Ѕирни ја касичкава, мене ми е ептен интересна. https://www.facebook.com/1905219457...iEphaY2JboqcVWh9Sqnrx3URTTgARHpgT6YmfzBx92Sl/
Прашање до мајките кои славеле роденден и крштевка во ист ден,како се организиравте .Крштевка од сабајле а роденден прославивте попладне или веднаш во кафана после кршевањето.Во дилема сум како да направиме едни велат одма требало да се даде ручек и кои се адетите ...благодарам
Како што ти одговара, така да правиш. Ама искрено мислам дека е позгодно после црква да се оди во ресторан, оти дупло мрцварење е и за вас и за бебе по сто пати спремање и молкнење.
Ние следната сабота ќе правиме крштевка и роденден Крштевка од 2,роденден од 5 Пола од гостите ни се од страна па да одморат измеѓу А и малото после 2 дреме, па да одмори да може да седи на роденденот
Идеи за подарок за прв роденден на машко дете што има се од алишта страна? И второ дете е, така да проодувалки, столчиња за хранење и слични основни работи имаат ... До кај 1000-1500 да кошта. :/
Посетете ја littleone.mk имаат совршени подароци за прв роденден и крштевка. Нас дури и ни го спакуваа точачето
Што да поклонам за прв роденден на бебе? Имаат се, поклонивме трицикл за крштевката. Искрено сакам сега нешто поефтино Можеби некоја играчка, ама каква?
Во littleone.mk имате детски куферчиња и подлоги/торби за играње. Не им се скапи и се совршени за подарок....Контактирајте ги на фб или инста прељубезни се Имаат и веб мислам www.littleone.mk
Лего коцки со бројки или букви, сите играчки за моторика се добри.. пример ловење риби со магнет. Ако немаат буфче од дормео со ќебе .. малва се радвеше на нив ептен, уште ги сакат.
Мајки, ако може еден совет од вас. Поканети сме со мм на прв роденден кај детенцекаде што сме многу блиски со родителите на детенцето Ме мачи незнам што да му купам. Одиме често кај нив и буквално сѐ има, многу алишта, играчки, хранилка.. Предлог од вас што да му купам? Навистина немам никаква идеја И ако веќе незнам што да купам, глупо ли е да дадиме пари и плус уште нешто?
Не е глупо пари, нас ни донесоа за првиот роденден сите пари. И ние сме сега на роденден на детенце што има буквално се зш е второ и пак машко, од бато се наследил и немам идеа стварно, највероватно пари ќе е. Е сега, ова има наследено и има се, а кај вашиве сигурмо фалат интересни едукативни играчки, дрвени има со магнети.. книги пример моите први зборови и со звуци се..
Ми требаат идеи за подарок за крштевка, ама детето е 4 год. Блиски ни се и маж ми спомнува за нешто злато, ама мене ми е клише тоа и сакам нешто друго да му земеме. Само немам идеа што би можеле да земеме, а да биде повредно. Точак, тротинет, кола има..
Мајки дајте ми идеја за едукативна играчка како поклон за прв роденден и крштевка до кај 4000-4500 ден. Ми се врти низ глава масичка со активности, ама немам други идеи, сигурно има и нешто поинтересно.
https://www.storybox.mk/muzicka-masicka-magic-touch-hape Ние за прв роденден ја добивме оваа масичка. Имаше доста поединечни играчки со слични активности што ги имаше на маичките па се одлучив за музичкава. Уште ја дрнка а миалм дека дек сега ќе и стане уште поинтересна, опција за едукација, смешни звуци, на три јазици. Супер е
Ја сакаше уште од прв роденден, така? Сакам од старт да си ја сака и да ја искористат максимално. Ептен интересно изгледа, баш во тој стил како шо мислев. Фала мама.