Кога сум одела на свадба прво дома им, секогаш поклонот сум го носела таму. Глупаво ми е да и дадеш нешто или ништо дома, па да речеш: еј, поклонот во ресторан го носам. Тука дома, барем одма си ги прибираат подароците, цвеќето го ставаат во вода, поубаво е.
За мене па уште поглупо е да влезеш во сала со празни раце, сите носат поклони јас со празни раце. Би носела дома подарок, и да е пликце со пари, ама во ресторан обавезно букет и бомбоњера или торта, кај нас во Валандово се носат торти на свадба.
Луже во сабота сум на свадба кај девојката кај која работа, плус и другарка ми е, не премногу блиска, но сепак другарка ми е. Поклон дефинитивно ќе биде во плик. па што мислите колку би требало да ставам? сама ќе одам. 20 евра доволно ли е?
Според мене,доволно е. Се дава онолку пари,колку да се покрие порцијата и да остане нешто за младите.барем така ја практикувам.
Ne mi e prashanjevo bash za svadba ama slichna e temata Od tetin mi sestra mu pred nekoj den ja zaprosija, pa denovive kje odam kaj niv i planiram neshto simbolichno da i kupam. Saka da chita knigi pa se mislev da i kupam nekoja kniga vo nejzin stil i na nea da i napisham poraka... Imate nekoja druga ideja za simbolichen poklon..? (Se izvinuvam za latinicata..)
Ako saka DA cita knigi sigurno ke se izraduva. Podarokot treba DA odgovara na liceto na koe se podaruva.
Vaka... Vo sabota pravam svadba i seuste ne sum zemala poklon za verenikot, predlog sto da kupam... Zatoa sto go prasuvam a vika neznam celo vreme :/ limit imam do kaj 20000.
Најстандарден подарок е часовник (и јас тоа на мм му купив)... Ако скија може одело или нешто од опремата за скијање, музички систем ако е по тоа, еден другар доби велосипед од невестата. Многу зависи од типот на човекот.
Mu zemav casovnik (za planinarenje, skijanje, nurkanje jak casovnik zatoa sto samo takov nemase... Ima 4,5 saati obicni), ocila za sonce i drugo neznaev sto kais eden kozen crn.. zaso i onaka nemase obicen kais
На свадба сум кај сестра му на дечко ми. Прашањето ми е колку пари мислите дека е доволно да дадам како подарок, стварно незнам па вие да ми кажете од искуство, што сте носеле подарок за вакви слични пригоди, или пак што сте добиле. Јас мислев некаде околу 50 евра, ама незнам, да не е малце? Подарокот би бил само од мене.
Можете заедно да и купите поклон, или ако сакате пари да им дадете, договорете се по колку и во еден плик. 50 евра не е малку, ако дадете и двајцата по толку тоа е 100 евра и доволно е. Бидејќи нели ти си канета како девојка на брат и, ќе одиш со него и мене лично не ми изгледа убаво посебени поклони да дадете.
И јас сум поканета на свадба кај сестрата на дечко ми. Он ми вика дека немало потреба од поклон никаков, ама јас нема шанси да отидам така. Планира пари, ама не знам колку.. што мислите колку е најдобро - за сама да давам не заедно?
Според мене, не е во ред сама да дадеш пари, сепак идете заедно на свадбата. Договорете се едноставно и ти да учествуваш во поклонот, ќе му кажеш дека сакаш тоа да биде подарок од вас заедно. Можеш да купиш плус некое убаво цвеќе и готово.
Да да, обавезно цвеќе и пример бомбоњера, не ги спомнав зошто повеќе ми беше за останатото. Малку би ми било незгодно да му викам на дечко ми за заедно, зошто сигурно си имаат испланирано нешто, сепак сестра му е...
Феминки како би реагирале ако кај вашата золва на свадба бидете поканети само вие без вашите родители ?денес случајно го видов списокот го имаше само моето име. Во врска сме 6 години и некако ми е безвезе утре други ден брат ми кога ќе се жени да не ги поканам неговите п.с списокот не е конечен