаќаш и на едните и на другите .

На LivingGlam, kikin, iki26 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.433
    Таа година кога бев бремена, а воедно се распрашував по болници, во Санте плус 800е природен пораѓај, царски нешто поскапо, но далеку од 3000 евра, затоа како пример дадов дека 500 е плус.

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    106.279
    Првиот пат се породував во соседниот град, нашата болница се реновираше и како прворотка одев на недоговорено, начекав непознат лекарски тим и одев на природно. Ме примија во 2 по полноќ и до утрото до наредна лекарска смена немав абер од раѓање. Ме превзедоа новите лекари и увидоа огромен ризик и закажаа итен царски, при што на сопругот му наведоа да оди да се снаоѓа да бара и донеси крв за трансфузија, јас бев премачена, бебето загрозено... после операцијата мм ги почасти сите симболично и со пари и пијалок и благо.
    Наредните две раѓања ми беа во мој град и закажани со моја докторка и која ја почастив пијалок и бомбониера, симболично внимание. Плус на прељубезните сестри ситници како бомбониера, кафе, сок..сепак радосен момент е, за убаво,мерак ти е да почастиш нешто во граници на пристојност и знак на внимание.
    Па и во која и да д друга институција некоја ситница да се подари не го гледам како лошо или мито.
    Јас работев во салон на еден мобилен оператор и имало корисници кои ме почастиле со чоколадо, сок, ми пратиле кафе од соседниот кафич,дури и цвет за осми март.

На CameliaMiller, Antebellum, mariz и 2 други им се допаѓа ова.
  8. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Мислам дека е нелогично тие што не раѓале приватно да тврдат дека таму скоро сите се со царски, исто не се обрнува внимание и слично. Како што јас не зборувам како е на државно.
    Дека повеќето се царски не е точно, не би да пишувам на долго и широко оти тоа не е тема. Дека исто или слично ќе поминеш на двете места не би рекла, почнувајки од хигиена па се нагоре до грижа доктори и слично.
    6 часа ми бесе пораѓајот од кои докторот нон стоп доаѓаше, проверуваше цтг, притисок, колку сум отворена и слично. На бокс во сала бев со акушерка и болничар а докторот дпаѓаше за истите проверки плус ми даваше совети што да напрвам да се спушти бебето. Кога дојде време, акушерката беше доле, докторот даваше инструкции, ми помагаше, ме сецна и шиеше.
    Да напоменам бев без проблеми и бев на дежурство.

На alisijad, anastasijaki и darcy им се допаѓа ова.
  9. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.159
    да.

10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    13.527
    Јас правев операција во Систина. Чинеше 1500 Евра и знам како се грижеа за мене. На пет минути им звонев и беа нацртани. А кога бев на клиника за друго се дереше таа сестрата. И така што споредба нема смисла да се прави

На fina erika, stevemila и Antebellum им се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.847
    Допаѓања:
    325.699
    Немаш гајле
    Во Систина и јас сум била на детско,гинекологија и урологија и знам какви кретени/ки и таму работат ;) но тоа е веќе вон тема

А нормално дека ке ти идат на секои пет мин кога толкава пара си им дала.Така да пак идеш на моето дека каде и да си за пари ке те титрат

На iki26 и Antebellum им се допаѓа ова.
  12. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    3.929
    се секавам дека и порано ја напагаше систина, а за чудо пак идеш таму, не одрекувај те имам прочитано многу пати дека ги носиш децата , мене ако некаде не ми се допага не идам ни државно да е , а не па приватно да плакам .

На fina erika, stevemila и Black girl им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.847
    Допаѓања:
    325.699
    Идам кога е хитно
    И џабе идев кога чекав со фебрилно и дехидрирано дете 45 минути за да на крај ми кажат дека заборавиле да ме најават.Јас каде се лекувам не е темата нели?
    Зборуваме за тоа каде им се подаваат пари на лекарите.Така да држи се до темата

Мојот став е дека им се пика во џеб и на едните и на другите

14. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    13.527
    Па ти почнуваш прва против Систина. И ми пишуваш ко цинично дека немам гајле. Ти ако си задоволна од државно, некој не е. И јас не би пикала пари на државно. Подобро приватно ќе одам. А тоа дека за пари тинтарат не би рекла. Јас од РемедикА не сум задоволна иако е приватна и не одам таму веќе. Се зависи од лекарот
    А од Систина сум.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.847
    Допаѓања:
    325.699
    Ај џабе е кога читате мегу редови а не сваќате која е поентата на нечиј пост

16. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Се породив приватно, (не знам кај тоа форсираат царски приватно прв пат слушам) Но знам дека приватно може царски без дијагноза. Си имаш избор кога си плаќаш. Е сега можеби некои жени се осеќат загрозени кога ќе признаат дека одбрале царски без потреба па затоа велат морав, за да се поштедат од непотребни коментари кои нели во денешно време ги има многу.
    Почастив симболично. На оделение мекици, кафе,сок, бонбони а за докторот посебно си имав купено подарок кој од срце му го дадов. Не го сметам за мито тоа што сакав да почастам, да ја поделам мојата радост. Во кафана на мекици сигурно немаше да ми дојдат да ги почастам.
    Секој има право да е пораѓа каде сака и да почасти АКО сака. Нема ништо лошо ни да почастиш ни да не почастиш. Како си се осеќаат родителите така треба да прават.

Последна измена од модератор: 17 јуни 2017
    На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  17. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.723
    Допаѓања:
    35.717
    @joy1 а државниве без пари ли се? А парите за здравствено што ги даваме секој месец? А лековите? А платите што ги земаат од каде се? Од буџетот кој ние им го полниме. Не знам зошто не би не тинтрале на државно. Оти им се може, затоа така се однесуваат. Да се најде некој јунак да прибере тоа распашаната команда да видиш каква песна ќе пеат и колку љубезни и фини ќе бидат.

На BoaVista, stevemila и ilyan им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.847
    Допаѓања:
    325.699
    Незнам дали некој воопшто ми го разбра постот.Мислам дека не
    Конкретно не одбранив државно ниту нападнав приватно.Кажав дека се исти и ендите и другите со таа разлика што едните легално земаат пошто работат на принцип приватно другите нелегално.Неможе никој да ме убеди дека на приватно се љубезни оти се родиле такви со култура или можеби се ројал фемили.Такви се оти дебело им се плаќа.Од мој аспект е така
    Од ваш можеби не е.

Истите што до вчера на државно земаа и ставаа во џеб сега се на приватно :)

На BoaVista, LivingGlam, iki26 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Ама џој на и едните и другите земаат плата а разликата е во тоа што еднове бараат мито шокрај платата а на другиве ти не им плаќаш туку на болницата

Дете заспа па да се редактирам дур можам, збпрам општо ама да не пишам нов пост.
    Проблемот е во самиот систем, и таа у состина и таа у државна земаат плата, едната оди кога е повикана другата те игнорира (со чест на исклучоци), па јас не и плаќам на првава на рака да доаѓа, тоа го прави зш така и е цврсто наложено...ај да не разглабам.
    Јас не знам ни зашо се фативме за нашево е.ано здравство. Ќе се скараме а пропаѓа државчево

Последна измена: 21 април 2017
    На An-na му/ѝ се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.847
    Допаѓања:
    325.699
    Затоа и реков едните легално другите нелегално земаат.Рака на срце на 100000 денари(за царски пример) уште да ти каже дај ми за в џеб треба да му плукнеш во лице.Од тие 100000 ден добива и он и газдата и самиот бренд на болницата

На Sesil и wannaBeMomma им се допаѓа ова.