Подарок за свадба

Discussion in 'Свадба' started by maca99, Apr 7, 2011.

1. Silver.E

Silver.E Популарен член

Кога сум одела на свадба прво дома им, секогаш поклонот сум го носела таму.

Глупаво ми е да и дадеш нешто или ништо дома, па да речеш: еј, поклонот во ресторан го носам.
    Тука дома, барем одма си ги прибираат подароците, цвеќето го ставаат во вода, поубаво е.

darcy and Glasna like this.
  2. indian

indian Истакнат член

Доволно е 30 евра поклон кај блиска другарка + цвеќе за дома потоа со поклонот и бомбони ? :?:

3. darcy

darcy Популарен член

Сосема е доволно (посебно ако сама одиш)

4. indian

indian Истакнат член

да сама :)

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

За мене па уште поглупо е да влезеш во сала со празни раце, сите носат поклони јас со празни раце. Би носела дома подарок, и да е пликце со пари, ама во ресторан обавезно букет и бомбоњера или торта, кај нас во Валандово се носат торти на свадба.

6. The-Queen

The-Queen Популарен член

Луже во сабота сум на свадба кај девојката кај која работа, плус и другарка ми е, не премногу блиска, но сепак другарка ми е. Поклон дефинитивно ќе биде во плик. па што мислите колку би требало да ставам? сама ќе одам. 20 евра доволно ли е?

7. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Според мене,доволно е. Се дава онолку пари,колку да се покрие порцијата и да остане нешто за младите.барем така ја практикувам.

8. emzzy

emzzy Истакнат член

Ne mi e prashanjevo bash za svadba ama slichna e temata :)
    Od tetin mi sestra mu pred nekoj den ja zaprosija, pa denovive kje odam kaj niv i planiram neshto simbolichno da i kupam. Saka da chita knigi pa se mislev da i kupam nekoja kniga vo nejzin stil i na nea da i napisham poraka...
    Imate nekoja druga ideja za simbolichen poklon..?
    (Se izvinuvam za latinicata..)

9. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ako saka DA cita knigi sigurno ke se izraduva. Podarokot treba DA odgovara na liceto na koe se podaruva.

10. mariz

mariz Форумски идол

Vaka... Vo sabota pravam svadba i seuste ne sum zemala poklon za verenikot, predlog sto da kupam... Zatoa sto go prasuvam a vika neznam celo vreme :/ limit imam do kaj 20000.

11. Glasna

Glasna Популарен член

Mozesh da mu kupish nekoj rachen chasovnik .

mariz likes this.
  12. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ubavi brendirani ocila za sonce :)

mariz and t-sweet like this.
  13. darcy

darcy Популарен член

Најстандарден подарок е часовник (и јас тоа на мм му купив)...
    Ако скија може одело или нешто од опремата за скијање, музички систем ако е по тоа, еден другар доби велосипед од невестата. Многу зависи од типот на човекот.

kjukli and mariz like this.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Mu zemav casovnik (za planinarenje, skijanje, nurkanje jak casovnik zatoa sto samo takov nemase... Ima 4,5 saati obicni), ocila za sonce i drugo neznaev sto kais eden kozen crn.. zaso i onaka nemase obicen kais :D

kukla21 and Glasna like this.
  15. Marie.m

Marie.m Популарен член

На свадба сум кај сестра му на дечко ми. Прашањето ми е колку пари мислите дека е доволно да дадам како подарок, стварно незнам па вие да ми кажете од искуство, што сте носеле подарок за вакви слични пригоди, или пак што сте добиле. Јас мислев некаде околу 50 евра, ама незнам, да не е малце? Подарокот би бил само од мене.

16. Eveline

Eveline Истакнат член

Можете заедно да и купите поклон, или ако сакате пари да им дадете, договорете се по колку и во еден плик. 50 евра не е малку, ако дадете и двајцата по толку тоа е 100 евра и доволно е. Бидејќи нели ти си канета како девојка на брат и, ќе одиш со него и мене лично не ми изгледа убаво посебени поклони да дадете. :)

Marie.m likes this.
  17. FancyKatie

FancyKatie Истакнат член

И јас сум поканета на свадба кај сестрата на дечко ми. Он ми вика дека немало потреба од поклон никаков, ама јас нема шанси да отидам така. Планира пари, ама не знам колку.. што мислите колку е најдобро - за сама да давам не заедно?

18. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Според мене, не е во ред сама да дадеш пари, сепак идете заедно на свадбата. Договорете се едноставно и ти да учествуваш во поклонот, ќе му кажеш дека сакаш тоа да биде подарок од вас заедно. Можеш да купиш плус некое убаво цвеќе и готово. :)

19. FancyKatie

FancyKatie Истакнат член

Да да, обавезно цвеќе и пример бомбоњера, не ги спомнав зошто повеќе ми беше за останатото. Малку би ми било незгодно да му викам на дечко ми за заедно, зошто сигурно си имаат испланирано нешто, сепак сестра му е...

20. nice-girl

nice-girl Популарен член

Феминки како би реагирале ако кај вашата золва на свадба бидете поканети само вие без вашите родители ?денес случајно го видов списокот го имаше само моето име. Во врска сме 6 години и некако ми е безвезе утре други ден брат ми кога ќе се жени да не ги поканам неговите п.с списокот не е конечен :wasntme: