Да, да љубов на прв поглед. Не може да не ја сака. Додека да прооди се на неа се пентареше, се научи да се качува на неа. Мислам стварно супер поклон
Здраво поканета сум на прв роденден на детенце на блиска другарка. Ја прашав дали нешто и треба за детето или пари. Ми рече пари. Според вас која сума е доволна? Или која сума вие што сте славеле родендени претежно сте ја добиле? Најверојатно ќе одам сама.
Тоа е индивидуално, зависи од вашиот однос и од твојата фин ситуација. Јас кога бев сама и невработена на блиски давав 1000 ден, а сега со мм даваме 50 евра најчесто
@Anturium @Sofi.ja Благодарам на одговорите. Јас мислев да дадам 50 евра, меѓутоа низ муабет блиски ми рекоа дека тоа е многу. Мене ме разочара поклонот што сега го добив од другаркава за мојот роденден, па затоа ќе дадам 1500-2000 ден.
Прв роденден и крштрвка на внук(дете од брат) ? Што би дале Вие ? и ако се пари колку? Јас немам идеи, облека има многу, ноемвриско дете е
Scoot and ride точачето. Ќе го искористи максимално, ние имаме дома, а за прв роденден и крштевк му купивме и на кумчето со кацига.
Моторички играчки, истави-стави принцип им се најинтересни, играчки со магнети, коцките големи, проодувалка ако не оди. Од поголеми работи и послапи реков веќе точаче баланс или тротинет.
Vikednov sum na prv rodenden kaj deteto na drugarkata kade so sum starosvatica. Predlog idei za poklon ili da stavam poklon vo plik? Student sum i nevrabotena budzetot mi e 3000 dali e malku? ne odam sama ke odam so decko mi
Не се дава поклон во плик за прв роденден. Ама, ако ти го кажале како опција, 3000 се и повеќе од доволно. Од друго, нешто златно, облека или книга со приказни за да му читаат.
90% ни дадоа поклон во плик. Баш супер сума собра син ми. Купивме уште некои ситници и другото го ставивме на сметка да си одбере сам што сака да си купи кога ќе порасне доволно. Од тогаш и јас на секој прв роденден носам пари
А, бе добро ако сте си имале договорено така. Ама, по обичај не се даваат пари во плик за прв роденден. Како и да е, членката ќе си види што ѝ одговара.
Не не, на никој никогаш не сум кажала да донесе пари. Дури и кога блиски ме прашуваа јас стварно не знаев што да земат и тие сами решија пари да дадат. Прв пат слушам за овој обичај, глуп ми е искрено. Ама секој си знае да
И јас прв пат слушам, измислици од народ како и за се друго. И на моето за роденден пари му носеа, а со никој ништо се немав договорено. Кој како идеше ни даваа пликце и нему му викаа да си купи што сака Парите исто му ги ставивме на сметка. Единствено подароци доби од кумовите, старосватите и брат ми. Сите други пари му дадоа.