Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Подарок за свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од maca99, 7 април 2011.

1. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Кога сум одела на свадба прво дома им, секогаш поклонот сум го носела таму.

Глупаво ми е да и дадеш нешто или ништо дома, па да речеш: еј, поклонот во ресторан го носам.
    Тука дома, барем одма си ги прибираат подароците, цвеќето го ставаат во вода, поубаво е.

На darcy и Glasna им се допаѓа ова.
  2. indian

indian Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    5
    Доволно е 30 евра поклон кај блиска другарка + цвеќе за дома потоа со поклонот и бомбони ? :?:

3. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Сосема е доволно (посебно ако сама одиш)

4. indian

indian Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    5
    да сама :)

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.375
    Допаѓања:
    103.128
    За мене па уште поглупо е да влезеш во сала со празни раце, сите носат поклони јас со празни раце. Би носела дома подарок, и да е пликце со пари, ама во ресторан обавезно букет и бомбоњера или торта, кај нас во Валандово се носат торти на свадба.

6. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425
    Луже во сабота сум на свадба кај девојката кај која работа, плус и другарка ми е, не премногу блиска, но сепак другарка ми е. Поклон дефинитивно ќе биде во плик. па што мислите колку би требало да ставам? сама ќе одам. 20 евра доволно ли е?

7. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    Според мене,доволно е. Се дава онолку пари,колку да се покрие порцијата и да остане нешто за младите.барем така ја практикувам.

8. emzzy

emzzy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    Ne mi e prashanjevo bash za svadba ama slichna e temata :)
    Od tetin mi sestra mu pred nekoj den ja zaprosija, pa denovive kje odam kaj niv i planiram neshto simbolichno da i kupam. Saka da chita knigi pa se mislev da i kupam nekoja kniga vo nejzin stil i na nea da i napisham poraka...
    Imate nekoja druga ideja za simbolichen poklon..?
    (Se izvinuvam za latinicata..)

9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ako saka DA cita knigi sigurno ke se izraduva. Podarokot treba DA odgovara na liceto na koe se podaruva.

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.292
    Допаѓања:
    76.386
    Vaka... Vo sabota pravam svadba i seuste ne sum zemala poklon za verenikot, predlog sto da kupam... Zatoa sto go prasuvam a vika neznam celo vreme :/ limit imam do kaj 20000.

11. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Mozesh da mu kupish nekoj rachen chasovnik .

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ubavi brendirani ocila za sonce :)

На mariz и t-sweet им се допаѓа ова.
  13. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Најстандарден подарок е часовник (и јас тоа на мм му купив)...
    Ако скија може одело или нешто од опремата за скијање, музички систем ако е по тоа, еден другар доби велосипед од невестата. Многу зависи од типот на човекот.

На kjukli и mariz им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.292
    Допаѓања:
    76.386
    Mu zemav casovnik (za planinarenje, skijanje, nurkanje jak casovnik zatoa sto samo takov nemase... Ima 4,5 saati obicni), ocila za sonce i drugo neznaev sto kais eden kozen crn.. zaso i onaka nemase obicen kais :D

На kukla21 и Glasna им се допаѓа ова.
  15. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    На свадба сум кај сестра му на дечко ми. Прашањето ми е колку пари мислите дека е доволно да дадам како подарок, стварно незнам па вие да ми кажете од искуство, што сте носеле подарок за вакви слични пригоди, или пак што сте добиле. Јас мислев некаде околу 50 евра, ама незнам, да не е малце? Подарокот би бил само од мене.

16. Eveline

Eveline Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    378
    Можете заедно да и купите поклон, или ако сакате пари да им дадете, договорете се по колку и во еден плик. 50 евра не е малку, ако дадете и двајцата по толку тоа е 100 евра и доволно е. Бидејќи нели ти си канета како девојка на брат и, ќе одиш со него и мене лично не ми изгледа убаво посебени поклони да дадете. :)

На Marie.m му/ѝ се допаѓа ова.
  17. FancyKatie

FancyKatie Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    3
    И јас сум поканета на свадба кај сестрата на дечко ми. Он ми вика дека немало потреба од поклон никаков, ама јас нема шанси да отидам така. Планира пари, ама не знам колку.. што мислите колку е најдобро - за сама да давам не заедно?

18. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217

Според мене, не е во ред сама да дадеш пари, сепак идете заедно на свадбата. Договорете се едноставно и ти да учествуваш во поклонот, ќе му кажеш дека сакаш тоа да биде подарок од вас заедно. Можеш да купиш плус некое убаво цвеќе и готово. :)

19. FancyKatie

FancyKatie Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    3
    Да да, обавезно цвеќе и пример бомбоњера, не ги спомнав зошто повеќе ми беше за останатото. Малку би ми било незгодно да му викам на дечко ми за заедно, зошто сигурно си имаат испланирано нешто, сепак сестра му е...

20. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    330
    Феминки како би реагирале ако кај вашата золва на свадба бидете поканети само вие без вашите родители ?денес случајно го видов списокот го имаше само моето име. Во врска сме 6 години и некако ми е безвезе утре други ден брат ми кога ќе се жени да не ги поканам неговите п.с списокот не е конечен :wasntme: